30 Haziran 2011 Perşembe

Güllaç Sarma Tatlısı

Güllaç Sarma Malzemeleri
Güllaç Yufkası
Ceviz
Yumurta
Sıvıyağ
Şerbeti İçin
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Üzeri İçin
Dövülmüş yeşil fıstık
Hazırlanışı
Beş su bardağı su ile beş su bardağı şeker kaynatılarak şerbet elde edilir,soğuması için bekletilir.
Güllaç yufkası suyla ıslanıp ikiye katlanır.Yarım daire olan yufka iki eşit parçaya bölünür.Oluşan üçgen parçanın geniş kısmına 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz konularak sigara böreği gibi sarılır.yufkalar bitene kadar işlem devam eder.Çırpılmış yumurtaya bulanan sarmalar kızgın yağda hertarafı kızartılır ve yağdan çıkartılıp ılık şerbete atılır.Beş dakika şerbette bekletilen güllaç sarma sıcak sıcak servise hazırdır.Dondurma ile yemesi başka güzel oluyor sevenlere tavsiye ederim.
Ölçü vermedim misafire göre istenildiği miktarda yapılabilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Haziran 2011 Çarşamba

Gün Menüsü

Gün Menüsü

Peynirli Rulo Börek

Mısır Gevrekli Kurabiye


 Patatesli Yaz Salatası

Güllaç Sarma Tatlısı


Galetalı Çıtır

Yoğurtlu Kesme Çorba
Devamını Oku »

28 Haziran 2011 Salı

Gül Kurabiye

Gül Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
250 gr nişasta
3.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 damla kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak bir hamur elde edelim.Yarım saat buzdolabında dinlendirelim.Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölüp yarısına gıda boyası ekleyerek tekrar yoğuralım.
Her iki parçadan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayıp beş bezeyi avuç içimiz kadar büyütüp üst üste aralıklı bir pembe bir vanilyalı gelecek şekilde dizip rulo şeklinde sardığımız kurabiyeleri ortadan ikiye kesip kestiğimiz yerleri tepsiye gelecek şekilde dizip 160 derecede kızgın fırında 20 dk pişirelim.Soğuyan kurabiyeler servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Haziran 2011 Pazar

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri
1 kilo iç bakla
4 çanak enginar
1 çay bardağı zeytinyağ
2 soğan
2 domates
Tuz
2 kesme şeker
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Soğanları ince doğrayıp zeytinyağda kavuralım.Küp doğradığımız domatesleri soğanlara ilave edelim.Tuz,şeker,bakla,parçalanan enginarlar kavrulan içe eklenerek baklalar sararana kadar kavurma işlemi devam eder.2 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Pişen zeytinyağlı yemeğimizi dereotu ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Haziran 2011 Cumartesi

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi Malzemeleri
1 kilo süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne peyniri
Üzeri İçin
Kakaolu kremşanti
Hazırlanışı
Önce şeker tencereye alınarak kısık ateşte şeker hafif yakılır.Hafif karamelize olan şekere su ilave ederek şerbet kaynatılır.Etimekler cam kaba dizilir ve ılınan şerbet üzerine dökülür.Soğuması için bekletilir.
Bu arada muhallebi pişirilir.Süt,şeker,yumurta,un çırpıcı ile çırpılıp tencerede kaynatılır,koyulan muhallebi ateşten alınıp mikserle çırpılarak ılıtılır.Ilınan muhallebinin içine labne peyniri katılarak çırpma işlemi devam eder.
Hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine kakaolu kremşanti sürelim.Buzdolabında bekletilen tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Haziran 2011 Pazar

Düğüm Poğaça

Düğüm Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un
Hazırlanışı
Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim.Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp düğüm şeklini verelim.Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı,susam sürerek 10 dk tepside bekletelim.Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Sıcak,sıcak servise sunalım.
Devamını Oku »

18 Haziran 2011 Cumartesi

Elmalı Ay Çöreği

Elmalı Ay Çöreği Malzemeleri
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzemeleri
5 elma 1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı
Malzemelerle yumuşak hamur elde edelim.Rendelenmiş elmalara şeker ilave edip tavada pişirelim.Soğuyunca tarçın katalım.Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla yuvarlak şekle getirip fazla büyütmeden,dört eşit parçaya keselim.Geniş yerlerine iç harç koyup rulo sarıp ay şeklini verelim. Unladığımız fırın tepsisine dizip 170 derecede yarım saat pişirelim.Pudra şekeri serpilen kurabiyeler servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Haziran 2011 Çarşamba

