30 Ocak 2011 Pazar

Ispanaklı Yumurta Tarifi

Ispanaklı Yumurta Malzemeleri
Yarım kilo ıspanak
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
50 gr tereyağ
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
2 kesme şeker
Yumurta
 Hazırlanışı
Soğanlar ince doğranıp tereyağ,sıvıyağ karışımında sarartılır.
Sonra temizlenip ince doğranan ıspanaklar katılıp kavrulur.
Ispanaklar sönünce baharatları katılıp karıştırılır.
Üzerine kişi sayısına göre yumurta kırılıp tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Yumurtanın sarıları katılmadan ocaktan alınır.
Servis hazır olan ıspanaklı yumurta mızın üzerine tereyağ kızdırılıp dökülür.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Ocak 2011 Cumartesi

Mandalinalı Cheesecake

Mandalinalı Cheesecake Malzemeleri
1.5 paket yulaflı bisküvi
50 tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı un 1 paket vanilya
250 gr labne peyniri
2 mandalina kabuğu rendesi
Sosu için
2 su bardağı mandalina suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı
Bisküviler ezilip tereyağ ile harmanlanır.Kelepçeli kalıba sıkıştırılarak yerleştirilir. Üzerine yumurta,tozşeker,vanilya,un,mandalina kabuğu rendesi ve labne peynirini mikserle çırpıp harçı döküyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. 2 su bardağı mandalina suyuna 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şeker ilave edip muhallebi gibi pişirelim hafif ılınınca kekimizin üzerine dökelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Ocak 2011 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri
5 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Krema
3 paket şanti
1/2 çay bardağı yeşil fıstık
100 gr beyaz çikolata rendesi
2 tane muz
3 su bardağı süt
Hazırlanışı
Cam kabımızda yumurtalarla şekeri beş dakika mikserle çırpalım.Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katıp çırpalım.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcımızı eşit şekilde incecik yayalım,önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 9 dakika pişirelim.Ayrı kapta 2 su bardağı sütle şanti hazırlayalım.Pişen kekimiz hafif ılınınca bir bardak şekerli sütle ıslatalım.sonra şantiyi sürelim.Dar kısmının ucuna muz yerleştirip kağıt yardımıyla rulo şeklini verelim.Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün kalan krema ile kaplayıp çikolata rendesi ve fıstıkla süsleyelim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarması Malzemeleri
1 kilo yaprak
5 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı çam fıstık
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Önce yapraklar sıcak suda hafif haşlanır.Tencerede ince doğranmış soğanlar zeytinyağ ile sarartılır ve şeker ilave edilip biraz daha kavrulur.Pirinçler eklenip  kavurma on dakika daha sürer. Sonra sırasıyla tüm malzeme katılıp bir buçuk su bardağı su eklenip,su çekene kadar ocakta tutulur. Soğuyunca yaprakların içine konularak sarılıp tencereye dizilir.Kalan su ve biraz yağ dökülüp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Peynirli Lokum Tarifi

Peynirli Lokum Malzemeleri
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 kase sıvı yağ (açmak için)
Peynir

Hazırlanışı
Mayayı bir bardak şekerli ılık suda 5 dk bekletelim.Kabımıza tüm malzemeleri alıp yumuşak hamur elde edelim ve ılık yerde mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru eşit dört parçaya bölelim.Her parçayı yağlı tepsiye koyup elimizi yağa batırıp hamuru avucumuzla bastırarak tepsi kadar büyütelim,peyniri her tarafına eşit dağıtıp rulo haline getirelim ve ikişer parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz kenarlar yanlarda kalacak şekilde yan yana tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayalım. Üzerine yoğurt yağ karışımı sürüp 170-180 derecede pişirelim.Piştikten sonra üzerini örtüp yumuşatalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Laz Böreği Tarifi

Laz Böreği Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Az tuz
Un
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Vanilya
Üstüne
150 gr tereyağ
Şerbet
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı
Önce muhallebisi pişirilip soğumaya bırakılır.Malzemelerle yumuşak hamur elde edilir 24 pazıya ayrılır.12 pazı baklava gibi aralarına nişasta serpilerek üst üste açılıp tepsimiz büyüklüğünde genişletilir.Arasına muhallebi dökülür.12 kat daha açılıp iri kareler şeklinde kesilir.Ayrı kapta erittiğimiz tereyağ üzerine gezdirilip fırında pişirilir.soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servise sunulur.Şerbetli seven şerbet kaynatılıp soğutur.Börek ılık olacak şekilde şerbetlenir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

