30 Ağustos 2012 Perşembe

Kıymalı Semizotu Yemeği

Kıymalı Semizotu Yemeği Malzemeleri
3 yemek kaşığı kıyma
2 soğan
2 domates
1 fincan sıvıyağ
1 demet semizotuTuz
Karabiber
2 kesme şeker
1/2 fincan pirinç
Hazırlanışı
Semizotlarını temizlenip biraz sirkeli suda bekletilir.
Süzülmesi için süzgeçe alınır.
Süzülen otlar enli enli saplarıyla birlikte kesilir.
Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağla kavrulur.
Kıyma soğana eklenip kavurma işlemi devam eder.
İnce doğranan domates kıymalı içe ilave edilir.
Domatesler kavrulunca tuz,şeker,karabiber ve semizotları kavurulan içe katılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte kıymalı semizotu yemeği pişmeye bırakılır.
Semizotları suyunu bırakınca yıkanan pirinç ilave edilerek pirinçler yumuşayana kadar yemek pişirilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Nohutlu Sütlü Bulgur Çorbası

Nohutlu  Sütlü Bulgur Çorbası Malzemeleri
2 küçük boy su bardağı bulgur
3 su bardağı su
1/2 fincan sıvıyağ
50 gr tereyağ1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
4-5 su bardağı su
Üzeri İçin
50 gr tereyağ
Pulbiber
Hazırlanışı
Bulgur bol suyla yıkanır.
Tencerede üç su bardağı su.tuz,karabiber,sıvıyağ tereyağ ile bulgur yumuşayana kadar orta ateşte haşlanır.
Haşlanan bulgur blender yardımıyla parçalanır.
Parçalanan bulgur süzgeçten geçirilir.
Bulgurun posası kuşlara verilir.
Tencerede bi miktar tereyağ eritilir.
Süzgeçten geçen bulgurun koyu kısmı tencereye katılır ve su eklenir .
Kıvamı su ekledikce anlaşılır.
Kaynamaya başlayan çorbaya haşlanmış nohut ,tuz ,karabiber eklenerek bi taşım daha kaynatılır.
Nohutlu bulgur çorbasına son olarak süt eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Tavada pulbiber eklenerek kızdırılan tereyağ çorbanın üzerine gezdirilerek servise sunulur.
Hazır yağmurlu hava geri gelmişken çorba yapmakta fayda var.
Devamını Oku »

28 Ağustos 2012 Salı

Mozaik Topları

Mozaik Topları

Daha farklı sunmak için  avucumuzun içine ceviz büyüklüğünde mozaik pastadan alıp yuvarlaklar yapıp buzdolabında donmasını bekleyelim
Servise yakın istediğimiz içe mozaik toplarını bulayarak ikram edelim. (Hindistancevizi,Antepfıstığı,Kahve,kakao,renkli pasta süsü,inci,fıstık,fındık,ceviz)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Malzemeleri
2 paket petibör bisküvi
1 paket margarin veya tereyağ
2 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 
25 tane küçük kare bitter çikolata

Hazırlanışı 

Bisküvileri elimizle ufaklıyalım.
Tavada margarini eritelim.
Çikolatalarıda eriyen yağın içine atıp çikolatalar eriyip yağa karışması için biraz ocakta tutalım.
Cam kasenin içine yumurtaları kıralım,şekeri,kakao ekleyerek çırpalım.
Eriyen yağlı çikolatayı yumurta,şeker,kakao karışımına katalım hızlı hızlı çırpıcıyla çırpalım.
 Portakal şekerlemesi,iri dövülmüş ceviz harça ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
Son olarak bisküvilerle harcı harmanlıyalım.
Slikonlu kalıba döküp dondurucada saklayalım.
Ben buzdolabı poşetinde dondurarak şekillendirdim.
Bu malzemeyi üç poşete böldüm.
Poşetlerin ağızlarını sıkıca kapattığım mozaik pastalarını buzlukta yarım saat bekletip üçgen şeklini verip tekrar buzluğa kaldırdım.
Buzlukta her an misafirlere ikram etmek için hazır mozaik pasta.
Kimse hayır demez sanırım .Bayram çikolatalarını değerlendirmek için alternatif pasta.



Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Ağustos 2012 Cuma

Çikolata Kremalı Pasta

Çikolata Kremalı Pasta Malzemeleri
Hazır Pasta Tabanı
Pastayı Islamak İçin
1 su bardağı çikolatalı süt
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
50 tane küçük kare  çikolata(bayram çikolatası)
1 paket kremşanti
 Hazırlanışı
Kremasını yapmak için tencereye süt,şeker,un,kakao karışımını alıp karıştırarak pişirelim.
 Çikolatayı ilave ederek çikolatalar eriyene kadar bir taşım kaynatıp ocaktan alarak kremayı soğutalım.
 Soğuyan kremaya toz kremşanti ilave ederek mikserle çırpalım.
Çırptıkca kıvamı açılacak.(kıvamı koyu olursa sütle açalım)
Pastaya sürülecek kıvamlı olmasına dikkat edelim.
Hazır pasta tabanının iki parçasının içe gelen kısımlarını çikolatalı sütle ıslayalım.
Kremadan bi miktar alıp her iki parçanın  arasına sürelim .
Çikolatadan parça çikolatalar hazırlayıp arasına serpiştirelim.
Pastayı üst üste birleştirip kalan kremayla kaplayalım.
Üzerini çikolata parçacıklarıyla süsleyelim.
Bayram sonrası kalan çikolataları değerlendirmek amaçlı bu kremayı uyguladım .
Baton pastanın kreması  bu lezzeti tadan kremanın tarifini istiyor,Tavsiye ederim .
Devamını Oku »

