31 Aralık 2015 Perşembe

İmam Sarığı Pastası

İmam Sarığı Pastası Malzemeleri
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Süslemek İçin
1 paket krem şanti
1.5 cay bardağı süt
1 kase hindistancevizi
Damla çikolata
Marmelat(kızılcık)
Çikolata


Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikser yardımıyla beş dakika çırpılır.
Diğer malzemeler eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine pandispanya hamuru dökülür.
180 dercede pişen pandispanya soğutulur.
Bu arada şanti sütle çırpılarak hazırlanır.
Çikolata benmari usulü eritilir.
Bir kaseye hindistancevizi konulur.
Bir kaseye su konulur.(çay bardağının ağzını ıslamak için)
Pandispanya dan çay bardağıyla bastırarak yuvarlak parçalar çıkarılır.( her defasında bardak suya batılırsa daha kolay kesim olur. )
Kesilen pastacıklar aralarına kremşanti sürülür ,damla çikolata arasına serpilir iki parça birbirine yapiştırılır ve etrafı şantıyle kaplanır.Üzerine şanti sürülmez..(Bu ölçüden 16 adet imam sarığı pastası çıkıyor.)
Pastacığın etrafı hindistacevizine bulanır.
Boşta kalan üst kısmı isteye bağlı çikolata veya marmelatta süslenerek imam sarığı pastası servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Aralık 2015 Pazartesi

Makarnalı Zeytinyağlı Semizotu Salatası

Makarnalı Zeytinyağlı Semizotu Salatası Malzemeleri
1 su bardağı haşlanmış makarna(kuskus)
1 demet semizotu(yaprakları ayıklanmış)
Közlenmiş kırmızı biber(küp doğranmış)
Kornişon turşu(küp doğranmış)
Garnitür(hazır konserve)
Mısır(konserve)
Tazesoğan iki dal(ince doğranmış)
Dereotu yarım demet(ince doğranmış)
Ceviz
Sosu İçin
1 çay bardağızeytinyağ
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
1 cay kaşığı dolusu tuz


Hazırlanışı
Derin cam kaseye tüm malzemeler konularak zeytinyağlı sosla harmanlanır.
Malzeme ölçüleri misafire göre azaltılıp çoğaltılır.
İç malzemeler göz kararı ayarlanır.
Bol malzemeli sağlıklı diyet yapanlar içinde tercih edilesi alternatif salata tarifi.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

GÜN MENÜSÜ

Devamını Oku »

26 Aralık 2015 Cumartesi

Kahve Çekırdeği Kurabiye

Kahve Çekirdeği Kurabiye Malzemeleri
150 gr tereyağ(oda sıcaklıgında)
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2.5 su bardağı un
4 yemek kasığı kakao
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı kabartmatozu

Hazırlanışı
Cam kasenin içinde yumuşak tereyağ ,bir buçuk su bardağı unla yoğurulur.
Sonra yumurta ,pudra şekeri ,nişasta ,sıvıyağ ,kakao ,vanilya ,kabartıcı ,kahve ,un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamur şekillendirilerek  yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.
Son olarak kürdanla kurabiyelerin tam ortasına hafif bastırılarak kahve çekirdeği  şekli verilir.
180 derecede  pişirilir.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...