23 Ocak 2011 Pazar

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Malzemeleri
Dana ciğeri
Tuz
Kırmızı tozbiber
Un
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Ciğerler iri küpler halinde doğranır.un,tuz,tozbiber karışımı ile harmanlanır.Kızgın yağda
kavrulur.Kızarmış patates ve soğan eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Domates Çorbası

Domates Çorbası Malzemeleri
5 domates rendesi
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı süt
5 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Tencerede tereyağ ve sıvıyağını karışımı ile beş yemek kaşığı unumuzu kavuruyoruz.Bir yemek kaşığı domates salçası ve bir su bardağı domates suyunu çırpıp kavurduğumuz una ilave edelim.Üzerine beş bardak soğuk su ve tuz ekleyip karıştırarak kaynatalım.Kısık ateşte yarım saat piştikten sonra yarım su bardağı süt ilave edip karıştırdıktan sonra ateşten alalım.Kaşar rendesi ile servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Büzme Tatlısı

Büzme Tatlısı Malzemeleri
Hazır baklava yufkası
2 su bardağı fındık veya ceviz
250 gr tereyağ
Şerbet
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
İki yufka üst üste  yayılır.
Arasına düvülmüş fındık serpilir,oklavaya sarilıp iki ucundan sıkılarak hafifçe ortaya doğru büzülür.
Oklava çıkarılır yağlanmış tepsiye dizilir .
Bu işlem yufkalar bitene kadar yapılır.
Dörder parmak aralıklarla kesilip üzerine eritilmiş yağ eşit olarak dökülür.
180 derecede pişirilir.
Şerbeti çok kaynatmadan ocaktan alınıp soğutulur.
Büzmeler sıcak şerbet soğuk olacak şekilde ıslatılır.
Bu tatlı bir gün bile dursa yumuşuyor.
Günlük veya misafir sayısına göre yapılmasını tavsiye ederim.

Afiyet Olsun

Kuru Büzme Tatlısı 
Devamını Oku »

İçli Pilav Tarifi

İçli Pilav malzemeleri
100 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 havuç
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 soğan
100 gr ciğer
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Havuçlar küp doğranıp bezelyelerle haşlanır.İnce doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvıyağda sarartalım ve küçük küçük doğradığımız  çiğerlerle kavuralım.Pirinçleri ekleyip birazda öyle kavuralım.Sırasıyla haşlanmış bezelye,havuç,kuş üzümü,tuz,karabiber ve suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını açmayalım.20 dakika demlendikten sonra karıştırıp servise sunalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Alman Pastası

Alman Pastası
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı süt
70 gr erimiş margarin
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Krema
2 su bardağı süt
1 yumurta
1.5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
50 gr margarin
Vanilya
Üstü için pudra şekeri
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle çırpılıp sırasıyla erimiş yağ,süt,yoğurt eklenerek çırpma işlemi yapılır.Sonra un ve kabartma tozu eklenip mikser bırakılıp el çırpıcısıyla karıştırılır.Ö nceden yağlayıp unladığımız en küçük boy yuvarlak kalıbımıza içimizi döküp önceden ısıtılmış 190 derecede 25 dakika pişiriyoruz.pişen kek ılınınca ikiye ayıralım.Arası için margarin ve vanilya hariç krema malzemeleri pişirilip muhallebi kıvamına gelince ılıtıp içine 50 gr margarin,vanilya katılıp ılıkken mikserle 10 dk çırpılır.Hemen kekin arasına dökülüp öbür yarısı üzerine kapatılır ve üstüne pudra şekeri elenerek kaplanır. Tamamen soğuyunca servise sunulur.
Devamını Oku »

20 Ocak 2011 Perşembe

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Tereyağlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,acı pulbiber
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Tereyağ ve sıvıyağ karışımıyla şehriyeler kavrulur.Yıkanıp süzülen bulgurla da  beş dakika kavrulur.Suyu,tuzu,biberi  ilave edilip kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. On dakika demlendirilip servis edilir.

