26 Şubat 2013 Salı

Kuru Meyvalı Kek

Kuru Meyvalı Kek Malzemeleri
5yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 kabartma tozu
2 vanilya
2 çay bardağı kuru meyva tanecikleri
Un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker beş dakika mikserle çırpılır.
Sırasıyla yağ,su,vanilya,kabartıcı ve un eklenerek koyu kıvamlı kek hamuru elde edilir. 
Yağlanan kek kalıbına bir miktar kek harcı dökülür.
Kuru meyva tanecikleri arasına serpilir.
Tekrar kek harcı dökülür son olarak meyvacıklar üzerine serpilerek fırında kabarıp pembeleşene kadar pişirilir.
Dinlenen kuru meyvalı kek çay eşliğinde servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Şubat 2013 Salı

17 Şubat 2013 Pazar

Üç Renkli Börek

Üç Renkli Börek Malzemeleri
3 tane yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
Sıvıyağ 

Ispanaklı iç malzemeler
1/2 kilo ıspanak
 1 soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Hazırlanışı
Ispanaklar bol suyla temizlenir.
Temizlenen ıspanaklar bıçakla kesilir.
Soğan ince doğaranır.
Tavaya alınan tereyağda soğanlarla ıspanak sotelenir.
Baharatlanan ıspanaklı iç ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Havuçlu iç mazemeler
5 tane havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz 
Hazırlanışı 
Rendelenen havuçlar teflon tavada sıvıyağ ile sotelenir.
Soğumaya bırakılır. 
Kıymalı iç malzemeler
300 gr kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Küp küp doğranan soğanlar teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Kıyma eklenerek kavurma işlemi devam eder.
Baharatları eklenen kıymalı iç ocaktan alınır. 
Hazırlanışı 
İlk yufka tezgaha serilir.
Yufkanın üzerine sıvıyağ ,yoğurt,süt karışımından iki üç kaşık yufkanın üzerine gezdirilir.
Üç yufkayada aynı işlem yapılır.
Sırasıyla ilk yufkaya ıspanaklı iç her yerine gelicek şekilde yufkaya döşenir.
İkinci yufka ıspanağın üzerine serilerek,havuç eklenir. 
Son yufkada havuçun üzerine gelicek şekilde serilir ve kıymalı iç döşenerek üç katlı yufka rulo olarak sarılır.
Bir parmak kalınlığında kesilen üç renk börek çörek otu serpilere fırın tepsisine dizilir.
 Fırnda pişmeye bırakılır.
Pişen börek yumuşaması için üzeri örtülerek ılık fırnda bekletilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Şubat 2013 Cuma

Kumpir Tarifi

Kumpir Malzemeleri
Kumpirlik 8 tane Patates
150gr tereyağ(yumuşak kıvamda)
300gr kaşar peyniri(rendelenmiş)
Tuz
3 su bardağı Garnitür(bezelye,havuç,kornişon turşu)
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Patatesler sert fırça yardımıyla fırçalnarak yıkanır.
Bol suda patatesler haşlanır( kabuklarının çatlamaması için haşlama süresine dikkat edelim fırınlanırken tam pişiyor)
Orta haşlanan patatesler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıralanır.
Kızgın fırnda kabukları kavrulana kadar patatesler pişirilir.
Önce patateslerin üst kısmı kapak gibi tam koparmadan kesilir.
Çatal yardımıyla patateslerin içinleri püre haline getirilir.

Bir kaşık tereyağ,tuz eklenerek çatalla ezilmeye devam edilir.
Rendelenmiş kaşardan bir miktar eklenerek çatalla karıştırılır
Bu işlemler patatesler sıcakken yapılması önemli iç malzemeler eriyerek patatesle karışması için.
Son olarak mayonezle karıştırılmış garnitür bir miktar kumpirin üzerine konulur.
Ketçapla süslenen kumpir dumanı üzerinde ikram edilir.
Arzuya ve olanaklara bağlı iç malzeme zenginleşebilir(kısır,mantar,zeytin,ezme çeşitleriyle,et ürünleriyle)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Şubat 2013 Pazar

Çay Saati Menüsü

Çay Saati Menüsü
Turşu Kavurması
Turşu
Resimlerini çekmeyi unuttuğum tatlılar;
Elmalı Kurabiye
Büzme Tatlısı 
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Şubat 2013 Cumartesi