Baton Pasta

Baton Pasta Malzemeleri
6 yumurta
6 fincan şeker
6 fincan un
1 çay bardağı sıvıyağ
Bitter çikolata küçük boy
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1 paket kakao
1 paket kare bitter çikolata
1 paket kakaolu kremşanti
Keki ıslamak İçin
1 su bardağı şekerli süt
Hazırlanışı
Cam kasede yumurta,şeker 5 dk mikserle çırpılır ve kakao,kabartma tozu,vanilya,rendelenmiş çikolata,sıvıyağ katılarak çırpma işlemi devam eder.son olarak un eklenerek çırpılır,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kek harcı dökülür 160 derecede pişirilir.Soğuttuğumuz keki şekerli sütle ıslatalım.
Kremasını yapmak için tencereye süt,şeker,un,kakao karışımını alıp karıştırarak pişirelim.Rendelenmiş çikolatayı ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alarak kremayı soğutalım. Soğuyan kremaya toz kremşanti ilave ederek mikserle çırpalım.
Dikdörtgen kekimizi önce ortadan ikiye uzunlamasına bölelim,alta gelecek olan parçaya krema sürelim ve öbür yarısını üzerine alalım kalan kremayı üstüne dökelim.Buzdolabında bir gün beklettiğimiz pastamız servise hazırdır.İsteğe göre farklı kesimlede servise sunulabilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Haziran 2011 Pazartesi

Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Malzemeleri
5 tane yufka
1 kilo patates
1 kilo süt
250 gr yağlı peynir
70 gr tereyağ
Tuz
 
Hazırlanışı
Patatesler bol suda haşlanıp kabukları soyulur.Rendenin ince yeriyle rendelenir.Teflon tencereye alınan rende patates içine süt katılarak mama kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırılır.Rendelenmiş peynir,tuz,tereyağ  patates püresine ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Yufka tezgahta açılır.Üzerine harçtan her yerine gelecek şekilde sürülür.Tekrar üzerine yufka serilir,tekrar patatesli harç sürülür.Bu işlem 5 yufka üst üste gelecek şekilde tekrarlanır.Son yufkayada harç sürülür ve rulo şeklinde sarılır ikiye kesilen rulo streçlenerek buzlukta saklanır.Yenileceği zaman buzluktan çıkarıp donukken bir parmak kalınlığında kesilerek fırın tepsisine dizilir.Kızarana kadar pişirilir(biraz geç kızarıyor).Sıcak,sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Haziran 2011 Cumartesi

Kahvaltılık Ekmekçikler

Kahvaltılık Ekmekçik Malzemeleri
1 bayat ekmek
1 kase yoğurt
1 fincan sıvıyağ
3 yumurta
100 gr beyaz peynir
100 gr zeytin
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 domates
1 biber
Hazırlanışı
Ekmekler dilimlenip tepsiye dizilir.
Yoğurt, sıvıyağ, yumurta bir kapta çırpılır.
İçine peynir ufalanır, çekirdekleri alınmış zeytinler ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Karışım ekmeklerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır.
180 derecede fazla kurutmadan pişirilir.
Pişen ekmekçikler sıcak sıcak servise sunurlur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Haziran 2011 Perşembe

Etli Çanak Enginar

Etli Çanak Enginar Malzemeleri
5 enginar
1 tatlı kaşığı salça
1 havuç
1 soğan
1 patates
1 biber
2 domates
150 gr kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 tane küp şeker
Hazırlanışı 
Etler tereyağla birlikte kısık ateşte kavrulur.
İnce doğranan soğanlar,salça ile birlikte kavrulan ete eklenir.
Sırasıyla küp doğranan patates,havuç,domates ve ince doğranan biber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavurulan harç baharatlarla tatlandırılır.
Tencereye dizilen enginar çanaklarının içine eşit miktarda kavrulan harçtan koyalım.
1.5 su bardağı su,sıvıyağ ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Enginarlar yumuşayınca yemek pişmiştir afiyet olsun. 
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

8 Haziran 2011 Çarşamba

Çikolatalı Kağıt Pasta

Çikolatalı Kağıt Pasta Malzemeleri
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
250 gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı
Bir su bardağı sütü kakao ile 10 dk kısık ateşete kaynatalım.Ateşten alıp içine margarini salıp erimesini bekleyelim.Bu sırada yumurtalarla şekeri cam bir kapta mikserle çırpalım ve süt,kakao,margarin,vanilya karışımını ilava edip tekrar karıştıralım.Karışımdan (1 su bardağı ayıralım).Un,kabartmatozu,fındık ekleyerek kekimizi çırpalım ve kağıtlara 1 yemek kaşığı koyarak fırın tepsisisne sıralayalım.160 derecede pişirelim.fırından çıkınca ayırdığımız sosu üzerlerine dökerek çekmesini bekliyelim.buzdolabında bekletelim soğuyunca servise hazırdır.Bu pastayı kermeste yedim ve hoşuma gitti lezzeti çok güzel tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Haziran 2011 Pazartesi

Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
4 tane patates
2 tane küçük boy havuç
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı kullanılır)
5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızıpulbiber
1 diş rendelenmiş sarımsak

Hazırlanışı
Patatesler bol suda haşlanır,kabukları soyulup rendelenerek cam kaba alınır.Havuçlar rendelenerek bir yemek kaşığı tereyağla birlikte tavada sotelenir.Patateslerin üzerine alınır.Sonra yoğurt,mayonez,sarımsak,ince kıyılmış maydanoz,tuz,kırmızıpulbiber ilave edilerek tüm malzeme kaşıkla birbirine yedirilerek karıştırılır.servis kabına alınan patates salatasının üzerine ince kıyılmış maydanozla süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Haziran 2011 Cumartesi