Afiyet Olsun
google_ad_height = 250; // -->
Devamını Oku »

Mercimek Yemeği Tarifi

Mercimek Yemeği
Yarım kilo mercimek
2 soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağ
2 kesme şeker
Tuz
Hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan mercimekler hafif haşlanıp kara suyu dökülür.Tencerede ince doğranmış soğanlar zeytin yağında sarartılır.Sararan soğanlara salça,tuz,şeker ilave edilip kavrulur.Kavrulan içe iki su bardağı ılık su ile mercimekler katılıp pişinceye kadar kısık ateşte tutulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Kaburga Tandır Tarifi

Kaburga Tandır Malzemeleri
1 kilo kuzu kaburga etli
Tuz
Kekik
Hazırlanışı
Kaburgaların yağlı kısmı alta gelecek şekilde teflon tencereye dizilir.Kapağı kapatılıp kısık ateşte üç saat pişirilir.Pişen etler tuz ve kekik ile tatlandırılıp pilav üstünde servis edilir .

Afiyet Olsun

Devamını Oku »

17 Ocak 2011 Pazartesi

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek  Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
Tuz
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzemeler
250 gr kıyma
2 soğan
Yarım demet maydanoz
2 domates
2 sivri biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Hazırlanışı
Kıymanın içine rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz,rendelenmiş domates,ince kıyılmış biber,salça ve baharatlar eklenip yoğurulur veya malzemeler  robottan  geçirilir
Malzemelerle hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirdiğimiz hamurdan limondan az büyük bezeler yapılır.
Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde yuvarlaklar açılıp ortasına2 yemek kaşığı iç malzeme konulur. İkiye katlanan çiğ börek uçlarını çatalla ezerek şekillendiririz
.Kızgın yağda iki yüzü kızartılır.
Yanında soğan,maydanoz ve pulbiber ile servis yapılır

Afiyet olsun
Devamını Oku »

Pati Lokma Tarifi

Pati Lokmalar Malzemeleri 
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
Un
Kızartmak için
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yoğurt içine karbonat ve sirke konulup hamur kabına konur.Şeker,tuz,yumurta ve su ilave edilip iyice çırpılır.Un katılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamur dört parçaya bölünüp rulo şeklinde uzatılır.her rulo beş cm genişliğinde kesilir.Kesilen lokmalar uçlarından bıçakla iki kesik kesilir.Kızgın yağda sallayarak kızartılır. Kahvaltılarda ikram edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Ocak 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa Malzemeleri
1 kilo pırasa
1 soğan
2 havuç
2 y.kaşık domates suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 kesme şeker
Tuz
2 yemek kaşığı pirinç
1 limon suyu
1çay bardağı sua
Hazırlanışı
Soğanlar ince doğranıp zeytinyağda pembeleşir.Sonra halka doğranmış havuçlarla kavrulur ve yıkanıp bir parmak kalınlığında doğranan pırasalarda ilave edilir.3 küp şeker,tuz,2y.kaşığı domates suyu ve 1çay bardağı su katılarak pişmeye bırakılır.Pırasalar yumuşayınca pirinçler üzerine dökülüp pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte tutulur.Yemek limon suyu eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Havuçlu Patates Çanağında Mayonezli Salata Tarifi

Havuçlu Patates Çanağında Mayonezli Salata Malzemeleri
6 patates
2 havuç
1 yumurta
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
İç Salatası İçin Malzemeler
1 kavanoz  karışık konserve havuç,bezelye,patates
1 kase haşlanmış mısır
1 kase kornişon turşu
1 kase mayonez
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
1 kase kırmızı pancar rendesi

Hazırlanışı
Patatesler soyulup bir kapta haşlanır.Haşlanan patatesler tencerede ezilip püre haline getirilir. Tencerenin altı tekrar yakılıp yumurta,tuz ve yağ hızlıca çırpılarak püreye katılır.Ayrı tavada iki yemek kaşığı yağda rendelenmiş havuçlar kavrulup pürenin içine ilave edilir.Soğuyan püreye pul biber ilave edilip çanak şekli verilir.Ayrı kapta karışık konserve,mısır ince doğranmış turşu,mayonez,sarımsaklı yoğurt ve tuzla salata hazırlanır.hazırladığımız salata patates çanaklarına bölüştürülür.üzeri kırmızı pancarla süslenir.


