28 Eylül 2012 Cuma

Kestane Şekerli Su Muhallebisi

Su Muhallebisi Malzemeleri
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta(2 parmak eksik)
Şerbeti için 
1su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1/2 çay bardağı gülsuyu
Süslemek İçin
Kestane şekeri
Pudra şekeri
Hazırlanışı 

Süt,su,nişasta tencerede karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Orta boy dikdörtgen borcama boşaltılır.
Şekerle su kaynatılarak şerbet hazırlanır.
İçine gülsuyu ilave edilen şerbet ılımaya bırakılır.
 Soğuyup kare kare kesilen su muhallebisinin üzerine şerbet dökülür.
Buzdolabında bekletilen su muhallebisi  kestane şekeri ve pudra şekeri eşliğinde servise sunulur.
 Farklı ikram şekliyle.
Küp kesilen su muhallebisini kaselere alalım.
 Kızılcık marmelatını su  muhallebisinin şerbetiyle açıp kaselererin üzerine gezdirelim.
Kızılcık taneleriyle süslediğimiz su muhallebisi soğuk soğuk servise hazır.
Hafif tatlı sevenlere tavsiye ederim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kulaklı Tatlı

Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
Un
Üzeri için
Fındık içi
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı

Yumurta,süt,tuz,tereyağ  cam kabta karıştırılır.
Un ekleyerek hamur elde edilir.
Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.
Hamur dört eşit bezeye ayrılır.
İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.
İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.
Her parça büzülen yerden kesilir.
Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.
Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. 
Sıcak şerbetin içine atılır.
Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. 
Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.
Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Eylül 2012 Pazartesi

Kuru Büzme Tatlısı

Kuru Büzme Tatlısı Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
İç Malzemesi
1/2 kilo ceviz içi veya fındık için
5 yemek kaşığı Şeker
Açmak İçin 
 Nişasta
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
Malzemelerle çok yumuşak hamur elde edelim.(püf noktası hamurun çok yumuşak olması)
Hamurdan cevizden büyük 25 tane beze yapalım.
.Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında üst üste gelecek şekilde açalım.
Merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim.
 Sonra tek tek  hamurları birbirinden ayıralım.
 Çok kolay şekilde ayrılacaktır.
Tek yufkalara bol cevizli şeker serperek kalın oklava ile rulo yapıp hafif şekilde büzerek fırın tepsisine alalım.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek kızarana kadar fırında  pişirelim.
 İç cevizi şekerli olduğu için şerbetlemedende ikram edilir.
 Kuru tatlı olarakta tüketilir.
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .

Afiyet olsun
Devamını Oku »

17 Eylül 2012 Pazartesi

Pizza Aromalı Kurabiye

Pizza Aromalı Kurabiye Malzemeleri
100 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı  tuz
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Pizza baharatı
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
Un
Üzeri için 
1 yumurta akı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Pizza Baharatı

Hazırlanışı
Yumuşak tereyağ,sıvıyağ,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta sarısı cam kasede karıştırılır.
Un ekleyerek yumuşak hamur elde edilir.
Hamur ikiye eşit parçaya bölünür.
Bir parça hamura pizza baharatı,salça eklenerek tekrar hamur yoğurulur.
Merdane yardımıyla açılan hamur istediğimiz şekillelerde kesilip tepsiye döşenir.
Sade olan diğer hamur parçasıda merdane yardımıyla açılıp şekillendirilir.
Fırın tepsisine alınan kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülür ve sade olan kurabiyelere susam ,çörekotu,haşhaş tohumu serpilir.
Pizza aromalı olan kurabiyelere pizza baharatı serpilerek kızarana kadar pişirilir.
Nefis pizza tadında kurabiyeler servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Eylül 2012 Perşembe

Gün Menüsü

Gün Menüsü
Mantı
Mayalı Poğaça
Kokteyl Yemişli Kurabiye
Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Devamını Oku »

12 Eylül 2012 Çarşamba

Altın Günü Menüsü

Asma Altında Altın Günü Menüsü
Ev Ekmeği
Acıka
321 poğaça
Sebzeli Makarna Salatası
Damla Sakızlı Kurabiye
Mozaik Topları
Cevizli Oturtma Tatlısı
Devamını Oku »

10 Eylül 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek Malzemeleri
Kek İçin
 4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartmatozu1 vanilya
Un
Sosu İçin
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Mantolamak İçin
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ,süt,kabartıcı,vanilya ve un eklenerek kek çırpılır.
Bozadan biraz daha kıvamlı olan kek yağladığımız düz kek tepsisine aktarılır.
160 derecede pişirilir.
Sos malzemeleri tencerede beş dakika pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Pişen kek kare dilimlere şeklinde kesilir.
Önce dilimlenen kekin her tarafı sosa bulanır.
Sonra kekin her tarafı hindistan ceviziyle mantolanır.
Servis kabına alınan kekler buzdolabında dinlendirilir.
Soğuk olarak ikram edilir.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

7 Eylül 2012 Cuma

Baklava Yufkasından Peynirli Börek

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri
Hazır baklava yufkası
Sıvıyağ veya tereyağ
İç İçin
Peynir
Maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Tek kat yufka tezgaha serilir.
Arasına fırça yardımıyla yağ sürülür.
Bu işlem yufka beş kat olana kadar tekrarlanır.
Peynirli harçtan yufkanın ortasına serpilir.
Yufkanın uzun kenarından rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Tepsi dolana kadar işlem tekrarlanır.
Baklava yufkasından peynirli böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
 Susam ekleyerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Çıtır çıtır sıcacık  börekler servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Eylül 2012 Çarşamba

Sebzeli Makarna Salatası

Sebzeli Makarna Salatası Malzemeleri
Sebzeli Makarna
Közlenmiş kırmızı biber(küp doğranmış)
Kornişon turşu(küp doğranmış)
Maydanoz(ince doğranmış)Zeytinyağ
Limon
Tuz
Hazırlanışı

Makarna bol suda hoşlanır.
Süzülen makarna ılınınca derin kaseye alınır.
Kırmızıbiber,turşu,maydanoz,zeytinyağ,limon,tuz,makarnayla harmanlanarak servis kabına alınır.
Ekşi ,iç açıcı salata sevenler için.

Afiyet Olsun

Kremalı ton balıklı makarna tarifinede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

3 Eylül 2012 Pazartesi

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı
1/2 paket baklava yufkası
250 gr Tereyağ
Antep Fıstığı
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.
Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.
Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.
İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit  gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.
Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır.
 Dört yemek kaşığı  çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.
Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.
Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)
Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.
Üzerine kalan tereyağı dökülür.
Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.
Bende üç avuç suyla ısladım.
Fırnda kızarana kadar pişirlir.
Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.
Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.
Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.
Kalan yufkayı tekrar kullanmak için  buzlukta sakladım.
Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...