4 Ocak 2016 Pazartesi

BULGUR SALATASI

Bulgur Salatası Malzemeleri
1 su bardağı bulgur
1 kase haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı mısır
2 domates
2 salatalık
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
2 tazesoğan
1 soğan
1/2 demet maydanoz
1çay bardağı ceviz
Sosu İçin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
1diş sarımsak rendelenmiş

Hazırlanışı
Bulgur sıcak suyla yıkanır , süzülür.(biraz sulu bırakılır,bulgur suyu çekmesi için)
Kapaklı cam kasede bulgur demlenir.
Malzemelerin hepsi küp doğranıp cam kaseye alınır.
Doğranan malzemelere sıcakta demlenen bulgur ,didiklenmiş tavuk eti ,dövülmüş ceviz ve sos eklenerek karıştırılır.(Sos damak zevkine göre ölçü değişikliği uygulanır)
Soslanan bulgur salatası servis kabına alınarak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

3 Ocak 2016 Pazar

TURNA MEZGİT

SOSLU TURNA MEZGİT MALZEMELERİ
4 turna mezgit(fileto ayıklanmış)
Sosu İçin 
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısırunu
1 yumurta
1 şişe madensuyu
2 çay kaşığı dolusu tuz
1tatlı kaşığı şeker
Kızarmak İçin
Sıvıyağ
1 kase un,yarım çay kaşığı tuz (galeta unuda olabilir)

Hazırlanışı
Derin cam kase içinde un ,mısırunu ,tuz ,madensuyu ,yumurta çırpılarak koyu kıvamlı sos hazırlanır.
Bu arada  sıvıyağ tavada kızdırlır. 
Fileto ayıklanmış turna mezgitler önce una sonra hazırlanan sosa bulanarak kızgın yağda iki yüzü kızartılır.
Kızaran balıklar salata eşliğinde servise sunulur.

Afiyet olsun

Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...