21 Ekim 2012 Pazar

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
    Hazırlanışı
    Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
     Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
    Elmalı iç soğumaya bırakılır.
    Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
    Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
    Hamur iki parçaya bölünür.
    Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
    Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
     Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
    Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
     Son olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
    170 derecede pişirilir.
    Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur. 
    Afiyet Olsun
Devamını Oku »

8 Ekim 2012 Pazartesi

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
Tuz
Unİç malzemeleri
1/2 kilo ıspanak
tuz
karabiber
300 gr beyaz peynir
Açılan yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Hazırlanışı 
Su,maya,sıvıyağ,tuz,un  ile yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumruğumuz büyüklüğünde bezeler yapılır.
Beze merdane veya oklava yardımıyla büyütülüp yufka elde edilir.
Elde edilen yufkanın her yeri bolca sıvıyağ ile bulanır.
Yakanıp süzülen ıspanaklar enli enli doğranır ve tuz.kırmızıbiber,karabiber eklenerek hazırlaır.
Yağlanan bütün yufkanın çevresine, iki parmak genişliğindeki kısmına,eşit şekilde harç serpiştirilir.
Serpilen Ispanakların üzerine beyaz peynir ufalanır.
Yufkanın kanerlarından ıspanakları örtecek şekilde yufkanın iç kısmına doğru eşit şekilde yufka rulo yapılarak sarılır.
Yufkanın Ortası bıçakla artı şeklinde kesilir.
Uzun ince sardığımız börek yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.
Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanarak tepsi doldurulur.
Ispanaklı kol böreğinin üzerine elimizle sıvıyağ sürelim fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Ekim 2012 Pazar

Gün Menüsü

 Gün Menüsü
Patates Çorbası
Yaş Pasta
Yalancı Profiterol
Elmalı Turta
Un kurabiyesi
Kek
Domates Soslu Fellah Köftesi
Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi
Ekşimikli Kırmızı Biber Kızartması
Ispanaklı Kol Böreği
Patatesli Kaşarlı Ay Çöreği

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

2 Ekim 2012 Salı

Patatesli Gül Poğaça

Patatesli Gül Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı su
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
kaşar
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğümde parçalar koparıp ortasına patatesli harç ekleyerek gül şeklini verelim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim
 10 dk tepside bekletelim.
Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Gül poğaça sıcak,sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...