2 Aralık 2011 Cuma

Acılı Kurabiye

Acılı Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
3 damla limon
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
Hazırlanışı
Cam bir kapta tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.Gerekirse un ilavesi yapılır.Hamurun karbonatlı olması özelliği hem renginide daha sarımsı yapıyor.15 dk dolapta dinlendirilen hamur dört parçaya bölünür.Her parçayı tezgahta yuvarlayarak uzun rulo Yapılır.Rulodan enlemesine kestiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine dizelim.Kurabiyelerin üzerlerine işaret parmağımızla hafif bastıralım.Parmak izi olan oyuklara kırmızıpul biberle kaplayalım 170 derece önceden ısıttığımız fırında pişirelim.Tuzlu acılı kurabiyeler ikrama hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Aralık 2011 Perşembe

Etli Kereviz Çanağı

Etli Kereviz Çanağı Malzemeleri
2 tane kereviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 kase kuşbaşı et(haşlanmış)
Karabiber
Tuz
2 kesme şeker
Hazırlanışı
Kerevizlerin kabukları soyulur,ortadan ikiye bölünür.Kerevizin ortaları çıkarılarak çanaklar hazırlanır.(kararmaması için limonlu,unlu suda bekletilir)
Tencerede ince doğradığımız soğanlar yağla birlikte kavrulur.Kavrulan içe salça ,haşlanmış et ilave ederek kavurma işlemi devam eder.Küp küp doğradığımız havuç ve patates,şeker,tuz,biber ilave edilir.Karıştırdığımız iç ocaktan alınır.
Ayrı bir tencereye kereviz çanakları dizilir.Hazırladığımız içten eşit miktarda ortalarına konulur.
İki bardak et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Pişen kerevizlerin üzerine yaprakları doğranarak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Kasım 2011 Çarşamba

Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası

Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası Malzemeleri
1 kilo Patlıcan
5 tane kırmızı biber
5 tane yeşil biber
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı ceviz(iri parçalanmış)
1 soğan
1diş sarımsak
1.5 limon suyu
zeytinyağ
tuz
kırmızıpulbiber
Hazırlanışı
Patlıcanları köz tavasında közleyip,ılınınca kabuklarını ayıralım.
Aynı işlemi biberlerede uygulayalım.
Cam kaseye közlenen sebzeleri küp küp  doğrayalım.Maydanozu incecik kıyalım,iri parçaladığımız cevizleride cam kaseye alalım.Zeytinyağı,limonsuyunu,rendelenmiş sarımsağı ,tuz ve pul biberle karıştırıp malzemeyle harmanlıyalım.Servis kabına aldığımız salatamızın üzerine piyaz doğradığımız beyaz soğanları gezdirelim. Salatamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Kasım 2011 Pazartesi

Siyah İnci Kurabiye

Siyah İnci Kurabiyesi Malzemeleri
250 gr tereyağ(oda sıcsklığında)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
1 vanilya
2 çorba kaşığı dolusu kakao
3.5 su bardağı un
İçi İçin
1 su bardağı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı süt
Üstü İçin
Çikolata


Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını cam kaba alarak yumurta,pudra şekeri,kakao,vanilya,kabartmatozu ve un ekleyerek hamur elde edelim(Hamurun kıvamına göre yarım bardak daha un eklenebilir)
Hindistan cevizi,yumurta akı,süt,pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırıp hazırlayalım.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlıyalım,avucumuzda bastırarak oval yapıp ortasına hindistancevizi harcını ekleyerek kapatalım ,
tekrar yuvarlıyarak fırın tepsisine dizelim.Hamur bitene kadar işleme devam edelim.170 derecede pişirelim.Pişen ve soğuyan kurabiyeleri erimiş çikolata ile süsleyelim.Kurabiyelerimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Kasım 2011 Pazar

Pasta Kursu

Pasta Kursuna başlayalı iki hafta oldu ama ben daha yeni yayınlamaya vakit buldum.Çok zevkli hoş bir ortam.Yaptıklarımı vakit buldukça sizlerle paylaşmak istiyorum. ilk hafta konumuz kurupastalar (kurabiyeler) ama hepsini çekemedim.Çekebildiğim resimleri paylaştım umarım beğenirsiniz.


