26 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Arpa Şehriye Salatası

Zeytinyağlı Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri
Yarım Paket arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
4 tane salatalık
4 küçük domates
Sosu İçin
Zeytinyağ
Limonsuyu
Tuz
Devamını Oku »

24 Mart 2013 Pazar

Amonyaklı Pasta

Amonyaklı Hindistan Cevizli Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı amonyak(yarım fincan suda eritilir)
Un
Kreması İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı dolusu un
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
50 gr margarin
Pişen kremanın içine katmak için
1 paket şanti
1 su bardağı süt
Üzerine sürmek için
1 paket şanti
Süslemek için
Hindistan Cevizi 
Cam kase içine aldığımız yumurta,yoğurt,sıvıyağ,eritilmiş tereyağ,amonyak(yarım kahve fincanı suda eritilmiş)   karıştırılır ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilir.Elde edilen pasta hamuru altı eşit parçaya ayrılır.Altı eşit parçaya ayrılan bezeler merdane yardımıyla hafif un serpilerek pasta tepsisi büyüklüğünde açılır.200 derecede önceden ısıtılmış fırında tek tek beşer dakika aralıklarla kontrollü şekilde pişirilir.Pasta tabanları soğumaya bırakılır.Kreması için geniş tencereye süt,nişasta,un,şeker ilave edilip çırpılır.Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Muhallebi kıvamındaki kremaya margarin ve vanilya eklenerek ocaktan alınır.Mikser yardımıyla aralıklarla çırpılarak,soğutulur.Soğuyan kremaya bir su bardağı süt ile hazırlanan kremşanti eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.Pasta tepsisine ilk pasta tabanını alıp üzerine bol krema sürelim.Tüm katları bu şekilde bol kremalıyarak hazırlayalım .Bu ölçülerle yapılan Krema aralarına tam geliyor .Bu halde pasta mutlaka bir gece dinlendirilir.Ertesi gün bir su bardağı sütle şanti hazırlanarak pastanın üzeri tamamen şanti sürülür.Bol hindistan ceviziyle mantolanan amonyaklı altı katlı pasta servise hazır.Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Devamını Oku »

22 Mart 2013 Cuma

Makarna Salatası

Makarna Salatası Malzemeleri
1 paket makarna
1 kavanoz garnitür
1 kase haşlanmış mısır
1 kase kornişon turşu(küp doğranmış)
Zeytinyağ 
Tuz
Sosu İçin
Bol yoğurt
1 diş sarımsak 
Hazırlanışı
Makarna bol suda haşlanır.
Süzülen makarna derin cam kaseye alınarak iki yemek kaşığı zeytinyağ.tuz eklenerek ılınması beklenir.
Ilınan makarna garnitür,mısır,turşu ve sarımsaklı yoğurtla harmanlanarak servis kabına alınır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Mart 2013 Çarşamba

Kedi Dili Pasta

Kedi Dili Pasta Malzemeleri
Muhallebisi İçin
1 paket kedi dili
5 bardak süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Muhallebi İçine Katmak İçin
1 paket şanti
1 su bardağı süt
Ceviz
Muz
Üzeri İçin 
1 paket çikolata sosu

Hazırlanışı
Süt,un,şeker,sıvıyağ,yumurta çırpılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Soğuyan muhallebiye bir su bardağı sütle çırpılan şanti eklenir ve tekrar çırpılır.
Orta boy dikdörtgen cam tepsiye kedi dili,muz,ceviz,muhallebi döşenir.
Üzeri için bir paket çikolata sosu hazırlanır.
Son olarak çikolata sosu dökülen kedi dili pasta servise hazır.
Arkadaşımda yediğim pasta lezzet olarak çok güzeldi.
(Muhallebisinin yağı yarım ölçü ,ayrıca iki yemek kaşığı dolusu nişasta eklenirse servisi daha rahat olur diye düşünüyorum denemek isteyenler için püf noktası.)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Mart 2013 Pazartesi

Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
5 Büyük Patates
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
2 Adet Limonsuyu
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
6 Tane Salatalık Turşusu(küp doğranmış)
Tuz

