28 Mart 2014 Cuma

Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı Malzemeleri
İncirli kek malzemesi
3 yumurta
1 su  bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
12 kuru incir(küp doğranmış)
Şerbeti için
1/2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nescafe
Kreması İçin
1 litre süt
2 çorba kaşığı dolusu un
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1 paket kremşanti



Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Un, kabartıcı, küp doğranmış incirler ilave edilerek çırpma işlemi tekrarlanır.
Yağlanıp unlanan cam dikdörtgen tepsiye incirli kek harcı dökülür.
160 decede pişen kek soğumaya bırakılır.
Bu arada şerbet hazırlanır.
Derin tavada hafif yakılan yarım su bardağı şekere bir buçuk su bardağı su ilave edilerek şeker eriyene kadar ateşte tutulur.
Şeker eriyence kahve katılıp ocaktan alınır.
Hafif ılınan şerbetle incirli kek ıslatılır.
Muhallebi malzemeleri tencereye alınıp mikserle çırpılır.
Orta ateşte pişirilir.
Ilnınan muhallebiye bir paket şanti ilave edilerek mikserle beş dakika çırpılır.
Şerbetli kekin üzeri kremayla döşenir .
Hindistan ceviziyle süslenerek sevise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Mart 2014 Salı

Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Malzemeler
2su bardağı süt
2 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
çörekotu




Hazırlanışı
Cam kasede 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker karıştırılarak 10 dk mayanın erimesi beklenir.
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt, un ekleyerek  yumuşak bir hamur elde edelir.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletilir.

Mayalanan hamurla resimdeki gibi şekiller yapıp yağlanan tepsiye dizilir.
Poğaçalar istenilen iç harç kullanılarak şekillendirilir.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı,susam sürerek 20 dk tepside bekletilir.
Tepsi mayasını alan poğaçalar 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Sıcak,sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Tart

Elmalı Tart Malzemeleri
125 gr margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendsi
1/2 paket kabartma tozu
Un
Üzeri İçin
3 elma
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı şeker
Tarçın


Hazırlanışı
Yumuşak margarin, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi,kabartıcı, un karıştırılarak kurabiye hamurudn biraz yumuşak hamur elde edilir.
Yuvarlak orta boy cam tepsinin dibi yağlanıp, unla mantolanır. 
Tart hamuru el yardımıyla tepsiye bastırılarak döşenir.
Çok kabarmasın diye hamur gelişi güzel çatallanarak delinir.(kabarmasını isteyen bu işlemi uygulamasın)
Elmaların kabukları soyularak üç eşit parçaya bölünür.
Bölünen elma parçaların üzerleri bıçakla koparılmadan şeritler çizilir.
Derin kasenin içinde limon suyu, şeker, bir çay kaşığı tarçın karıştırılarak elmalar bulanır.
Tart hamurunun üzerine dizilir.
Son olarak üzerlerine bir yemek kaşığı şeker ve göz kararı tarçın gezdirerek 160 derecelik fırına verilir.
Pişen nefis elmalı tart ikram için hazırdır.
Afiyet Olsun



Devamını Oku »

10 Mart 2014 Pazartesi

Şerbetli Deniz Kestanesi

Deniz Kestanesi  Malzemeleri
250gr margarin veya terayağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta(1yumurtanın akını üzeri için ayır)
1 vanilya
2 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar UN
Üzeri İçin
Mavi haşhaş tohumu
1 yumurtanın akı
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker



Hazırlanışı
Yumuşak margarin, sıvıyağ,yumurta çırpılır.
Un,kabartıcı, vanilya,pudra şekeri, kakao elenerek sıvı harçla karıştırılır.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamurda küçük bezeler elde edilip yuvarlanır.
Yuvarlak hamurun üst kısmı önce yumurta akına batırılır.
Sonra haşhaşa bulanır.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilen deniz kestaneleri 170 derecede pişirilir.
Bu arada şerbet bir taşım kaynatılarak soğumaya bırakılır.(arzu edenler portakal kabuğu rendeleyebilir)
Pişen deniz kestanelerinin iki dakika sıcağı çıkınca soğuk şerbetle buluşturulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

7 Mart 2014 Cuma

Tahinli Rulo Kurabiye

Tahinli Rulo Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı şeker
1 kabartma tozu
İçi İçin
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
Bulamak için
Yumurta beyazı
Susam


Hazırlanışı
1. Margarini küçük bir tavada eritin ve hamuru hazırlayacağınız kaba dökün.
 Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Daha sonra yumurta sarısını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2. Bir taraftan bir kapta iri dövülmüş cevizi, şekeri ve tahini karıştırın.
3. Hazırladığınız hamuru 5 parçaya ayırın.
 Her parçayı merdaneyle açın, içine tahinli karışımdan sürün ve rulo yapın.
Daha sonra ruloyu 1 parmak kalınlığında kesin.
 Önce yumurtaya, sonra susama batırın, tepsiye dizin.
 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Tahinli rulo kurabiye tarifini YEMEK CİNi bloğunda görüp uyguladım ve memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim.
Sevgili Şeyma tarifini noktası virgülüne kadar aynı yazdım fakat şeklini biraz farklı yaptım umarım beğenirsin.
 Yemek Cini  tarifi için tıklayın
Devamını Oku »

4 Mart 2014 Salı

Elmalı İncirli Kurabiye

Elmalı İncirli Kurabiye
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı soğuk su
Un (3 su bardağı dolusu)
İç Harcı için
2 elma
10  kuru incir
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin
Bol pudra şekeri


Hazırlanışı
Hamur için önce sıvı malzemeler mikserle çırpılır.
Sıvı malzemelerin üzerine un, kabartmatozu, vanilya elekten elenerek  yoğurulur.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.(yarım saat buzdolabında dinlendirilir)
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
İncirler yıkanıp küp doğranır.
Tavada şekerle birlikte elma,incir kavurulur.
İç malzeme suyunu çekince tarçın eklenerek ocaktan alınır.
Hamur dört eşit parçaya bölünür.
Her beze merdane yardımıyla un serpilerek tatlı tabağı ebatında parmak kalınlığında açılır.
Bıçakla kesilerek kare parçalar elde edilir.
Her parçaya incirli harçtan konulur,  resimdeki gibi şekillendirilerek tepsiye dizilir.
170 derecede pişen elmalı incirli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

3 Mart 2014 Pazartesi

Çay Saati Menüsü

Çay Saati Menüsü
Patatesli Kek
Kabaklı Börek
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Elmalı Kek
Sandviç
Bisküvi
Acıka, Zeytin, Peynir, Tereyağ, Domates,Reçel
Dostlarınıza  hazırlamak için fikir olması amaçlı güzel bir  gün menüsü daha paylaşıyorum.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...