Kurabiye Hamuru Malzemeleri
  • 250 gr margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Tatlandırmak İçin
  • 1tatlı kaşığı tarçı
  • 2 yemek kaşığı kakao
    Hazırlanışı
    Buzdolabından çıkan margarini bıçak yardımyla una yediriyoruz.(margarin soğuk olduğu için bıçakla tezgahta veya tepside bu işlemi yapalım).

    Unla karışan hamurun ortasını açıp yumurtayı kıralım.Etrafına sırasıyla pudra şekeri,tuz,kabartıcı,vanilya ilaveederek parmaklarımızın ucuyla karıştırarak hamurumuzu elde edelim.hazırlanan hamuru streçleyerek buzdolabında 15dk bekletelim.
     
    Dilersek hamura tarçın ekleyip yoğuralım ve merdane yardıyla tabak genişliğinde açalım ve elimizdeki kalıplarla şekillendirelim resimdede görüldüğü gibi gülen yüzler,çiçekliler gibi siz nasıl isterseniz.

    Dinlenen hamur şekillendirmeye hazırdır.isteye bağlı tatlandıra biliriz,hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katarak tekrar yoğuralım ve merdane yardımıyyla tabak genişliğinde büyütelim.diğer hamuruda aynı ölçüde açalım.Üst üste  gelicek şekilde koyup rulo yapalım streçleyip biraz buzdolabında bekletelim(daha güzel kesiliyor)Beklettiğimiz hamuru bir parmak kalınlığında keserek fırın tepsisine alalım.170 derecede öncede ısıttığımız fırında 15dk pişirelim.


    Tuzlu Kurabiye Hamuru Malzemeleri
    • 250 gr margarin
    • 4 su bardağı un
    • 1çay kaşığı mahlep
    • 1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
    • 1 yumurta
    • 2Çay kaşığı tuz
    • Hazırlanışı
      Tuzlu hamurdanda kurupastalar yapıp üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam,haşhaş tohumuyla süsleyerek 170 derecede kızgın fırında pişiriyoruz.
      Tatlı kurabiyeleri çektim ama tuzlular geçe kaldı.Bizde tatlı yerken içimiz bayıldı tuzlular pişincede haliyle resimleyemeden bitti.Haftaya şeker hamuruyla kurabiyeleri süslemeyi görücez.Bende yaptıklarımı yayınlarım inşallah.
      Afiyet olsun 
       
      Un Kurabiyesi Hamuru Malzemeleri
      250 gr margarin
      3 su bardağı un
      1/2 su bardağı nişasta
      1 su bardağı pudra şekeri(iki parmak eksik)
      1 vanilya
      1 çay kaşığı ucu kabartma tozu
      1 yumurta
    • Üzeri İçin 
    • pudra şekeri
    • Hazırlanışı 
    • Odasıcaklığındaki margarini cam kaba alıp tüm malzemelerle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.(un kıvama göre ayarlanır)Hamurdan küçük toplar yapılarak fırıntepsisine dizilir.Top kurabiyelerin üzerine çatalla bastırarak şekillendirelim.170 derecede önceden kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Bol pudra şekerine buladığımız kurabiyeler servise hazırdır.
    • Afiyet olsun

Devamını Oku »

26 Kasım 2011 Cumartesi

Patatesli Peynirli Ayçöreği

Ay Çöreği Malzemeleri
1.5 su bardağı tereyağ,sıvıyağ karışımı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
Tuz
4 su bardağı un

İçi İçin
1 tane haşlanmış patates
150gr peynir
5 dal maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Susam
haşhaş
Hazırlanışı
Patatesler soyulup iri,iri doğranarak tencereye alınır.İçine su,sıvıyağ,tuz eklenerek haşlanmaya bırakılır.Püre haline gelen patateslere ince kıyılmış maydanoz,ufalanmış peynir ilave edilerek karıştırılır.
 Cam kapta tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar ayrılır.Merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açılır.Bıçakla ortadan ikiye sonra enine tekrar kesilen hamurun geniş kısmına patatesli harçtan konularak ay şekli verilir.hamur bitene kadar işleme devam edilir(bu hamurdan 16 tane çıkıyor).Fırın tepsisine dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı ve susam,haşhaş tohumu eklenerek kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.Pişen çörekler sıcak,sıcak servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Kasım 2011 Cuma