Hazırlanışı 
Patateslerin kabukları soyulur.
Bol suda haşlanır.
Haşlanan patateslere yağ limonsuyu, tuz eklenerek püre haline getirilir.
İnce doğranan yeşillikler, turşu eklenerek karıştırılır.
 Dikdörtgen kalıba alınan patates salatası şeklini alınca servis tabağına aktarılarak ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mart 2013 Pazar

Havuç Salatası

Havuç Salatası Malzemeleri
5 tane Havuç
1/2 fincan zeytinyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 kasa dolusu sarımsaklı yoğurt
2yemek kaşıgı mayonez
tuz
Hazırlanışı
Havuşlar temizlenip rendelenir.
Teflon tavada zeytinyağıyla rendelenen havuç sotelenir.
Soğumaya bırakılır.
Cam kaseye alınan sotelenen havuç , yoğurt, tuz, ceviz karıştırılaak servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

16 Mart 2013 Cumartesi

Fındıklı Un Kurabiyesi

Fındıklı Un Kurabiyesi Malzemeleri
125 gr tereyağ(yumuşak)
125 gr margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı silme toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık içi (ince çekilmiş)
Un
Üzeri İçin
Pudra şekeri

Hazırlanışı
Üç yağ karışımı cam kasede birbiriyle karıştırılır.
Şeker,ince çekilmiş fındık içi yağlarla karıştırılır.
Un,kabartıcı eklenerek yumuşacık hamur elde edilir.
Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler koparılır.
Bu bezelerden tezgahın üzerinde uzun rulolar oluşturulur.
Bıçak yardımıyla rulolar üç parmak ebatında yan yan kesilerek kurabiyeler tepsiye dizilir.
Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır.
Kızgın fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Hafif ılınan fındıklı un kurabiyesi bol pudra şekerine bulanarak servis tabağına ikram edilmek üzere alınır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Mart 2013 Perşembe

Et Sote Yemeği

Et Sote Yemeği Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
2 soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı su
Tuz
Kekik
Karabiber
Patates
Domates
Biber
Hazırlanışı
Derin tavada tereyağ eritilir.
Tavaya etler alınır.
Hızlı ateşte etler suyunu salmaması için kavrulur.
Rengi dönen etlere küp doğranan soğanlar eklenerek kavurma işlemi devam eder.
Soğanlar yumuşayınca  yeteri kadar sıvıyağ,su,tuz,karabiber,eklenir kapağı kapatılan tavada suyunu çekene kadar et sote yemeği kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişen etin suyunu çektirmek için tavanın kapağı açılır hızlı ateşte çektirilir.(Terciğe kalmış bir işlem.)
Teflon tavada biber,domates az yağda kızartılır
.Patates kızartması ve biber,domates,kekik eşliğinde et sote yemeği servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Mart 2013 Pazartesi

Gün Menüsü

 Gün Menüsü
Milföy Hamurundan Ay Çöreği
Kavala Kurabiye


Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Mart 2013 Cumartesi

Kahvaltı Sofrası

Kahvaltı Menüsü
Sigara Böreği
Çökelekli Poğaça
Sucuklu Patates Kızartma
Kahvaltılık(zeytin,peynir,tereyağ,reçel,pekmez)
Salatalık Domates Maydanoz
Çay Çavdar Ekmeği
Devamını Oku »

7 Mart 2013 Perşembe

Közlenmiş Biber Patlıcan Salata Tarifi

Közlenmiş Biber Patlıcan Salatası malzemeleri
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
1 kovanoz közlenmiş patlıcan
1 kuru soğan
1/2 fincan zeytinyağ
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Sosu İçin
Zeytinyağ
Limonsuyu
Tuz
Hazırlanışı
Kuru soğan küp şeklinde doğranır.
Teflon tavada sıvıyağla soğanlar kavrulur.
Kavrulan soğanlara  kare kare doğranan közlenmiş biber ve patlıcan eklenerek kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan harç soğumaya bırakılır.
Soğanla kavrulan köz malzemeler,ince doğranan yeşillikler cam kaseye alınır.
Hazırlanan sosla karıştırılan köz salata servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Mart 2013 Çarşamba

