6 Mart 2012 Salı

Kavurma

Kavurma Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Reyhan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
İnce ince doğradığımız soğanı tencerede erittiğimiz tereyağ ile kavuralım.
Yıkadığımız etleri,sıvıyağla birlikte soğanlara ilave edelim.
Hızlı ateşte etler suyunu salıp ,tekrar çekene kadar karıştırarak kavuralım.
Yarı pişen etleri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. 
Yumuşayan etlere karabiber,tuz,kekik,reyhan ilave ederek lezzetlendirelim.
Pişen kavurmayı kızarmış patates ve salatayla ikram edelim.
Afiyet olsun

Devamını Oku »

5 Mart 2012 Pazartesi

Güllaç Tarifi

Güllaç Malzemeleri
1 paket güllaç
2.5 kilo süt
5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Vanilya
Nar
Muz
Ceviz
Hazırlanışı
Süt şekerle kaynatılarak şerbet hazırlanır.
Gülsuyu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Tepsiye bir kepçe sütlü şerbet dökülür.
Sonra güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye alınır ve üzeri sütle ıslatılır.
Bu işlem yapraklar bitene kadar uygulanır.
İstenirse aralarına dövülmüş ceviz,muz ilave edilir.(sütünü biraz karartıyor).
Kalan sütlü şerbetide üzerine boşaltıp iki saat buzdolabında bekletelim.
Servise yakın güllaç nar,muz dilimleri ve cevizle süslenerek servise sunulur.
Genelde ramazanda yapılır ama ben diyette olan misafirlerim için şekerini biraz daha azaltarak yapıyorum tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Mart 2012 Perşembe

Kahvaltı Keyfi

Karlı bir gün de yapılıcak en güzel şey,dostlarla uzun uzun sohbet etmek ve güler yüz eşliğinde kahvaltı yapmak.
Kahvaltıdan sonra  çikolata eşliğinde kahve keyfi
Devamını Oku »

28 Şubat 2012 Salı

Meyvalı Kurabiye

Meyvalı Kurabiye Malzemeleri
1su bardağı yağ (tereyağ sıvıyağ karışık)
1 portakalın suyu(kabuğunun rendesi)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartmatozu
4 kuru kayısı
4 kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı haşhaş tanesi
Un
Hazırlanışı
 Portakalın suyunu sıkıp cam kaseye alalım.
İçine portakalın kabuğunun rendesi,küp küp doğradığımız incir,kayısı,üzüm karıştırarak bir saat bekletelim.
Bir bardak yağ,haşhaş tanesi,kabartıcıyı beklettiğimiz içe katarak azar azar un ilavesiyle hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru merdane yardımıyla unlayarak istediğimiz kalınlıkta açalım.
Bardakla yuvarlaklar çıkaralım.
Unladığımız fırın tepsisinde meyvalı kurabiyeleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Şubat 2012 Pazar

Kıymalı Pazı Dolması

Kıymalı Pazı Dolması Malzemeleri
3 demet pazı
300 gr kıyma
2 soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşıgı biber salçası
1 fincan sıvı yağ
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 su bardağı su
Sos İçin
1 su bardağı domates püresi 
2 yemek kaşığı tereyağ
1 havuç(dolmanın dibine sıralamak için)
Hazırlanışı
Pazılar yıkanıp,sıcak suda hafif haşlanır.
Soğuması için süzgeçe alınır.
İnce ince doğradığımız maydanoz ve soğanlar kıyma ile yoğurulur.
 Diğer malzemelerde ilave edilerek tekrar elle yoğurulan kıymalı harç haşladığımız pazı yapraklarıyla tek tek sarılır.
 Tencerenin dibine halka halka dilimlediğimiz havuçları dizelim.
Dolmaları havuçların üstüne sıralıyalım.
Sos için iki kaşık tereyağında domates püresini kavuralım.
Dolmaların üzerine dökelim ve iki bardak su ilavesi ile pişmeye bırakalım. 
Pişen kıymalı pazı dolması ters çevirerek servise sunalım.
 Afiyet Olsun.
Devamını Oku »

23 Şubat 2012 Perşembe

Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı

Tavuk Göğüslü Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Tavuk Göğsü Malzemeleri
1 kilo süt
2 su bardağı  şeker
6 yemek kaşığı un
100 gr tereyağ
1 vanilya
Üzeri İçin 
Kremşanti
Hindistancevizi

