30 Nisan 2013 Salı

Saç Örgüsü Tatlısı

 Saç Örgüsü Tatlısı Malzemeleri
250gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Un
Devamını Oku »

25 Nisan 2013 Perşembe

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Malzemeleri
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un
Devamını Oku »

21 Nisan 2013 Pazar

Hüsniye Hanım Böreği (Afyon Böreği)

Hüsniye Hanım Böreği Malzemeleri
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 talı kaşığı tuz
Un
Aralarına sürmek İçin 
250 gr margarin
İç Malzemeleri
2 demet pazı
1 kuru soğan
1 kase lor
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Nane
1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
Su,sıvıyağ,tuz ve un karışımıyla hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur on eşit bezeye ayrılır.
Bezeler tek tek merdane ve un yardımıyla  tabak büyüklüğünde açılır.
Açılan bezeler tek tek yumuşak margarinle her tarfına gelicek şekilde yağlanır ve kare bohça şeklinde katlanır. 
Kare bohça şeklinde on beze buzdolabına konulur.
Bu arada iç hazırlanır.
Pazılar ve naneler yıkanır,ince doğranır.
Soğan incecik çintilir.
Yeşillikler ve soğan baharatlanarak tüm malzeme elle ovulur,sıvıyağ peynir eklenen iç son defa karıştırılır
Buzdolabından çıkardığımız bezeler tekrar merdane un yardımıyla açılır.
Tam ortasına uzunlamasına bol iç malzeme konulur.
Boşta kalan kenarlarını malzemenin üzerine koyarak kapanır 
Dikdörtgen şeklini alan Afyon börekleri fırın tepsisine dizilir.
Kızarana kadar pişen börekler sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Afyon yöresine ait diğer bir börek tarifi
Mercimekli börek
Devamını Oku »

18 Nisan 2013 Perşembe

Höşmerim

Höşmerim Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı irmik
300gr tuzsuz peynir
2 yumurta sarısı
50gr tereyağı
Devamını Oku »

17 Nisan 2013 Çarşamba

Banyolu Börek

Hazır Baklava Yufkasından Banyolu Börek Malzemeleri
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr tereyağ
1 çay bardapı sıvıyağ 
1 çay bardağı su
İç Malzemesi
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
Rende Kaşar
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin
Su
Hazırlanışı
Tereyağ tavada eritilr.Eriyen yağa,sıvıyağ,su katılarak sulu harç hazırlanır.
Cam kasede peynirle ince kıyılmış maydanoz,tuz karıştırılarak iç hazırlanır.
Haşlanan patateslerin kabuğu soyulur.
Hazır baklava yufkasından bir tane alınarak tezgaha serilir sulu harçtan üç yemek kaşığı üzerine gezdirilir Tekrar yufka üzerine serilir ve sulu harç tekrar üzerine gezdirilir 
Üçüncü yufkada üzerine serilir ve peynirli iç malzeme yufkanın yarısını kaplıyacak şekilde bolca konulur.

Son olarak börek boş yufkaya tekrar sarılır.
İç malzeme konulan taraftan sarılarak rulo yapılır.
 Son olarak börek boş yufkaya tekrar sarılırak rulo üçe bölünür.
Bölünen parçaları önce suda ıslayalım daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Diğer patatesli börek için yufkalar aynı şekilde sulu harç sürülerek üç yufka üst üste hazırlanır.
Üzerine bir patates rendelenir,bir miktar kaşarda rendelenen iç harça baharat serperek rulo yapılır.
Son olarak tekrar bir yufkaya daha sarılır ve üçe bölünen patatesli börek suda bonya yaptırılıp galeta ununa bulanır.

Bu şekilde hazırlanan börekler pişmesi için fırına verilir.
Pembeleşene kadar pişen banyolu börek çıtır çıtır servise sunulur.
Devamını Oku »

16 Nisan 2013 Salı

Mantı (Şeker Mantı) Tarifi

Mantı Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı Tuz
Un
İç Malzemesi
300 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Tereyağlı Salçalı Sos
150gr tereyağ
1tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı
Devamını Oku »

14 Nisan 2013 Pazar

13 Nisan 2013 Cumartesi

Islak Kek


Islak Kek Malzemeleri
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakao
2 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Un

Hazırlanışı
Yumurta,şekerle birlikte mikserle köpürene kadar çırpılır.
Sıvıyağ,süt,kakao eklenerek düşük devirde tekrar çırpılan harçtan bir kahve kupası ayrılır.
Kalan sulu harca kabartıcı,vanilya ve un eklenerek çok koyu olmayan kek hamuru elde edilir.
Fırça yardımıyla yağlanan orta boy dikdörtgen cam kalıp unla mantolanır.
Kek harcını kalıba alınır,fırında pişene kadar tutulur.
Keke bıçak batırarak pişip pişmediği anlaşılır.
Bıçağa kek bulaşmassa pişmiştir.
Ayırdığımız kakaolu iç malzeme sıcak kekin üzerine dökülerek çekmesi beklenir.
Buzdolabında bir gece bekleyen ıslak kek servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Nisan 2013 Cuma

Yumurtalı Patates Salatası


Kahvaltı İçin Yumurtalı Patates Salatası Malzemeleri
6 yumurta
5 orta boy patates
5 dal dereotu
Devamını Oku »

9 Nisan 2013 Salı

3 2 1 Sade Poğaça

3 2 1  Sade Poğaça Malzemeleri
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Un
Tuz
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Çöreotu
Devamını Oku »

1 Nisan 2013 Pazartesi

Pudingli Bonibonlu Kurabiye

Pudingli Bonibonlu Kurabiye Malzemeleri
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 paket muzlu puding
Un
Üzeri İçin
Bonibon
Hazırlanışı
Yumuşak margarin,sıvıyağ,yumurta sarısı,kabartıcı,puding,un karıştırılarak kulak memesi  yumuşaklığında hamur elde edilir. 
Yuvarlak şekillendirilen kurabiyeler bonobonla süslenerek fırnda pembeleşene kadar pişirilir.
Pişme sürecinde bonibonların rengi hafif değişime uğruyor.
Soğuyan pudingli bonibonlu kurabiyeler servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...