25 Ocak 2014 Cumartesi

ŞÖBİYET TATLISI

Şöbiyet Tatlısı  Malzemeleri
Hamur Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Un
Arası İçin
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı
Süt, su, tereyağ, yumurta, kabartıcı, tuz karıştırılır.
Karıştırılan sulu harca un ekleyerek çok yumuşak hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur dört eşit parçaya bölünür.
Bölünen hamurlardan ayrı ayrı ceviz büyüklüğünde onikişer tane bezeler yapılır.
Oniki beze merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır.
Açılan her bezenin arasına az nişasta serpilir.
Üst üste dizilen on iki beze merdane yardımıyla çay tepsisi büyüklüğünde açılır.
Açılan çay tepsisi büyüklüğündeki kalın yufkanın ortasına ceviz serpilir,cevizli kısım yufkanın kenarı üzerine gelicek şekilde katlanır.
Katlanan kenarın üzerine tekrar ceviz serpilir ve diğer hamur kenarı ile katlanarak uzun dikdörtgen elde edilir.
Sonra dikdörtgen parça kare olarak katlanır.
Kare parça merdane yardımıyla tekrar az nişasta ileçay tepsisinden daha küçük serçe parmağı kalınlığında on altı kare elde dilecek ebatta açılır.
Her kare üçgen şekilde katlanır.

Şekillenen şöbiyetler fırın tepsisine dizilir.
Bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.
Tepsiye dizilen şöbiyetlerin üzerine erimiş tereyağ, sıvıyağ karışımı dökülerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet hazırlanarak ılımaya bırakılır.
Fırından çıkan şöbiyet ılınınca ılık şerbetle buluşturulur.
Şerbetini çekip soğuyan şöbiyet tatlısı servise hazırdır.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

13 Ocak 2014 Pazartesi

Alman Pastası

Alman Pastası Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı pakmaya
1 su bardağı  dolusu şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
100 gr tereyağ(yumuşak)
7 su bardağı un
Kreması İçin
4 yemek kaşığı dolusu un
1 subardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağ
50 gr margarin
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri İçin
Pudra Şekeri


Hazırlanışı
Cam kasenin içinde ılık süt,ılık su,şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayanın erimesi beklenir.
yumurta, yoğurt, vanilya, yumuşak tereyağ ve un katılarak sert bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bu arada kreması için su ile un orta ateşte karıştırılarak çok koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir.
Pişen lapa mikserle çırpılarak ılıtılır.
Ilınan lapaya tereyağ,margarin ve pudra şekeri ilave edilerek krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
Bir su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
Kremaya katılan şanti tekrar mikserle çırpılarak iki krema birbirine karıştırılır.
Soğuması için buzdolabında bekletilir.
İki misli olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
Yuvarlak şekil verilen alman pastası tabanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
On dakika ılık fırında tepside mayalanması beklenir.
170 derede kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan alman pastası tabanları bıçakla tam koparmadan iki bölünür.
Arası krema ile doldurulan alman pastaların üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
Servise hazır olan porsiyonluk Alman pastaları afiyetle yenir.
Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Devamını Oku »

11 Ocak 2014 Cumartesi

Soslu Palamut Izgara


Balık Sosu Malzemeleri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 soğan,2diş sarımsak(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tüm malzeme derin kasede karıştırılarak sos hazırlanır.
Yıkanıp doğranan palamut balığı sosa bulanır.
Kapağı kapatılan soslu balık kasesi bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ızgara dan anlayan kişiler ayarlanır.
Izgara zamanı gelen balıkların sosu süzülerek ızgaraya dizilir,kızaran balıklar afiyetle yenir.
Bu sosa bir çay bardağı süt ekleyerek kırmızı et ve tavuk içinde kullanılır.
Afiyet Olsun 

Güzel güneşli bir kış gününde yapılıcak en güzel etkinlik ızgara balık.

Tabiki balık severlerle...

Devamını Oku »

8 Ocak 2014 Çarşamba

Ispanaklı Köstebek Pastacıklar

Ispanaklı Köstebek Pastacık Malzemeleri
Ispanaklı Pandispanya İçin
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı dolusu ıspanak( ince doğranmış)
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Kreması
3 paket kremşanti
Muz
Ceviz


Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikserle köpürtülür.
Blenderin içine bir su bardağı ılık su,bir su bardağı ince doğranmış ıspanak,yarım su bardağı sıvıyağ çırpılır.
Püre kıvamında olan ıspanaklı karışımdan bir su bardağı yumurtalı şekere ilave edip mikserle çırpılır.
Un,kabartmatozu,vanılya eklenerek çırpılan ıspanaklı pandispanya yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar pişrilir.
Pişen pandispanya ılınınca küçük kase veya su bardağı ile bastırılarak yuvarlak tabanlar oluşturulur.
Kalan pandispanya blenderden geçirilir.
Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır .
Küp doğranan muz,ince kıyılmış ceviz şantiyle karıştırılır.
Pasta tabanları şantiyle doldurulur.
Şantilerin üzeri blenderden geçirilen pandispanya ile bulanır.
Pastacıklar servise hazır.
Afiyet Olsun
 



Devamını Oku »

6 Ocak 2014 Pazartesi

Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği

 Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği Malzemeleri
3 adet yufka
İç Malzeme İçin
250 gr kıyma
1/2 fincan sıvıyağ
2 soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Tuz Karabiber
Bulamak İçin
2 yumurta
Galeta unu
Kızartmak İçin
 Sıvıyağ


Hazırlanışı
Yufkalar üst üste tezgaha serilip altı eşit üçgen parçaya kesilir.
Toplam onsekiz üçgen parça elde edilir.
Soğanlar ince doğranıp teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Kavrulan soğana kıyma ilave edilip kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan soğanla kıymaya baharat ve yıkanıp süzülen bulgur katılır tüm malzeme karıştırılır.
Tavanın kapığı kapatılıp ocaktan alınan bulgurlu iç demlenmeye bırakılır.
Demlenip bulguru şişen kıymalı içe dövülmüş ceviz ilave edilir.
Üçgen yufkaların geniş kısmına bir miktar içten konulup kalın sigara böreği gibi sarılır.
Derin kasede yumurtalar çırpılır.
Hazırlanan börek önce yumurtaya bulanır.
Sonra galeta ununa bulanır.
Hazırlanan börek kızgın bol yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...