28 Haziran 2012 Perşembe

Macır Böreği

Macır Böreği Malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 su bardağı sıvı yağ (açmak için ara katlara sürülür)
İç Malzeme
 lor ,ekşimik,yağlı peynir karışımı
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu
 
Hazırlanışı
Cam kasede ılıksuda mayayı eritelim ve malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .(mayalanması için beklenmiyor bu aşamada)
Hamuru sekiz eşit parçaya bölelim.(limondan biraz büyük parçalar elde edelim)
Sekiz parçaya böldüğümüz hamuru tek tek merdane yardımıyla tepsi ebatında büyütelim.
Yuvarlak fırın tepsisini sıyağla yağlayalım.
Açtığımız hamurun ilk katını tepsiye alalım.
Üzerine elimizle sıvıyağ gezdirip bastırarak hamuru tepsiye yaydıralam.
İkinci katınada aynı işemi uygulayıp peynirli iç malzemeden her yerine eşit miktarda yayalım.
Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım
İç malzemeyi ister iki katta bir ekleyin ,istenirse her katınada konulabilir
Hamur döşeme işlemi bitince böreğimizi dilimliyelim, ılık ortamda yarım saat tepsi mayası gelene kadar bekleyelim.
Mayalanan macır böreğinin üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karıştırıp sürelim.
Çörekotunuda ekleyerek 170 derecede pişmeye bırakalım.
Pişen böreğimizi temiz bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirelim.
Macır böreği servise hazırdır.
Dızmananın değişik versiyonu ama lezzeti daha güzel denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Haziran 2012 Salı

Kuskus Salatası

Kuskus Salatası Malzemeleri
1 paket kuskus
4 patlıcan
4 kırmızıbiber
1/2 demet maydanoz
5 sap taze soğan
3 diş sarımsak
Sosu İçin
Zeytinyağ
Limonsuyu
Kurunane
Tuz
Hazırlanışı

Patlıcan ,kırmızıbiber yıkanır.
Fırın tepsisine alınır ve kızgın fırında közlenir.
Kabuklarından temizlediğimiz patlıcan ve kırmızı biberleri küp küp doğrayalım.
Maydanoz ve taze soğan,sarımsakları yıkayıp incecik doğrayalım.
Kuskusu bol kaynar suda haşlayıp,süzelim.
Sıvıyağ,tuz karışımıyla karıştırıp suğumaya bırakalım.
Servis zamanı cam kasede tüm malzemeleri karıştırıp zeytinyağlı,naneli,limonlu sosla harmanlıyarak servise sunalım
Salatamız servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Devamını Oku »

21 Haziran 2012 Perşembe

Çakıl Kurabiye

Çakıl Kurabiye Malzemeleri
125 gr margarin
1.5 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kabartmatozu
9 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri İçin
3 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Margarini cam kaba alıp elimizle yumuşatalım.
Un ,şeker,kabartıcı ekleyerek yoğuralım.
Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak avucumuzda yuvarlıyalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Bu ölçüyle 42 tane kurabiye çıkıyor.
Önceden ısıttığımız fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen çakıl kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz tarçınlı şeker karışımına kurabiyenin her yerini bulayarak servis kabına alalım.
Soğuyan çakıl  kurabiyeler servise hazırdır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

20 Haziran 2012 Çarşamba

Yaz Menüsü

Yaz Salatası Malzemeleri
Salatalık
Domates
Yeşil Biber
Soğan
Sarımsak
Maydanoz
Nane
Zeytinyağ
Sirke
Tuz
Hazırlanışı
Salatalık,domates,soğan,sarımsak,biber küp küp doğranır.
Maydanoz,nane ince ince çintilir.
Cam kasede tüm malzemeler zeytinyağ,sirke,tuz ile harmanlanarak servis kabına alınır .

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Haziran 2012 Pazar

Haşhaşlı Cevizli Şekerli Kete,Haşhaşlı Lokum


Haşhaşlı Kete Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzemesi
125 gr margarin eritilir(yufkanın arasına sürmek için)
250 gr ezme haşhaş
2 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

