31 Mart 2011 Perşembe

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Malzemeleri
2 kase baldo pirinç
1 fincan sıvıyağ
Tuz
3 kase tavuk suyu
1 tavuk göğsü
Hazırlanışı
Pirinçler tuzlu ılık suda yarım saat bekletilir.Bu arada tavuklar suda haşlanıp süzülür ve pişen etleri didiklenir.Yıkanan pirinçler teflon tencerede yağ ile kavrulur.Pirinçler şeffaf hale gelince tuz,tavuksuyu,didelenen etler katılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu çeken pilavımızı temiz bez örterek yarım saat demlendirip servise sunalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Mart 2011 Çarşamba

Fırında Köfte Patates Tarifi

Fırında Köfte Patates Malzemeler
Köfte İçin
250 gr kıyma
1 soğan
½ demet maydanoz
1 yumurta
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bir kase haşlanmış pirinç
Kızartmak için sıvıyağ
3 tane patates
Sosu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
2 domates
Tuz

Hazırlanışı
Kıyma bir kaba alınır ve içine soğan rendelenir sonra sırasıyla ince doğranmış maydanoz,baharatlar,yumurta,pirinç eklenerek yoğurulur.
Köfteler şekillendirilip kızgın yağda kızartılır.
Patateslerde elma dilimi şeklinde doğranıp kızgın yağda kızartılır.
Tavada tereyağ kızdırılıp salça kavrulur ve su,kekik ilave ederek sos hazırlanır.
Fırın tepsisine önce patatesler sonra köfteler sıralanır.
Üzerine salçalı sos gezdirilir.
Halka şeklinde kesilen domatesler de üzerlerine dizilip 200 derecede pişmeye bırakılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Mart 2011 Salı

Çiçekli Mancar Kavurması

Çiçekli Mancar Kavurması
Malzemeler
1 kilo çiçekli
1 soğan
150 gr tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
5 yumurta
Hazırlanışı
Çiçekli mancarları güzelce temizleyip,yıkıyalım.İnce ince doğradığımız çiçeklileri bol suda haşlayalım.İnce doğradığımız soğanları tereyağda sarartalım.Haşlayıp süzdüğümüz çiçekli mancarları sararan soğanlarla kavuralım,baharatlarını,1 çay bardağı suyu ekleyıp 30 dakika kısık ateşte pişirelim.Yumurtalarını kırıp biraz tutulduktan sonra karıştırıp ocaktan alalım.yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Mart 2011 Pazar

Kıymalı Bezelye Tarifi

Kıymalı Bezelye
1 kilo iç bezelye(dondurulmuş bezelye)
200 gr kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 küçük patates
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları sıvıyağda sarartalım.Kıymayı katarak kavuralım.Kavrulan kıymaya salça,tuz,şeker.küp küp doğranmış patates ilave ederek kavurmaya devam edelim.Dondurucudan çıkardığımız bezelyeleri hafif haşlayıp suyunu süzerek kıymalı içimize katalım.2 su bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
 Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Mart 2011 Cumartesi

Pırasalı Katmer Börek

PIRASALI KATMER
Pırasalı Katmer Börek malzemeleri
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Un
100 gr tereyağ(hamur arasına sürmek için)
İç Malzemeler
1 kilo pırasa
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
2 yumurta

Hazırlanışı
Süt,yumurta,tuz,kabartma tozu ve un katılarak yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat dinlendirelim.iç malzemeyi hazırlamak için pırasa ve soğan ince,ince doğrayıp sıvıyağda güzelce kavuralım ve baharatlayarak ocaktan alıp ılıtalım.Ilınan içe iki yumurta kırarak karıştıralım.Dinlenen hamur ikiye bölünür.iki parça 6 şar bezeye bölünür yani 12 beze elde edilir.100 gr tereyağ tavada eritilir.Önce 6 beze tek,tek tabak büyüklüğünde açılarak aralarına tereyağ sürülüp üst üste dizilir.Sonra tepsinin ebatında merdane yardımıyla büyütülür.Arasına pırasalı iç eşit olarak yayılır.Üzerine tekrar 6 beze açılır (işlem tekrarlanır).Kare şeklinde kesilen böreklerin üzerine 1 yumurta sarı ile yarım çay bardağı sıvı yağ çırpılıp üzerine sürülür.180 derecede kızarana kadar pişirilir.Ayran eşliğinde yemeye doyulmaz…..
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Mart 2011 Perşembe

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Malzemeleri
5 yumurta
2 büyük su bardağı şeker
1 büyük su bardağı süt
1 büyük su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limonun suyu(kabuğunuda rendeleyelim)
Un
Hazırlanışı
5 yumurta şekerle çırpılır ve sırasıyla sıvıyağ,süt,limon rendesi,limon suyu,kabartma tozu,vanilya,un ilaveleri ile boza kıvamında keki yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim,(benim kalıbım büyük boy).ilk 30 dakika 100 derecede sonra 160 derecede şişine kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

