27 Kasım 2012 Salı

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurtanın sarısı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 kabartmatozu
1çay bardağı dolusu nişasta
2 çay bardağı kavurulmuş ceviz(iri dövülmüş)
1 çay bardağı kuru üzüm
Un
Hazırlanışı

Tüm malzemeler cam kaseye alınıp yoğurulur.
Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
Tezgahta hamura elimizle rulo şekli verip çay bardağı yardımıyla kesilen cevizli kuebiyeler,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir .
150derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Ağızda eriyen nefis cevizli kurabiye gün ikramlıkları için denemek isteyene tavsiye edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

22 Kasım 2012 Perşembe

Fıstıklı,Cevizli,Çikolatalı Kek

Fıstıklı,Cevizli,Çikolatalı Kek Malzemeleri
5 yumurta
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı ılık su
1 fıske tuz2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Un
İç malzemeler
1 çay bardağı  ince dövülmüş fıstık
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
10 tane yaprak çikolata(kırılmış)
Hazırlanışı

Cam kasede beş yumurta şekerle birlikte mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Tuz,sıvıyağ,su köpüren içe katılarak düşük devirde mikserle çırpma işlemine devam edilir.
Konturollü şekilde un eklenerek boza kıvamından biraz yoğun harç elde edilir.
Kabartmatozunu,vanilyayı  ekleyerek hızlı ayarda son olarak kek harcı çırpılır.
Sıvıyağla yağladığımız kek kalıbını unla mantolayalım.
Sonra kek harcından bir miktar kalıba dökelim ve fıstık,ceviz,çikolatadan göz kararı arasına serpiştirilir.
Kalan kek harcı tekrar bir miktar kalıba dökülür.
İç malzemeler araya serpiştirilerek kalan kek harcını tamamen kalıba aktararak 150 derecede fırında kabarıp kızarana kadar kek pişirilir.
Kek malzemeleri 20 dilimlik büyük boy kalıp için geçerli.
Fıstıklı,cevizli,çikolatalı kek servise hazırdır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Kasım 2012 Cuma

Gün İçin Alternatif Menü

Gün İçin Alternatif Menü 
Muzlu Çikolatalı Yaş Pasta
Kıymalı Su Böreği
Patlıcan Dolma Turşu


Afiyet Olsun
Devamını Oku »

8 Kasım 2012 Perşembe

Cıbılık(çıplak dolma),Şekerli Cevizli Katlama

Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırık buğday(göce)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
 4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Un
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
 Hazırlanışı
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.
Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.
Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.
Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.
Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.
Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.
Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.

Afiyet Olsun

 Şekerli Cevizli Katlama
5 tane katlama
Dövülmüş Ceviz
Şeker
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yazın kışlık yufka yapılırken yufkalar zarf şeklinde katlanarak katlama adını alır.
Katlamalar su ile ıslatılarak sofra bezine sarılır,yumuşaması beklenir. 
 Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.
Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.
İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.
Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun  lezzet ötesi ikramı.
 Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...