Ev Yapımı Mayonez Malzemeleri
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı
Nişasta bir su bardağı su ile iyice karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilip soğumaya bırakılır.Bir kapta bir çay bardağı yağ,sıkılmış limon ile karıştırılır.Dar bir kaba bir yumurta kırılıp tuz ilave edip mikserle çırpılır.Bu karışıma daha önce yağ,limon karışımından damla damla dökülerek karıştırılmaya devam edilir.Bu işlem bitince soğutulan nişasta ilave edilip iyice mikserle karıştırılıp buzdolabına konur.Mayonezimiz salatalar için hazırdır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Kısır Tarifi

Kısır Malzemeleri
2 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
5 yaprak kıvırcık
Yarım demet maydanoz
5 tane taze soğan
1 havuç
2 tane limon
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı
 Bulgura nane,fesleğen,tuz ve rendelenmiş sarımsak katıp üzerine sıcak su ilave ederek,sıkı kapaklı  bir kapta demlenmeye bırakalım ( daha lezzetli oluyor).Demlenen bulgura salça ,baharat ve yağ ekleyip elimizle karıştıralım.Ayrıca ince doğradığımız kıvırcıkları,taze soğanları,limon suyunu,maydanozunu,rendelenmiş havucu katıp bulgurla harmanlıyalım.Baharatları istediğimiz ölçüde atabiliriz.aynı şekilde ekşisi çok veya az gelebilir kısır yaparken tadına bakarak kıvamını ayarlarız.Yanına acılı domates sosu ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Ocak 2011 Cuma

Mantarlı Cızlatma Tarifi

Mantarlı Cızlatma Malzemeleri
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
Tuz
İç malzemeleri
Yarım kilo mantar
1 soğan
1 sivri biber
Tuz karabiber
Kırmızı acı biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Su,süt,sıvıyağ,iki yumurta,maya,tuz ve un ile boza kıvamında akıcı bir hamur elde edelim.10 dakika dinlendirelim.Kızgın teflonda her defasında  kepçe ölçüsünde malzemeyi hamur bitene kadar  pişirelim.Çorba kepçesi ölçüsüyle 20 tane çıkıyor.Ayrıca tavada ince doğradığımız soğan,mantar ve biberleri yağda kavurup baharatlıyoruz.Hazırladığımız cızlatmaların içine mantarlı harçtan koyup kare şeklinde kapatıyoruz.Galete ununa buladığımız ve üzerlerine kaşar  koyduğumuz kreplerimizi fırın tepsisine dizip kaşarlar eriyinceye kadar fırınlıyoruz.Sıcak sıcak servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Sandal Börek Tarifi

Sandal Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
50 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuza
İç Malzemeler
2 patlıcan
2 soğan
2 domates
1 sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Üstüne rende kaşar

Hazırlanışı
Yufkayı serip yağ,su,tuz karışımını sürelim.Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.kenarlarına yumurta sarısı ve susam serpelim.Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım. Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.Kaşar eriyince sandal börekler servise hazırdır.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

13 Ocak 2011 Perşembe

Piramit Pasta Tarifi

Piramit Pasta Malzemeleri
3 paket kare bisküvi
2 tane muz
1 su bardağı süt
Kreması İçin
Yarım kilo süt
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
2 paket krem şanti
1 bardak rendelenmiş çikolata

Hazırlanışı
Süt,nişasta ve şekerden  oluşan kremamızı pişirip soğutuyoruz.
Sonra iki paket şantiyi içine döküp mikserle çırpıyoruz.
Üç sıra bisküviyi istediğimiz uzunlukta folyanın üzerine diziyoruz.
Üzerine kremayı sürüp, bir kat daha bisküvi,krema,bir kat daha bisküvi krema sürüp muzu orta sıraya uzunlamasına yerleştiriyoruz.
Folyanın iki uç kısımlarından tutup yavaşça birleştiriyoruz.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra folyasını açıp üzerini krema ile kaplayıp süslüyoruz
Devamını Oku »