23 Mart 2011 Çarşamba

Orman Meyveli Sorbe

Sorbe Tarifi
İki farklı kullanım şekli olan dr oetker sorbe hem soğuk içeçek hem de dondurma şeklinde yapabiliyorsunuz.Ben şekerparelerimin yanında dondurma şeklinde sundum tavsiye ederim.Aynı zamanda tatlıyı hafifletiyor yedikçe yiyorsunuz:)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

22 Mart 2011 Salı

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare Malzemeleri
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 yumurtanın sarısı (üzeri için)
Un
Fındık
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
½ limon suyu
Hazırlanışı
Margarinle pudra şekerini yoğurup sırasıyla irmik,vanilya,kabartma tozu,yumurta,un katarak yumuşak bir hamur elde edelim.Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yaparak yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,ortalarına birer bütün fındık batırarak 170 derecede  kızarana kadar pişirelim.3 su bardağı şeker 4 su bardağı su ve limon suyu ile hazırladığımız şerbeti ılınınca fırından çıkan şeker parelerin üzerine dökelim.Soğuyunca servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Mart 2011 Pazar

D Poğaça Tarifi

D Poğaça Malzemeleri
200 gr margarin
100 gr tereyağ
1 yumurtanın akı
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Un

İç İçin
Ezine peyniri
Maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
susam

Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağ ve margarin cam kapta tüm malzemeyle  karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.10 dk buz dolabında bekletelim.Peyniri çatalla ezip ince doğranmış maydanozla karıştıralım.Dinlenen hamuru bezelere ayırıp peynirli iç kullanarak  D şeklini verelim.yumurta sarısını üzerlerine sürüp susam serperek fırında 170 derecede pişirelim.
Devamını Oku »

19 Mart 2011 Cumartesi

Hazır Truffe Tarifi

Aslı hanıma misafirliğe gittiğim de keşşettiğim truffe u sizlerle paylaşmak istedim.
Dr. Oetker Truffe hazır paket şeklinde satılıyor zaten.Kendi sitesinde video lu hazırlanışı var buyrun burdan bakabilirsiniz.Çikolata sevenler kesinlikle denemeli.

Çok pratik bir şekilde hazırlanan bu ürünün içerisinden bitter çikolatalı toz karışım, kakaolu kaplama glazürü, yağlı kağıt ve 20 adet kalıp çıkıyor.Toz karışımı sadece bir su bardağı kaynatılmış krema ile karıştırılıp hazırlanıyor. Bir paket üründen yaklaşık 20 adet çikolatalı truffe topları elde edilebiliyor.

Devamını Oku »

18 Mart 2011 Cuma

Kağıtta Pasta Tarifi

Kağıtta Pasta Malzemeleri
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
½ fincan su
Süsü İçin
100 gr kaymak
1 çay bardağı portakal şurubu
Portakal reçeli taneleri
Hazırlanışı
Yumurta,şeker,un,kakao,su.kabartma tozu mikserle çırpılıp pasta kağıtlarına 1 yemek kaşığı dolusu harçtan dökelim.Fırın tepsisine sıralayıp 180 derecede pişirelim.3 yemek kaşığı portakal reçelinin suyunu 1çay bardağı suyla karıştırıp pastaların üzerlerini ıslayalım.1 çay kaşığı kaymak ortalarına sürelim ve portakal reçeli tanesiyle süsleyerek buzdolabında 3 saat dinlendirelim.Akşam veya ikindi çayının yanında çok lezzetli tatlı atıştırmalık.
 Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mart 2011 Perşembe

Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası Malzemeler
4 kuzu paçası
2 kilo su
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
½ su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi İçin
1 baş sarımsak
1 fincan sirke
Üzerine
Kekik
Kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
Kuzu paçaları iki litre su dolu düdüklüde haşlanır.Haşlanan paçalar süzülerek ayrı bir tencereye alınır.Paçaların etli yerleri ayıklanarak süzülen suya katılır.Yağ,tuz ilave edip kaynatılır.Kaynayan suya yumurta ve un karışımı yavaş,yavaş karıştırılarak ilave edilir.Yarım saat kısık ateşte pişen çorbaya sirke ve dövülmüş sarımsaklar katılarak ocaktan alınır.Kekik,pul biber serpilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Mart 2011 Çarşamba

Kırmızı Erik Hoşafı

Kırmızı Erik Hoşafı Malzemeleri
1/2 kilo buzluktan kırmızı taze erik
2 kilo su
4 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Erikler suyla kaynatılıp şeker ilave edilir.Şeker eriyince ocaktan alınarak soğutulur.Pilav ve makarnaların yanında ikram edilir.
Afiyet olsun
Devamını Oku »