Hazırlanışı
Önce şeker tencereye alınarak kısık ateşte şeker hafif yakılır.
Hafif karamelize olan şekere su ilave ederek şerbet kaynatılır.
Etimekler cam kaba dizilir ve ılınan şerbet üzerine dökülür.
Soğuması için bekletilir.
 Tencereye aldığımız tereyağ ve un kavrulur.
Hafif pembeleşen una azar azar süt ileve edilir,bu arada un topaklanmaması için çırpıcıyla hızla karıştırılır.
Şeker,vanilya katıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirilir,
Koyulan muhallebi ateşten alınır.
 Mikserle muhallebiyi beş dakika çırpalım ,beş dakika mikseri dinlendirelim bu işlemle yarım saat çırpılır.
Hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine dökülür.Muhallebinin üzerine kremşanti sürelim.
Tatlımızı servise  yakın hindistanceviziyle süsleyerek  sunalım.
Afiyet Olsun 

Devamını Oku »

22 Şubat 2012 Çarşamba

Portakal Çiçeği Tatlısı

Portakal Çiçeği Tatlısı Malzemeleri
1 su bardağı sıvıyağ
1 portakalın suyu
1/2 kabartmatozu
Un(2 su bardağı)
İç Malzemeleri
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 portakalın kabuğu
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
 Hazırlanışı
Cam kasede portakal suyu,sıvıyağ,kabartıcı ve azar azar un ilavesiyle hamuru yoğuralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla açalım.
Bardakla yuvarlaklar keselim.

Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım.
 (Hamurdan 20 tane çiçek oluyor)
Bardakla kestiğimiz yuvarlak hamurları bıçakla dört yerinden yarım keselim.
Ortalarına iri dövülmüş ceviz,tarçın,portakal kabuğu rendesi,hindistancevizi karışımından bir çay kaşığı koyarak çiçek şekli verelim.
Fırın tepsisini yağlayarak dizdiğimiz tatlılarımızı kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
İki su bardağı şeker,iki su bardağı su ile hazırladığımız şerbeti ılınınca portakal çiçeği tatlımızın üzerine dökelim ve üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim.
İki saat sonra tatlımız servise hazır.
Ağızda eriyen çok hafif tatlı.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

20 Şubat 2012 Pazartesi

Patatesli Köfte

Patatesli Köfte Malzemeleri
 250 gr kıyma
1 soğan
 2 tane patates
½ demet maydanoz
1 yumurta
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı ucu karbonat
1 su bardağı galeta unu(mantolamak için)
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı
Kıymayı cam kaba alıp içine rendelenmiş soğan ve patates,ince doğranmış maydanoz,yumurta,baharatlar,tuz eklenerek elle yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir.
 Şekillendirdiğimiz köfteleri önce galeta ununa bulayalım.
 Kızgın yağda kızartalım.
Patatesler köfteyi bereketlendiriyor ve çok lezzet katıyor.
Köfteyi bir de böyle denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

16 Şubat 2012 Perşembe

Patates Püreli Yoğurtlu Salata

Patates Püreli Yoğurtlu Salata
5 tane patates
2 tane küçük boy havuç
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Karışık sebze konserve(havuç,bezelye,patates)
10 tane kornişon turşu
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızıpulbiber
1 diş rendelenmiş sarımsak
Hazırlanışı
Patatesleri bol suda haşlayalım.
Kabukları soyup rendeleyelim tuz,kırmızıpulbiber,iki kaşık  tereyağ ekleyerek karıştıralım.
Dikdörtgen cam kaba patates püresini incecik yayalım..
Sonra yoğurt,mayonez,sarımsak,turşu ve konserve karıştırılarak patateslerin üzerine eşit miktarda yayalım.
Havuçlar rendelenerek bir yemek kaşığı tereyağla birlikte tavada sotelenir ve salatanın üzerine serilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Şubat 2012 Pazartesi

Telli Minzili Ispanak Böreği

Telli Minzili Ispanak Böreği Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 kilo ıspanak
250 gr telli minzi
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
Tuz

