Elmalı İncirli Kurabiye

Elmalı İncirli Kurabiye
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı soğuk su
Un (3 su bardağı dolusu)
İç Harcı için
2 elma
10  kuru incir
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin
Bol pudra şekeri


Hazırlanışı
Hamur için önce sıvı malzemeler mikserle çırpılır.
Sıvı malzemelerin üzerine un, kabartmatozu, vanilya elekten elenerek  yoğurulur.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.(yarım saat buzdolabında dinlendirilir)
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
İncirler yıkanıp küp doğranır.
Tavada şekerle birlikte elma,incir kavurulur.
İç malzeme suyunu çekince tarçın eklenerek ocaktan alınır.
Hamur dört eşit parçaya bölünür.
Her beze merdane yardımıyla un serpilerek tatlı tabağı ebatında parmak kalınlığında açılır.
Bıçakla kesilerek kare parçalar elde edilir.
Her parçaya incirli harçtan konulur,  resimdeki gibi şekillendirilerek tepsiye dizilir.
170 derecede pişen elmalı incirli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun 

Yorumlar