Hamsi Buğulama

Hamsi Buğulama Malzemeleri
1 kilo hamsi
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
tuz

Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanıp güzelce yıkanır,süzülmeye bırakılır.Süzülen balıklar tepsiye dizilir.Bir bardak suyla salça açılır.Balıkların üzerine gezdirilir.Sırasıyla limon suyu,zeytinyağ,tuz eklenir ocak üstünde kısık ateşte yarım saat pişirilir.Pişmeye yakın üzerine bol maydanoz ekleyerek ocaktan alalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

22 Kasım 2011 Salı

Peynirli Açma

Peynirli Açma Malzemeleri
2 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un


İç Malzemeleri
Peynir
5dal maydanoz
Domates
Hazırlanışı
    Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim.Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.
    Bu arada peyniri cam kapta çatalla ezelim.Maydanozları incecik doğrayıp peynire ilave edelim.Domatesleri biraz enli doğrayalım üzerlerine koymak için.
    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp avcumuzda bastırarak açtığımız hamurun içine peynirli içten koyup iki ucunu kapatalım.Ortası açık kalacak şekilde şekillendirelim.Açık kalan kısmına domates parçaları ilave edelim..Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
    Açmalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek 10 dk tepside bekletelim.Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.Sıcak,sıcak servise sunalım.
    Afiyet Olsun 


    Kabak Salatası Malzemeleri
    • Kabak
    • Salatalık
    • Yoğurt
    • Mayonez
    • Sarımsak
    • Dereotu
    • Dövülmüş ceviz
    • Zeytinyağ
    Hazırlanışı
    Kabakları ve salatalıkları rendeleyelim.Cam kaba alalım.Yoğurt,mayonez,rendelenmiş sarımsak,tuz,ince kıyılmış dereotu,dövülmüş ceviz,biraz zeytinyağ karıştırılarak servis kabına alınır.Salatamız gayet kolay ,sağlıklı sebzeler pişmediği için vitaminleride içinde kalıyor diyette olanlara alternatif bir salata.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »

    21 Kasım 2011 Pazartesi

    Arpa Şehriye Salatası

    Arpa Şehriye Salatası Malzemeleri
    1 paket arpa şehriye
    50 gr tereyağ
    ½ çay bardağı sıvıyağ
    1 demet taze soğan
    ½ demet maydanoz
    1 su bardağı fresh mısır
    10 tane kornişon turşu
    100 gr haşlanmış tavuk eti
    1 limon
    Zeytinyağ
    Tuz
    Hazırlanışı
    Arpa şehriyelerin yarısını tencereye alıp tereyağ ile esmerleşene kadar kavuralım.Kavurma işlemi bitince kalan şehriyeleri kavrulmuş şehriyelerle karıştırıp üç su bardağı su,tuz,sıvıyağ ilave edip pilav gibi kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Demlenmeye bırakalım
    Taze soğan,maydanoz,turşu ince ince doğrayalım.Haşlanmış tavuk etlerini didikleyelim.Limonun suyunu sıkıp zeytinyağ ile karıştırıp sos hazırlayalım.Son olarak pişirdiğimiz arpa şehriye ile doğradımız iç malzemeleri ve mısırı,zeytinyağlı sosla harmanlıyarak servis kabına alalım.Salatamız ikrama hazırdır .Sosunu istediğimiz miktarda ilave edelim.
    Afiyet Olsun  
    Devamını Oku »

    20 Kasım 2011 Pazar

    Sütlü İrmik Pastası

    Sütlü İrmik Pastası Malzemeleri
    1kg süt
    8 Yemek kaşığı irmik
    12 Yemek kaşığı şeker
    1 Paket vanilya
    1Paket bitter çikolata sosu
    Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
    Hazırlanışı:
    1Kilo süt,irmik ve şeker ile karıştırılarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Piştikten sonra içine vanilya ekliyelim.Silikon kek kalıbına irmik tatlımızı dökelim.Kapağını kapatarak 1 gece buzdolabında bekletelim.Servis kabına aldığımız irmik tatlımızın üzerine hazır çikolata sosu ve cevizle süsleyerek ikram edelim.
    Afiyet Olsun
    Devamını Oku »
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...