23 Ağustos 2012 Perşembe

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu Malzemeleri
4 kırmızı biber
1/2 fincan zeytinyağ
2 diş sarımsak
Kekik
Biberiye otu
Kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Biberleri bol suda hafif haşlayalım.
Haşlanan biberlerin kabuklarını soyup robota alalım.
İçine sarımsak ,tuz,zeytinyağını ilave edip aleti çalıştıralım.
Sonra kekik,biberiye ekleyip kaşıkla karıştıralım servis kabına alalım.
Ev ekmeği veya kızarmış ekmekle servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Bayram Tatlısı Baklava

Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramları dileğiyle.
Baklava Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
1/2 kilo ceviz içi veya fındık için
Açmak için Nişasta
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon(şerbet kaynarken içine atılır)
Hazırlanışı
Malzemelerle çok çok yumuşak hamur yoğuruyoruz.
Hamuru üç eşit parçaya bölünür.
Böldüğümüz parçayı tekrar 14 pazı yani toplam 42 pazı elde edelim.
Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açtığımız pazıların arasına nişasta serpelim.
Üst üste on kat olunca  oklava ile tepsimiz büyüklüğünde açalım ve dövülmüş ceviz serpelim.
20. katı açıp serdiğimizde tekrar arasına ceviz ekleyelim .
30. kattada arasına ceviz ekleyelim.
Bu işleme 40kat oluncaya kadar devam edelim.
İki  pazıyıda üzeri için ayrıca açıp düz şekilde serelim .
İstediğimiz gibi kesip üstüne yağını dökelim 170 derecede 50 dakika pişirelim (ama fırınına göre değişir.)
Sıcakken isterseniz yağını süzdürebilirsiniz.
Şerbetlediğimiz baklava bayram misafirleri için servis Hazırdır.
(Baklava soğuk,şerbet ılık olacak şekilde şerbetlenir)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Ağustos 2012 Cuma

Büzme Tatlısı

Büzme Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 fiske tuz
Un
1/2 kilo ceviz(araları için)  















Şerbet için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon(şerbet kaynayınca içine atılır)
Üzeri için
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Açmak için
Nişasta

Hazırlanışı
Malzemelerle  hamur elde edelim.
Hamuru yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan cevizden büyük 25 tane beze elde edelim.
Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında açalım.
 Üst üste gelecek şekilde  koyarak merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim.
Sonra tek tek  hamurları birbirinden ayıralım.
Çok kolay şekilde ayrılacaktır.
Tek yufkalara bol ceviz serperek oklava ile rolu yapıp hafif şekilde büzerek fırıntepsisine alalım.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Dört bardak şeker,üç bardak su ile hazırladığımız şerbeti ılnınca soğuyan büzme tatlımızın üzerine dökelim.

Tatlımız misafirlerimiz için hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Şekerli Cevizli Ev Makarnası

Şekerli Cevizli Ev Makarnası Malzemeleri
Ev makarnası
Tereyağ
Ceviz
Şeker
Hazırlanışı
Ev makarnası haşlanıp,süzülür.
Tencerede eritip hafifde dibini yaktığımız tereyağ ,az tuz ile ev makarnası harmanlanır.
Servis tabağına alının makarnanın üzerine bolca toz şeker serpilir.
Sonra iridövülmüş ceviz de ilave edilerek servise sunulur.
İftar sofrasında alternatif makarna tarifi.
Hem çok kolay hem lezzetli.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Ağustos 2012 Salı

Islama Köfte

Islama Köfte Malzemeleri
Köfte İçin
300 gr kıyma
1 soğan rendesi
3 dilim bayat ekmek
Karabiber
Tuz
Islamak İçin
2 su bardağı etsuyu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Dilimlenmiş 1 ekmek
Domates
Yeşil biber

Hazırlanışı 
Köfte cam kasede yoğurulup,şekillendirilir.
Izgara olarak köfteleri pişirelim.
Ayrıca tencerede tereyağını ertip kırmızı toz biberle kızdıralım.
iki su bardağı etsuyu,tuz ilave ederek bir taşım kaynatalım.
İnce dilimlediğimiz ekmekleri önce etsuyuna batıralım.
Sonra tost makinasında ekmekleri kızartalım.
Kızaran ekmekleri servis tabağına alalım.
Üzerine ızgara köfteleri dizelim.
Izgarada pişirdiğimiz domates ve biberlerle servise sunalım.
Sıcak sıcakÜzerlerine tereyağ gezdirdiğimiz ıslama köfteler servise hazırdır.
Ayran eşliğinde ikram edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Vişneli Etimek Tatlısı