Hazırlanışı
Önce ıspanakları temizleyip ince ince doğrayalım.
Cam kaseye alalım.
İki yumurta,tuz ilave ederek ıspanaklarla karıştıralım ve telli minziyi ekleyelim.
Tavada yağla unu kavuralım,biraz tuz ekleyelim.
Fırın tepsisini yağlayıp yufkayı sererelim
.Kavrulmuş unlu yağımızı yufkaların arasına üç yemek kaşığı gezdirip elimizle heryerine gelicek şekilde yayalım.
Üç kat yufkayı bu işlemi uygulayarak üst üste serelim.
Arasına ıspanaklı telli minzili harcımızı eşit şekilde serelim.
Yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
Üzerine kalan yağı elimizle sürelim .
180 derece de kızarana kadar pişirelim.
Dilimlediğimiz börek sıcak sıcak servise hazır.
Afiyet Olsun

Telli minzi karadenizin yöresel bir ürünüdür arkadaşlar.Ben Kebir Süt Ürünlerinin paket telli minzi ürününü kullandım,marketlerde bulabilirsiniz. 
Devamını Oku »

6 Şubat 2012 Pazartesi

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Malzemeleri
500 gr nohut
250 gr kuşbaşı et
3 soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber
3 su bardağı su
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız  soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve  suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz sevise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Şubat 2012 Çarşamba

Kar Keyfi

Eminim ki çoğumuz bunu çoçukluğunda tatmıştır:) Malumunuz Türkiye kara kış etkisi altında temiz bir yerden yeteri kadar kar ve üzerine pekmez,bunu tatlandırıcılarla çeşitlendirebiliriz ve sonuç şahane
 Afiyet Olsun

Devamını Oku »

31 Ocak 2012 Salı

30 Ocak 2012 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar Un(3.5 su bardağı)
İç malzemeleri
5 elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
 Hazırlanışı
Malzemeleri cam kapta katarak yumuşak hamur elde edelim.
Teflon tavada rendelenmiş elmalarla,şekeri elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve tarçın ilave edelim. Soğuması için bekleyelim.
Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla yuvarlak pasta tabağı büyüklüğünde açalım,dört eşit parçaya keselim.
Geniş yerlerine iç harç koyup rulo şeklinde saralım.
Unladığımız fırın tepsisine dizip 170 derecede yarım saat pişirelim.
Pudra şekerini serpip servis yapalım.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Ocak 2012 Perşembe

Pırasalı Baklava Böreği

Pırasalı Baklava Böreği Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz
Un
nişasta (açmak için)

Üzeri için
250 gr tereyağ
Pırasalı iç Malzemeler
1 kilo pırasa
1 fincan sıvıyağ
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
2 yumurta
 Hazırlanışı
Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
Hamurdan 24 tane pazı çıkıyor.
12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
Bu arada pırasalar temizlenip incecik halka halka doğranır.
Tavada sıvıyağla kavrulur.
Kavrulan pırasa baharatlanarak soğumaya alınır.
Soğuyan pırasalı içe iki yumurta kırılarak karıştırılır.
12 pazı açılıp tepsiye alınır arasına pırasalı harç eşit miktarda serilir.
  Üzerine tekrar 12 pazı açılıp,pırasalı harçın üstü örtülüp şekilli kesilir.
Tavada erittiğimiz yağ üstüne gezdirilir180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Aynı baklava yapar gibi bu böreğin malzemeleri,yapılışı iç malzemesini isteğiniz gibi uygulayabilirsiniz,
Sıcak sıcak ikram edilir
Afiyet olsun
Devamını Oku »

19 Ocak 2012 Perşembe

Cevizli Pandispanya Tatlısı

Cevizli Pandispanya Malzemeleri
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılıksu
4 kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Yumurta,şekerle beş dakika mikserle çırpılır.
Un,kabartıcı,vanilya,ılık su,ceviz ilave edilerek çırpmaya devam edelim.
Tepsimizin dibini sıvıyağla yağlayıp bir yemek kaşığı unla her yerini bulayalım.
Pandispanyayı boşaltalım ve150 derecedeki fırında önce yarım saat sonra ısısnı 120 düşürüp 20 dakika daha kızarana kadar pişirelim.
Şeker ve su ile hazırladığımız şerbeti soğutalım.
Ilınan pandispanyayı dilimleyip şerbetleyelim.
İki saat dinlendirdiğimiz tatlımızı,hindistancevizi ile süsleyerek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Ocak 2012 Salı

Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta Tarifi Malzemeleri
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
4 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 paket şanti
1 çay bardağı süt(kıvam açmak için)
Pastayı Islamak İçin
1/2 muz
1 kahve kupası süt
3yemek kaşığı şeker
Üzeri ve Araları İçin
3 tane muz