Mantarlı Patates Püresi Tarifi

Mantarlı Patates Püresi Malzemeleri
Patates Püresi İçin
1 kilo patates
100 gr tereyağ
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 çay kaşığı KuruNane
Mantarlı Sos İçin
Yarım kilo mantar
Yarım fincan sıvıyağ
3 yeşil biber
2 domates
1 soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
150 gr rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları suyulur ve bol suda yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlanan patatesler püre aparatı ile ezilir .
Tereyağ,tuz,baharatlar püreye eklenerek püre servis kabına döşenir.
Mantar,yeşil biber temizlenerek incecik bıçak yardımıyla doğranır.
Soğan,domates küp küp  doğranır.
Teflon tavaya yarım fincan sıvıyağ alınır.
Orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates,biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Son olarak mantar eklenir.
Mantar suyunu çekene kadar kavurma işlemi devam eder.
Baharatlar eklenerek mantarlı sos ocaktan alınır.
Hazırlanan patates püresinin üzerine mantarlı sos eşit olarak yayılır.
Servise yakın rendelenen kaşar mantarın üzerine döşenir ve kaşar eriyene kadar fırnlanır. 
Kaşar eriyince mantarlı patates püresi sıcak sıcak ikram edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Şubat 2013 Çarşamba

Künefe Tarifi (Ev Usulü)

Künefe Malzemeleri
300 gr yaş kadayıf
200 gr tereyağ
250 gr tuzsuz künefe peyniri
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Yaş kadayıf fırın tepsisinin içinde elle küçük küçük parçalanır.
Tereyağı tavada eritilir.
Parçalanan kadayıfların üzerine dökülür.
El yardımıyla tereyağ kadayıfın heryerine ulaşıcak şekilde bulanır.
Kızartılacak teflon tavaya  tereyağ sürülür.
Kadayıfın yarısı incecik tabaka halinde teflon tavanın tabanına döşenir.
Künefe peyniri ince dilimlenerek kadayıfın arasına dizilir.
Kalan kadayıf peynirin üzerine incecik döşenir.
Hazırlanan künefenin üzerine bir ebat küçük boş tepsi ile bastırılarak biraz daha sıkışması sağlanır.
Ocak üstüne alınan künefe orta ateşte her iki tarafı kızartılır.
Bu arada şerbeti fazla ağdalaşmadan kaynatılır.
Pişen Künefenin üzerine sıcak sıcak dökülür.
Şerbetini çeken künefe kaymak veya antepfıstığı ile servise sunulur.
Bu malzemelerle orta boy tavada altı kişilik künefe çıkıyor.

 Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Yaş Pasta Tarifleri

Devamını Oku »

4 Şubat 2013 Pazartesi

Yaprak Döner(Ev Usulü)

Yaprak Döner Malzemeleri
1kilo et
1 soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz1 ekmek(fırnlanmış)
Salçalı Sos İçin
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça(domates+biber)
1 su bardağı su
tuz
Üzerine İçin
150 gr eritilmiş tereyağ
Yoğurt
Domates
Biber
Hazırlanışı

Bir bayat ekmek küp küp doğranır,kızgın fırında hafif pembeleşene kadar kızartılır.
Buzluktan çıkarılan et salınmadan keskin bıçak yardımıyla yaprak şeklinde kesilir.
Tavaya alınan yaprak etlere rendelenmiş soğan ,sıvıyağ,tereyağ,tuz eklenerek hızlı ateşte kavrulur.
Suyunu salıp tekrar çeken etlere karabiber,kimyon eklenerek sotelenir.
Hızlı pişen etler kurutulmadan ocaktan alınır.
Salçalı sos için tavaya tereyağ,salça karışımı alınarak kavrulur.
Kavrulan salçaya su,tuz,eklenerek kaynatılır.
Ayrıca tavada tereyağ eritilir.
Domates,biber közlenir.
Yoğurt hafif tuzla karıştırılır.
Son olarak tüm malzeme buluşur.
Önce fırınlanmış ekmekler servis tabağına bir miktar alınır.
Kıtır ekmekler salçalı sosla ıslatılır.
Üzerine yoğurt gezdirlir.
Yaprak döner yoğurdun üzerine serpilir.
Yaprak döner közlenmiş domates,biberle süslenir.
Son olarak kızdırılmış tereyağ ilave edilerek sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...