11 Aralık 2014 Perşembe

Gül Tatlısı

Hazır Baklava Yufkasından Gül Tatlısı Malzemeleri
1 Paket hazır baklava yufkası
İçi İçin
Ceviz(iri dövülmüş)
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon



Hazırlanışı
Yufka tezgaha serilir.
Serilen yufkaya iki yemek kaşığı yağ karışımı sürülür.
Yufkanın tam ortasına bir yemek kaşığı dolusu ceviz konulur.
Ceviz koynulan noktanan başlayarak  büzülen yufka fiyonk şeklini alır ve fiyonk yufka kendi etrafında çevrilerek gül şekli verilir.
Gül tatlıların üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içi konulur.
Yufka çabuk kuruduğu için biraz hızlı şekillendirmek gerekiyor.
Gül şeklini verdiğimiz tatlılar fırın tepsisine dizilir.
Tatlıların üzerine kalan yağ dükülüp 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet kaynatılıp soğumaya alınır.
Gül tatlısı soğuk,şerbet soğuk olarak tatlı şerbetlenir.
Afiyet Olsun
 .
Devamını Oku »

8 Aralık 2014 Pazartesi

Nohutlu Salata


Nohutlu Salata Malzemeler
1 kase nohut(haşlanmış)
5 közlenmiş kırmızı biber
5 közlenmiş patlıcan
5 dal taze soğan
1 demet tereotu
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı haşlanmış süt mısır
Salatanın Sosu İçin
Zeytinyağ
Limon suyu veya sirke
Tuz
1 diş sarımsak


Hazırlanışı
Haşlanmış nohut,küp küp kesilen patlıcan,biber,ince kesilmiş taze soğan,maydanoz,tereotu,mısır derin cam kasenin içine alınıp harmanlanır.
Harmanlanan salata sosuyla tekrar karıştırılarak servis kabına alınır .
Afiyet Olsun

Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...