Hazırlanışı
Yumurtalar,şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpılır.
Un, kabartma tozu ve sı eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Kek kalıbını sıvıyağla yağlayıp una buluyalım ve pandispanyayı kalıbımıza boşaltalım.
150 derecede önce yarım saat sonra 100 dereceya indirdiğimiz fırın ısısında yirmi dakika daha pişirelim.( kek daha çok kabarıyor.)
Kolay kesebilmek için kekimizi bir saat dinlendirelim.
Kreması için tencereye süt,şeker,un karışımını alıp çırpıcı yardımıyla karıştırarak koyulana kadar pişirelim.
Pişen kremayı soğuması için bekleyelim.
Soğuyan kremaya bir paket şanti ve süt ekleyerek mikserle çırpalım.
Blendır yardımıyla muzlu sütümüzü hazırlayalım.
Muzları halka halka doğrayalım ve pastamızı süsleme aşamasına geçelim.
Dinlenen kekimizi naylon ip yardımıyla üçe bölelim.Yada bıçakla keselim.
İlk katını muzlu sütle eşit miktarda ıslayalım,krema ile bulayalım ve muz dilimleriyle kremanın üstünü kaplayalım.
Aynı işlemi ikinci kata uygulayalım.
Üçüncü katıda kremayla kaplayıp ayrıca bir paket şanti çırpıp krema torbasına dolduralım.Pastanın üzerine şantiyle şeritler yapıp muz dilimleriyle süsleyelim.
Yapımı meşakkatli ama yemesi bi o kadar güzel muzlu pastanın. Hatta dilim olarak hiç çekmeye fırsat bulamadan tükettik.

Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

11 Ocak 2012 Çarşamba

Yahni

Yahni Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 çay bardağı sıvıyağ
2 soğan
2 baş sarımsak
2 yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kimyon
Tuz
 Hazırlanışı
Soğanlar ince ince doğranır.
Kuşbaşı etlerle,soğanlar sıvıyağda kavrulur.
Yarı pişmiş etlerin üzerine salçalar ilave edilir ve karıştırılır.
Sarımsaklar kabuklarından ayrılır ve diş olarak tencereye alınır.
Yeşil biberler incecik doğranır,baharatlarla ete ilave edilir.
İki bardak sıcak su eklediğimiz yemeğimiz kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
Patates kızartması veya püresiyle ikram edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Ocak 2012 Çarşamba

Pırasalı Bohça Böreği

Pırasalı Bohça Böreği Malzemeleri
10 tane milföy Hamuru
İç Malzemeler
2 sap pırasa
1 havuç
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Hazırlanışı
Pırasalar incecik halka halka doğranır.
Havuç rendenin kalın yeriyle rendelenir.
Tavada sıvığla pırasa ve havuçlar sotelenir.
Baharatlanan iç harcımız ocaktan alınır,soğutulur.
Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür ve iç malzeme konularak bohça şekli verilir.
Fırın tepsisine dizilen böreklerimiz 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

31 Aralık 2011 Cumartesi

Zebra Kek

Zebra Kek Malzemeleri
4 yumurta
7 fincan şeker
3 fincan sıvıyağ
3 fincan soda veya ılık su
1 vanilya
1 kabartmatozu
3 yemek kaşığı kakao
10 fincan un
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker beş dakika el çırpıcısıyla çırpılır.
Sıvıyağ,su,vanilya,kabartmatozu,un eklenerek çırpmaya devam edilir.
Boza kıvamındaki kek ikiye bölünür.
Kakao,ayrılan yarısına eklenir biraz su eklenerek çırpılır.
Yağladığımız kek kalıbının tam ortasından başlıyarak,hep ortadan olmak üzere, küçük kepçeyle sade içten iki kepçe,kakaoludan bir kepçe olmak şartıyla içimiz bitene kadar sırasıyla kekimizi tepsiye aktaralım.
Bıçak yardımıyla kekimizi dilimleyerek ebru gürüntüsü elde edelim
150 derecede 45 dakikada pişirelim.
Soğuk kış akşamlarında sıcak çay eşliğinde sevdiklerinizle ziyafet çekmek isteyenler hemen denemelisiniz şimdiden afiyet olsun.
Senenin son tarifi 2012 de güzel tarifler paylaşmaya devam ederiz inşaallah hayırlı seneler arkadaşlar.
Afiyet olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...