Vişneli Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 kilo vişne
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin
1.5 su bardağı şeker
3 su bardağı vişne suyu
Muhallebisi İçin
1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket şanti
Vişneli Sosu İçin
2 su bardağı vişne suyu
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Vişne taneleri
Hazırlanışı
Önce vişneleri yıkayıp bir tencereye alalım.birkilo su eklediğimiz vişneleri rengi çıkana kadar kaynatalım.
Kaynayan vişnenin suyunu süzelim soğutalım.
Bir buçuk su bardağı şeker,üç su bardağı vişne suyunu kaynatıp, hafif bir şerbet elde edelim .
Borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim.
Tencerede soğuk süt,un şekeri çırpalım.
Kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Soğuması için arasıra mikserle çırpalım.
Soğuyan muhallebinin içine şantiyi ilave edip mikserle beş dakika çırpalım.
Etimeklerin üzerine muhallebiyi dökelim
 Taneleri sosla pişrip döktüm ama düzgün olmadı.
Muhallebinin üzeri tutulunca vişne tanelerini  aralıklarda dizilirse ve sos sonra dökülürse daha düzgün görüntü elde ederiz..
Sıra geldi vişneli sosa.
Vişne suyu,şeker,nişasta çırpılır ve kısık ateşte pişirilir.
Pişen sosun sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine dökülür.
Soğuyan vişneli etimek tatlısı servise hazırdır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Ağustos 2012 Pazar

Osmanlı Hurması

Osmanlı Hurması Malzemeleri
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1yumurta
Aldığı kadar un
Şerbet
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Üç su bardağı un oda sıcaklığındaki tereyağ ve sıvıyağ ile iyice yoğurulur.
Bu işlem bitince limon suyu, sirke, kabartma tozu, yumurta konup iyice yoğurulur.
Hamura un ilave edilerek kurabiye hamuru gibi hamur elde edilir.
Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde bastırıp sonra rulo haline getirilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırında kızarıncaya kadar pişirilir(biraz fazladan fırında tutulursa kavrulmuş tadı oluyor tavsiye ederim)
Şerbeti hazırlayıp ılıtalım.
Osmanlı hurmamız fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet dökülürek şerbetini çekmesi beklenir.
Şerbeti çeken tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
Devamını Oku »

8 Ağustos 2012 Çarşamba

7 Ağustos 2012 Salı

İftar Menüsü

Devamını Oku »

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Tereyağlı Alabalık Kızartması


Fileto Alabalık Malzemeleri
 Fileto hazırlanmış alabalık
Mısır unu
Kırmızı toz biber
Tuz
Kızartmak İçin 
Tereyağ
Hazırlanışı
Mısır unu,tuz,kırmızı toz biber cam kasede harmanlanır.
Fileto alabalıklar harmanlanan harca bulanır.
Tavada erittiğimiz tereyağında balıkların iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.
Salatayla servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Ağustos 2012 Pazar

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeleri
2 su bardağı  kırmızı mercimek
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 küçük soğan
4 su bardağı su
4 su bardağı etsuyu

Hazırlanışı
Mercimekler yıkanıp süzülür.
Tencereye mercimekler,bütün soğan,sıvıyağ,karabiber,tuz,su eklenir.
 Mercimekler dağılana kadar kısık ateşte çorba pişirilir.
Pişen çorbanın içinden soğan alınır.
Blenderden geçirdiğimiz mercimek çorbasının üzerine tereyağ pulbiber eritilerek servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

3 Ağustos 2012 Cuma

İftar Yemekleri

Devamını Oku »

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Malzemeleri
1 Bütün Tavuk
3 patates
3 domates
4 biber
1 soğan
Tavuk Bulamak İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 fincan sıvıyağ
tuz
Kırmızıpulbiber
kekik
karabiber

Salçalı Suyu için
Tavuksuyu
Salça
Tuz
Baharat
Hazırlanışı
Haşlanan tavuk ılımaya bırakılır.
Bir kasede biber salçası sıyıyağ ile açılır.
Ilınan tavuğun bacaklarını iple bağlayalım,
Tavuk salçayla bulanır.
Fırın tepsisine önce piyaz doğranan soğanlar dizilir.
Sonra doğranan patatesler,dilimlenen domatesler ve biberler döşenir.
Tavuk malzemelerin üzerine oturtulur.

Tavuksuyu ile salça açılır,tuz ,karabiber eklenir yemeğin üzerine gezdirilir .
Salçalı tavuksuyunu domateslerin üzerine çıkacak kadar ekleyelim.
Son olarak kekik,karabiber serpeledeğimiz yemeğimizi fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...