11 Ocak 2011 Salı

Patates Oturtması Tarifi

Patates Oturtması Malzemeleri
6 patates
3 soğan
250 gr koyun kıyması
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı biber salçası
3 sivri biber
Yarım demet maydanoz tuz,karabiber
Pul biber
Hazırlanışı
Patatesler halka halka doğranıp hafif kızartılır.Soğan,yağ,kıyma,sivri biber kavrulup sırasıyla salça,tuz,karabiber,pul biber katılıp yarım çay bardağı su ilave edilip pişirilir.kızaran patatesleri tepsiye dizip iç harcı üstüne yayalımTekrar patatesleri dizip üzerine harcı geçip işlemi bitirelim.bir bardak su ile pişirelim.Arzuya göre fırınlanır.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

Kıymalı Nohut Tarifi

Kıymalı Nohut Yemeği Malzemeleri
500 gr nohut
250 gr koyun kıyması
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1çay kaşığı karabiber
2 su bardağı et suyu
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Akşamdan ısladığımız nohutları kısık ateşte pişene kadar haşlayalım.Tencerede soğanla yağı pembeleşene kadar kavuralım.Kıyma ve salça ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,tuz ,şeker.karabiber ve et suyunu ilave edip yarım saat pişirelim .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Ocak 2011 Pazartesi

Kıyır Fındıklı Kurabiye Tarifi

Fındıklı  Kurabiye Malzemeleri
4yumurta
2,5 bardak şeker
6 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
4-5 damla limon suyu
150gr. Tereyağ
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Unla tereyağ iyicene ovulur.yoğurdun içine karbonat,4-5 damla limon suyu ve şeker atarak yağlı una ilave edilir.Yumurtaların sarısı, sıvı yağ ve dövülmüş fındık ilave edilip yoğurulur.Hamuru uzun rulo haline getirip 3 parmak aralığında kesilir ve çatalla üzerine bastırılır.170 derecede 25dk pişirilir.Üstüne pudra şekeri ilave edilip servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi

Bolu Usulü Patates Çorbası Malzemeleri
1 soğan
7 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 patates
8 su bardağı su
Terbiyesi İçin
5 yemek kaşığı un
2 kepçe dolusu yoğurt
Tuz
Üzeri İçin
 2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı pul biber
Hazırlanışı
İnce doğranmış sarımsak ve soğan sıvıyağda 5 dakika kavrulur.
 Küp küp doğranan patatesleri  ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Kavrulan içe sekiz bardak su ilave edip patatesler yumuşayana kadar kaynatalım..
Cam kapta un ,yoğurt,tuz karışımı çırpılır.
 Yavaş,yavaş  kaynayan çorbaya terbiyesini katarak çorbayı hızlı hızlı karıştıralım.
Kısık ateşte çorbayı beş dakika daha tutupocaktan alalım.
 Çorbamızın üstüne ayrı tavada erittiğimiz tereyağ,pul biber karışımını gezdirerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Osmanlı Hurması Tarifi

Osmanlı Hurması Malzemeleri
1 yumurta
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
Şerbet
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Un tereyağ ve sıvıyağ ile iyicene yoğurulur.Bu işlem bitince limon suyu,sirke,kabartma tozu konup iyice yoğurulur.Hamur cıvık olursa un ilave edilir.Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde bastırıp sonra rulo haline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Malzemeleri
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzemeleri
5 elma 1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.Ayrı tavada rendelenmiş elmalara şeker ilave edip pişirelim.Soğuyunca tarçın katalım.Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla yuvarlak şekle getirip fazla büyütmeden,dört eşit parçaya keselim.Geniş yerlerine iç harç koyup rulo şeklinde saralım. Unladığımız fırın tepsisine dizip 170 derecede yarım saat pişirelim.Pudra şekerini serpip servis yapalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Ocak 2011 Salı

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Kıymalı Kol Böreği Malzemeleri
1kilo yufka
1su bardağı sıvı yağ
1su bargağı su
tuz
yumurta
iç harcı için
250 gr kıyma
2 soğan
tuz karabiber
Hazırlanışı
Kıyma soğan ve yağ kavrulup baharatlanarak iç harç hazırlanır.1 kapta suyla yağ karıştırılır.Açtığımız yufkalara su yağ karışımı serpilir iç harç konularak rulo yapılır.Yağlanmış tepsiye uzun uzun dizilir üzerine yumurta ve yağ çırpılıp sürülürek 175 derece fırında pişirilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Krep Tarifi

