23 Kasım 2013 Cumartesi

Yalancı İskender Kebap

Yalancı İskender Kebap Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemeİçin
300gr donuk et
50 gr tereyağ
2 yeşil biber
2 domates
1 soğan
Tuz,karabiber
1/2 fincan zeytinyağ
Üzeri İçin 
Yoğurt
100 gr Tereyağ
1 tatlı kaşığı Salça veya pulbiber


Hazırlanışı
Döner yapmak için önce donuk et keskin bıçakla ince ince doğranır.
Teflon tavada hızlı ateşte karıştırarark kavrulur.
Et suyunu salıp çekince tereyağ.tuz.karabiber eklenerek tekrar kavurma işlemi devam eder.
Etin tadına bakarak pişip pişmediği kontrol edilir.
Domates, soğa , biber incecik doğranır.
Pişen dönerin içine ince doğranan iç malzemeler eklenir.
Zeytinyağ eklenerek dönerle iç malzeme sotelenir.
Yufka tezgahta açılır.
Yağ su karışımı yufkaya sürülür.
Yufka dört eşit parçaya kesilir.
Dört üçgen parçaya yeterince iç harçtan konularak gül böreği şekli verilir.
Tüm malzeme bitene kadar işlen devam eder.
Üzeri kızarana kadar pişen yalancı iskender kebapların üzerine iki yemek kaşığı yoğurt dökülür.
Tereyağ, salça veya pulbiberle kavrularak yoğurdun üzerine bir yemek kaşığı gezdirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur .
Gerçeğini aratmayacak lezzet tavsiye edilir.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

19 Kasım 2013 Salı

Kahvaltılık Keşli Tarhana Çorbası

Keşli Tarhana Çorbası Tarifi
5 çorba kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı acı biber salçası
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Üzeri İçin
50 gr keş(Yoğurttan yapılmış peynir türü)
Tereyağ,nane,pulbiber karışımı

Hazırlanışı 
Bir su bardağı suda tarhana ıslatılır.Bir saat suda çözülmesi için bekletilir.
Tencerede tereyağ eritilir.
Salça tereyağda kavrulur, tuz, nane, karabiber dört su bardağı su, eriyen tarhana katılırak karıştılır.
Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak tarhana çorbası pişirilir.
Kaynadıktan sonra karıştırma işlemi sonlanır.
Beş dakika daha kaynayan tarhana çorbası servise hazırdır.
Küp doğranıp hafif fırınlanan ekmekler servis kasesine alınır.
Üzerine çorba eklenir.
Rendelenen keş ve tavada eritilen tereyağ,nane,pulbiber karışımı çorbaya katılarak servise sunulur.
Kış aylarında sabah kahvaltsını için sağlıklı, lezzetli çocuklar içinde besleyici tarhana çorba.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

15 Kasım 2013 Cuma

Çay Menüsü



ÇAY MENÜSÜ
Kremalı Muzlu Yaş Pasta
Makarna Salatası
Cacıklı Arap Köftesi
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek
Devamını Oku »

2 Kasım 2013 Cumartesi

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye Malzemeleri
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 vanilya
1 kabartmatozu
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
3 yemek kaşı kakao


Hazırlanışı
Derin cam kasenin içinde margarin,sıvıyağ,yumurta,tozşeker,pudraşeker,sirke ,vanilya mikser yardımıyla çırpılır.
Krema kıvamını alan kurabiye harcına bir su bardağı nişasta eklenerek tekrar çırpılır.
Un ,kabartıcı eklenen kurabiye hamuru elle yoğurulur.
Yumuşacık hamur elde edilir.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp bir parçasına kakao eklenerek tekrar yoğurulur.
İki hamur parçasından da ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
Her iki bezeden elimize alıp avuç içimizde yuvarlayarak  şekil verilir.
170 dercede kızarana kadar pişirelim.
Ağızda eriyen kurabiye tarifi arayanlara tavsiye edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Kasım 2013 Cuma

Cacıklı Arap Köftesi

Cacıklı Arap Köftesi Malzemeleri
Köftesi İçin Malzeme
2 su bardağı köftelik bulgur
200 gr kıyma
1 soğan
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber,toz kırmızı biber
Ilık su bulguru ıslamak için
Cacık Malzemesi
500gr sarımsaklı yoğurt
1/2 kilo ıspanak veya pazı
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,acı pulbiber
Sosu İçin
50 gr tereyağ
1 çorba kaşığı pulbiber

Hazırlanışı 
Bulgur ılık bol suda yıkanır.
Yıkanıp süzülen bulgura bir çay bardağı kadar ılık su ilave edilerek demlenmesi beklenir. 
Cam kase içinde ayıklanıp rendelenen soğan,ılık suda şişen bulgur,kıyma, baharatlar iyice yoğurulur.
İki su bardağı un katılarak köfte kıvamı yaklanır.(Un miktarı azaltılıp ,çoğalabilir kıvamını tutturmak için) Küçük yuvarlak fındık büyüklüğünde köftecikler yapılır.
Derin tenceredeki tuzlu su kaynamaya yakın köfteler salınarak kontrollü şekilde beş dakikada haşlanır.
Bu arada ıspanaklar bol suda temizlenir.
İnce doğranak suda beş dakika haşlanır,süzgeçe alınır.
İnce doğaranan soğan,tereyağ,un teflon tavada kavrulur ıspanaklar eklenerek kavurma işlemi tamamlanır.
Baharatlanan ıspanaklı harç ılınınca sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak servis kabına alınır.
Haşlanan köftelerin hepsi tavada iki yemek kaşığı tereyağ ile hafif kızartılır .
Kızaran arap köfteleri cacıklı ıspanağın üzerine dökülür.
Ayrıca tavada eritilen yağ,pulbiber servis öncesi cacıklı arap köftesinin üzerine gezdirilerek ikram edilir.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...