15 Mart 2011 Salı

Mısırlı Unlu Kurabiye Tarifi

Mısır Unlu Kurabiye Malzemeleri
250 gr margarin
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı mısır unu
Hindistan cevizi
Un
Hazırlanışı
Yumuşak margarine pudra şekerini yedirelim.Sonra sıvıyağ,yumurta sarısı,kabartıcılar,limon suyu,üzüm,tuz ve mısır unu karıştırılarak yoğuralım,beyaz unda gerektiği kadar eklenerek özlü bir hamur elde edelim.Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapıp mısır unu ile unladığımız fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine Hindistan cevizi ve mısır unu karışımını serpelim.165 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Mart 2011 Pazartesi

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Malzemeleri
5 portakal kabuğu
1 kilo şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu
Hazırlanışı
Portakal kabukları ince,ince doğranır.Tencerede kabuklar bol suyla haşlanır.Su kaynayınca dökülür tekrar su eklenerek kaynatılır.bu işlem 4 defa tekrarlanır.2 su bardağı su ve şeker,limon suyu eklenerek kısık ateşte ağdalaşana kadar kaynatılır.Pasta süslemelerinde hazır bir alternatif olabilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Mart 2011 Pazar

Kremalı Ton Balıklı Makarna

Kremalı Ton Balıklı Renkli Makarna Malzemeleri
Yarım paket sebzeli makarna
1 paket krema
1 kutu ton balığı
50 gr tereyağ
Tuz
Dereotu
Hazırlanışı
Yarım paket makarnayı tuzlu suda haşlayalım,süzgece alalım.Tencerede tereyağını kızdırıp ocağın altını kapatalım. Krema,ton balığı ve tereyağı ezerek karıştıralım.Haşlanmış makarnayıda içine katarak karıştıralım.Üzerine ince doğranmış dereotu ile servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Mart 2011 Cumartesi

Mercimekli Börek Tarifi

Mercimekli Börek Malzemeleri
6 tane yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
tuz
İç Malzemeleri
1 su bardağı haşlanmış mercimek
2 soğan
1çay kaşığı acı biber
1çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
üzerine için
1 yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı
Soğanlar ince doğranarak sıvıyağda kavurulur mercimekler ve baharatlarda karıştırılarak soğumaya alınır.
Su,sıvıyağ,yarım çay kaşığı tuz bir kapta karıştırılır.
Yufka tezgaha serilir ve arasına su,sıvıyağ karışımı her yerine eşit miktarda serpilir.
Diğer yufka tekrar üzerine serilir.8 parçaya böldüğümüz yufkaların geniş kısmına gelecek şekilde mercimekli harcından koyup tekrar su,sıvıyağ karışımından 2şer kaşık gezdirip şekillendirelim.
Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlıyalım.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 170 derecede pişirelim.Mercimekli Börek servise hazır
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Mart 2011 Cuma

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Malzemeleri
1 kilo kabak
2 soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
½ su bardağı pirinç
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
Hazırlanışı
Kabakları temizleyip kabakları istediğimiz büyüklükte bölelim.İç malzemelerini kıyma,ince doğranmış soğan,salça,tuz,maydanoz.nane,karabiber,sıvıyağ,pirinç karıştıralım.İçlerini oyduğumuz kabakların içine iç malzemeyle doldurup tencereye dizelim.1.5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı pulbiber ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Yoğurt eşliğinde servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Mart 2011 Perşembe

Fındıklı Kek Tarifi

Fındıklı Kek Malzemeleri
5 yumurta
1 büyük su bardağı su
1 büyük su bardağı sıvıyağ
2 büyük su bardağı şeker
2 kabartma tozu
2 vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 büyük su bardağı dövülmüş fındık
Un
Hazırlanışı
5 yumurtayla şekeri 10 dakika mikserle çırpalım.Yağ,su,kabartma tozu,vanilya,tuz eklenip çırpmaya devam edelim.Yavaş, yavaş unu ilave edelim boza kıvamını alınca robottan geçirdiğimiz fındıkları katıp kaşık yardımı ile karıştıralım.Yağlayıp unladığımız ve fındıkla mantoladığımız kalıba dökelim. İlk 30 dakika 100 derecede sonra 160 derecede pişirelim.Kalıba göre malzeme değişir. Verdiğim ölçüler büyük kalıp için.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Mart 2011 Çarşamba

Un Kurabiyesi Tarifi

Un Kurabiyesi Malzemeleri
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşak margarine pudra şekeri ile yoğurup,un,nişasta ,kabartma tozunuda ekleyerek yumuşak hamur elde edelim.15 dk buzdolabında dinlendirelim.Şekillendirip unladığımız fırın tepsisine dizelim.170 derecede önceden ısıtılmış fırında beyazlığını kaybetmeden pişirelim.üzerine pudra şekeri serperek ikram edelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...