Krep Malzemeleri
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
Kabarma tozu
Tuz
2 yumurta
3 su bardağı un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler güzelce çırpılıp boza kıvamı elde edilir .Yağsız tavada pişirilir.Hepsi aynı ölçü olsun diye kepçe kullanalım.Bu içten 12 tane çıkıyor.Kahvaltılık alternatif ister reçelle ister peynirle servis edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Malzemeleri
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş tanesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker 10 dk çırpılır.sırsıyla sıvıyağ,un,irmik,haşhaş,kabartma tozu,vanilya katılıp çırpılır.Yağlayıp unladığımız bir cam kaba dökülür.170 derecede 35 dakikada pişer.Kekimiz ılınınca,ılıttığımız şerbeti üzerine gezdirelim. Servis yaparken ister kaymak veya dondurma ile ikram edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi

Kıymalı Bamya Yemeği Malzemeleri
Yarım kilo bamya
2 soğan
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça veya domates
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Su
Hazırlanışı
Bamyalar çok derinden almadan tepeleri ayıklanıp yıkanır.Tencerede yağ, ince kıyılmış soğan,kıyma kavrulup salçası ,tuzu,şekeri ilave edilir.10 dakika kavrulan içi bamyalar limon suyu ve1 bardak su katılıp 30 dakika kısık ateşte pişirilir
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Ezo Gelin Çorbası Malzemeleri
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1 soğan
50 gr tere yağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Nane
Tuz,pul biber
Su
Hazırlanışı
Tencerede mercimek,bulgur,pirinç haşlanır.Soğanlar yağda pembeleşir.2 kaşık salça eklenerek 5 dakika daha kavrulur ve 1 kaşık un ilave edilir. Ayrı kapta haşladığımız malzemeler suyla birlikte kavrulan içle karıştırılır.Ayrı bir tavada tere yağ,nane,pul biber,tuz kızdırılıp çorbanın içine dökülüp  kısık ateşte pişirilip servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Ocak 2011 Cumartesi

Kek Tarifi

Kek Malzemeleri
5 yumurta
1 büyük su bardağı su
1 büyük su sıvıyağ
2 büyük su bardağı şeker
2 kabartma tozu
2 vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kakao
Un
Hazırlanışı
5 yumurtayla şekeri 10 dakika mikserle çırpalım.Yağ,su,kabartma tozu,vanilya,tuz eklenip çırpmaya devam edelim.Yavaş, yavaş 4 su bardağı unu ilave edelim boza kıvamını alınca yağlayıp unladığımız kalıba dökelim.1 su bardağı kadar ayıralım. İçine kakao ve bir kaşık su ile karıştıralım hamurun üzerine gezdirelimİlk 30 dakika 100 derecede sonra 160 derecede pişirelim.Kalıba göre malzeme değişir. Verdiğim ölçüler büyük kalıp için.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Etli Kapuska Tarifi

Etli Kapuska Malzemeleri
Orta boy lahana
1 kase haşlanmış et
1 su bardağı et suyu
1 fincan sıvıyağ
2 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası acı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı pirinç
Hazırlanışı
Tencerede yağla,ince doğranmış soğanlar pembeleşir.2 kaşık salça ilave edilip kavrulur.lahanalar ince doğranıp tencereye konulur 10 dakika sonra haşlanmış etler,baharatlar,pirinç ve et suyu ilave edilip kısık ateşte 30 dakika pişmeye bırakılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Malzemeleri
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Bir çay bardağı pirinç iki su bardağı su ile suyunu çekip taneler irilene kadar kaynatılır.
Ayrı bir tencerede süt kaynatılır içine pişen pirinç  katılır.
Bir taşım kaynayınca şeker ve nişastası ilave edilir.
10dakika daha pişirilir.
 Pişen sütlaçlar ılınınca fırın kaplarına paylaştırılıp,fırın tepsisine dizilir .
Tepsiye 2 kupa su ilave edilip 250 derecede üstleri kızarıncaya kadar fırınlanır.

Afiyet Olsun

Sitemizdeki diğer Sütlaç Tarifi


Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...