Patates Çöreği Tarifi

Patates Çöreği Malzemeleri
1.5 kilo Patates
İç Malzemesi
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 kabartmataozu
Tuz
Üzeri İçin 
Rendelenmiş Kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur,yıkanır.
Patatesler halka şeklinde doğranır. 
Cam tepsi margarinle yağlanııp unla mantolanır.
Hazırlanan dikdörtgen cam tepsiye patatesler iki kat dizilir.
Cam kasede iç malzemeler çırpılarak patateslerin üzerine dökülür.
  Orta ısıdaki fırnda pişmeye bırakılır.
Patatesler yumuşayınca kaşar ilave edilerek yüksek ısıda fırınlanan patates çöreği sıcak sıcak servise sunulur.
Et yemeklerinin yanın da şık bi sunum olur.
Bende bu lezzeti arkadaşımın sayesinde tatdım çok beğendim gün menüleriniz için  tavsiye  ederim.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

Cevizli Zeytinli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Cevizli Zeytinli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(margarin)
2 yumurta(1sarı üzeri için ayır)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı  sirke
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı pul biber
1 kase zeytin(çekirdekleri ayıklanmış)
1 kase dövülmüş ceviz
1 kabartmatozu
Tuz
Un
Hazırlanışı
Tüm malzemeyle yumuşak hamur elde edilir.
Şekillendirilen cevizli zeytinli tuzlu kurabiyeler yağlı kağıt serilen  fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülen tuzlu kurabiyeler fırında kızarana kadar pişirilir.
Tadını merak edenler için ağızda eriyen tatlı kurabiyenin tuzlu versiyonu. 
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

4 Mart 2013 Pazartesi

Milföylü Tatlı Çörek

Tarçınlı Meyvalı Milföylü Çörek Malzemeleri
6 tane milföy hamuru
İç Malzemeleri
3 elma(küp doğranmış)
1 çay bardağı kuru meyva karışımı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
İç malzemeler tarçın hariç teflon tavada sotelenir.
Milföy hamuru uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde üç üç yanyanan yağlı kağıdın üzerine dizilir.
Hafif unlayarak merdane yardımıyla uçlar birbiriyle kaynaşması için açılır.
Bütünleşen milföy hamuruna soğuyan iç malzeme tam orta kısmına yerleştirilir.
İç harçın üzerine tarçın serpilir.
Resimde görültüğü gibi saç örgüsü yapılan hamur üzerine yumurta sarısı sürülür.
Kürdanlanan hamura şeker serpilerek frında kızarmaya bırakılır.
Akşam çayının yanınna nefis tarçın kokulu hafif tatlı servis edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

3 Mart 2013 Pazar

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy lahana
2 soğan
1.5 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı Karabiber
2 küp şeker
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 fincan zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu
Hazırlanışı
Lahana yaprakları ayrılır.
Kaynayan suda beş dakika haşlanarak sarmaya hazırlanır.
Soğanlar küp küp doğranır.
Teflon tencerede sıvıyağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Pirinçler soğanlarla kavrulur.
İnce doğranan yeşillikler ve baharatlar eklenerek kavurma işlemi sonlanır.
Bir buçuk su bardağı su katılan pirinçler pilav gibi suyu çekmesi beklenir.
Suyunu çeken iç harç ılımaya bırakılır.
Dolmalar sarılarak tencereye yerleştirilir.
Dolmaya bir su bardağu su,domates suyu,zeytinyağı eklenir.
 Kısık eteşte bir saat pişen dolmalar ılınınca servis yapılır.
Afiyet Olsun
Etli Lahana Dolması Tarifimizede Bakabirlisiniz
Devamını Oku »

2 Mart 2013 Cumartesi

Peynirli Milföy Böreği Tarifi

Peynirli Milföy Böreği Malzemeleri

10 tane milföy hamuru
1 kase peynir
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Milföy hamuru buzluktan çıkarılıp yarım saat ılık ortamda bekletilir.
Hafif unlanan hamur merdane yardımyla kare şekli bozulmadan ebatı biraz genişletilir.
Resimde görültüğü gibi şekillendirilerek  milföy böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otuyla süslenir.
Yağlı kagıt serilen fının tepsisine dizilir.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...