25 Aralık 2012 Salı

Keçi Boynuzu Kurabiyesi

Keçi Boynuzu Kurabiyesi Malzemeleri
125gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı keçi boynuzu unu1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kabartmatozu
Un
Üzeri İçin
Susam
Yumurta akı
Hazırlanışı

Margarin tavada eritilir ve ılınınca tüm malzemelerle birlikte özlü yumuşak bir hamur elde edilir.
Keçi boynuzu kurabiyesi hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlaklar yapılır.
Bu kurabiyeler önce yumurta akına bulanır sonra hafif bastırarak susama bulanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir(45 tane çıkıyor).
170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Rengi kakaolu gibi oluyor  dikkatli pişirmekte fayda var.
Nefis aroması olan ağızda dağılan keçi boynuzu kurabiyeleri servise hazır.
Tadı pastane kurabiyeleri gibi denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

12 Aralık 2012 Çarşamba

Kazandibi Tarifi

Kazandibi Malzemeleri
1 kilo süt
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yumurta2 vanilya
Karemelize yapmak için
Toz şeker
Hazırlanışı

Bir kilo sütten,  bir su bardağı kadar sütü ayıralım.
Kalan sütle şekeri tencereye alıp şeker eriyine kadar orta ateşte bırakalım.
Ayırdığımız sütü derin kaseye alalım ve nişasta,un,yumurta,vanilya ekleyerek çırpalım.
Bu arada şekeri eriyen sütten soğuk süt kasesine bir kepçe alıp hızlıca çırpalım .
Hafif ılınan unlu süt karışımını şekerli süte hızlı hızlı çırparak ilave edelim.
Kaynama noktasında olan süt kısa sürede koyulaşacaktır.
Sürekli çırparak kazandibinin muhallebisini pişirelim.
Pişen muhallebiyi  çırparak ılıtalım.
(Çok koyulursa Bir su bardağı su ile kıvamı ayarlanır.)
Bu malzeme fırın tepsisi için.
Fırın tepsisine 6 yemek kaşığı toz şekeri döküp ocağın dört gözünüde ateşliyip şekeri karemelize edelim .Muhallebiyi incecik karemelize olan şekerin üzerine dökelim.
Soğuması ve rahat sarılması için  tepsinin dibini su ile soğutalım.
Rulo şeklini verdiğimiz kazandibi tatlısı servise hazırdır.
 Ben orta boy teflon tavada dört kişilik yaptım.
Teflon tavayı kısık ateşte ısıttım.
 İki yemek kaşığı toz şekeri biraz havadan ısınan tavanın her yerine gelicek şekilde döktüm.
Hızlı ateşte şeker karemelize olunca iki kepçe dolusu muhallebiyi üzerine gezdirdim.
Hemen ocaktan alıp soğuk su dolu büyük tepsinin içine sıcak tavayı koydum.
Su ılınınca soğuk suyla değiştirdim .
 Ilınınca resimde görüldüğü gibi rulo şeklini verdiğim kazandibi tadlımız servise hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...