 Ilık su,maya,şeker bir kapta karıştırılır.
Beş dakika bekleyen mayalı suya tüm malzemeler eklenerek yumuşak hamur tutulur.
Üzeri kapatılan hamur yarım saat ılık ortamda dinlendirilir.
Haşhaş yağla inceltilir.
Şeker ve ceviz ilave edilerek iç malzeme hazırlanır. 
 Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar hazırlanır.
Merdana yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.arasına 3 yemek kaşığı margarin sürülür.
bu işlem üç yufka üst üste gelicek şekilde hazırlanır.
Son olarak pasta tabağı büyüklüğündeki yağlı yufka kare katlanır..(Üç bezeden oluşan yufkaları hamur bitene kadar hazırlayalım)
Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Yarım saat sonra tekrar merdane yardımıyla dinlenen yağlı hamur büyütülür.
Yufkanın her yerine gelicek şekilde haşhaşlı iç sürülür
 rulo şeklinde sarılan yufkayı elimizle sıka sıka uzatalım.
Yağladığımız fıntepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.
Elimizle üstüne bastırarak yaydıralım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz haşhaşlı keteyi 170 derecede kızarana kadar pişirelim.

Haşhaşlı Lokum


Resimdeki şekli vermek için.
Hamurdan avuç içimizi dolduracak büyüklükte parça koparalım .
Tezgaha bir avuç sıvıyağ dökelim hamuru üzerine koyup elimizle bastıra bastıra hamuru büyütelim.
Her hamur parçası için bir avuç sıvıyağ kullanalım( yağ gözümüze çok gelmesin bol yağ pişince yumuşak olmasını sağlıyor)
Hamur inceldiğinde haşhaşlı iç malzemeden her yerine sürüp rulo şeklinde saralım.
 Elimizle ortadan dışa doğru hafif sıkarak büyütelim .
Uzun rulolardan ,üç parmak genişliğinde kesip yağladığımız fırın tepsisine diklemesine yanyana dizelim.
Bu işlemi tepsi dolana kadar yapalım.
170 derecede pişirelim
Pişen haşhaşlı lokumların üzerini bezle örtüp yumuşaması için dinlendirelim
Aynı malzemeleri kullanarak farklı lezzet yakalamak isteyenler için .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Haziran 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri
4 çanak enginar
1/2 kilo iç bakla
1 su bardağı bezelye
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
3 küp Şeker
Tuz
2 su bardağı Su
Süslemek İçin
Dereotu maydanoz
Domates

Hazırlanışı
Soğanlar ay ay doğranır.
Düdüklü tencerede zeytinyağla soğanlar kavrulur.
Enginarlar üçgen doğranır.
Bezelye,enginar,bakla kavrulan soğanlara ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.
Şeker,su,tuz katılarak düdüklünün ağzı kapatılır.
Düdüklü fışladıkdan sonra kısık ateşte yarım saat yemek pişirilir.
Pişen yemek servis tabağına alınır.
Üzerine sevenler için dereotu,maydanoz doğrayarak servis edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Haziran 2012 Cuma

Günün Menüsü "Bugün Ne Pişirsem"

GÜNÜN MENÜSÜ

Bugün Ne Pişirsem
Günün menüsü sayfasını açmaktaki amacım ev hanımlarının en büyük dertlerinden biri olan "bügün ne pişirsem" sorusuna bir nebze olsa çözüm olmak. Önümüz ramazan iftar menüsü olarakta kullanabilirsiniz.Yemek isimlerinin üzerine tıklarsanız ayrıntılı olarak yemek tariflerini bulabilirsiniz.İnşallah yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin afiyetler olsun


GÜNÜN MENÜSÜ (1)

    Tavuk Çorbası                   Tavuklu Pilav                     Cacık                        Sütlaç

 ------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (2)

  Ovmaç Çorbası                Taze Fasulye                     Fırında Makarna                 Revani                       


 ------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (3)

    Bolu Usulu Corba              Patates Oturtması              Pilav                          Muhallebi


------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (4)

   Yayla Çorbası                    Kabak Dolması                  Tava Böreği                       Hoşaf           

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (5)
   Domates Çorbası              Yahni                                 Pilav                             Şekerpare

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (6)

     Arpa Şehriye Çorbası        Güveçte Kebap                Bulgur pilavı               Etimekli Tavuk Göğsü
------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (7) 
   Ekşili Köfte Çorbası          Kıymalı Bezelye                 Pilav                                  Kadayıf       
------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (8) 
    Ezo Gelin Çorbası              Etli Enginar                        Soslu Makarna                   Erik Hoşafı

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (9) 



    Tel Şehriye Çorbası            Çiğ Börek                         Ayran                                Revani

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (10) 
    Üçgen kesme çorbası          Kıymalı bamye                    Soslu makarna                   Zerde

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (11)


------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (12)
    Düğün Çorbası                 Et Sote                                Börülce Salatası                Hintpare











Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...