Ballı Krep Tarifi

Ballı Krep Malzemeleri
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3.5 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
İçi İçin
Bal
Fındık
Hazırlanışı
Cam bir kapta tüm malzemeleri katıp çırpıcı yardımıyla çırpılarak boza kıvamında krep hamuru elde edelim.Krep tavasında incecik krepleri hamur bitene kadar pişirelim.Aralarına dövülmüş fındık ve bal ekleyelim.rulo yapılan kreplerimizi servis tabağına alarak balla süsleyelim.Çok hafif ve o kadarda leziz bir tatlı.
Afiyet Olsun 
Not:Arkadaşlar buna benzer bir tatlıyı karadeniz turuna gittiğimde Trabzonda yemiştim.Sanırım yöresel bir tatlıydı ismini bilen bir arkadaşım adını paaylaşırsa sevinirim 
Devamını Oku »

3 Haziran 2011 Cuma

Mİlföy Pasta

Milföy Pasta Malzemeleri
6 tane milföy
1 çay bardağı pasta kreması
1 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir bardak soğuk sütle bir çay bardağı pasta kremasını mikserle çırpıp buzdolabına kaldıralım.Milföyleri bıçakla ikiye bölüp fırın tepsisine sıralayıp kızgın fırında kızarıp kabarana kadar pişirelim.Şırınganın sivri ucunu takalım ve içine krema dolduralım.Soğuyan milföylere içlerine şırıngayla kremayı dolduralım.Üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis kabına alalım .Ama bu ikramlıklar günlük yapılması gerekiyor çabuk yumuşuyor.Çok pratik ve nefis oluyor tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Haziran 2011 Çarşamba

Balkon sefası

Hoş Güneşli Bİr Günde Balkon Sefası
Beyaz  Sakız Sardunye
Şerabi Sakız Sardunye
Yavruağzı Sakız Sardunye
Sarı Kocabaş
Pembe Sardunye
Kavuniçi Muhabbet
 
Sardunye
Çıtır Çiçek
Cenan

Küpe Arajman
Daha çok çiçek var ama daha sonra yayınlarım inş masadaki menüyle birlikte iyi seyirler sevgiler.
Devamını Oku »

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Malzemeleri
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 orta boy havuç
ceviz
tarçın
Hazırlanışı
Yumurtayla şekeri beyazlaşana kadar çırpılır. İçine bolca iri dövülmüş ceviz, tarçın, rendelenmiş havuç ve 1 buçuk su bardağı un,kabartma tozu koyularak çırpma işlemine devam edelim. Yağlayıp unladığımız Kare borcam tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.Ilınan kekin üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.Ben bu tarifi televizyondan alarak uyguladım ve çok memnunum ölçülerinden istenirse havuç biraz fazla konulabilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

31 Mayıs 2011 Salı

İncirli Kremalı Pasta

İncirli Kremalı Pasta
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviziçi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)
1 su bardağı nescafe(kek ıslamak için)
Krema için
1 kilo süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket labne peynir
Hazırlanışı
Cevizleri iri olacak şekilde bıçakla doğrayın.İncirleri akşamdan suda bekletip,sabah süzüp, küçük küçük doğrayın.Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kaşıkla karıştırarak.İncir ve cevizleri ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanmış  tepsiye keki dökelim 150 derecede pişirelim. (Pişireceğiniz tepsi en az 7-8 cm derinlikte olmalı, yoksa üzerinde kremaya yer kalmaz) pişen keki çıkarıp ılınmaya bırakın.daha sonra 1 su bardağı nescafe ile keki ıslayalım.
Süt,yumurta, un ve şekeri tencereye alıp güzelce çırparak karıştıralım ve pişirelim.Pişen krema ılınınca labne peyniri ekleyerek mikserle yedirelim ve pastamızın üzerine dökerek düzleyelim.cevizle süslediğimiz pastamız servise hazırdır .Pasta bir gün beklerse yumuşayarak daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Tavuklu Baklava Böreği

Tavuklu Baklava Böreği 
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un 
nişasta
İç Malzemeleri
1 tavuk göğsü
1/2 fincan sıvıyağ
2 biber
2 soğan
2 domates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri İçin
250 gr margarin veya (tereyağ)
Hazırlanışı
Küp şeklinde doğradığımız tavuk göğus eti,ince doğradığımız yeşil biber,soğan,domates tavada sıvıyağla kavrulur ve baharatlar eklenerek tatlandırılır.soğuması için kenarda bekletilir.
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.Hamurdan 24 pazı çıkıyor.12 altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına tavuklu harç eşit miktarda serilir ve üzerine tekrar 12 pazı örtülüp şekilli kesilir.Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı içini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz çok nefis kıyır,kıyır bir börek.
Afiyet olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...