30 Temmuz 2012 Pazartesi

Yaz Turşu

Yaz Turşusu Malzemeleri
1 kilo biber(Yeşil sivri,çarliston biber)
6 diş sarımsak
1 fincan sirke
1 fincan zeytinyağ
Tuz

Hazırlanışı

Biberleri ikiye bölüp bol suda haşlayalım.
Haşlanan biberleri süzelim.
Havanda sarımsaklara tuz ekleyip dövelim.
Biberleri cam kaseye alılım.
Sarımsak,sirke,zeytinyağ ile biberleri harmanlıyalım.
Cam kovanoza koyup ağzını kapatalım ve buzdolabında saklayalım.
Yemeklerin yanına servise hazır salata, yaz turşusu.
İkram ederken küp doğranmış domates,mısır ile renklendirerek servis yapılır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Temmuz 2012 Pazar

Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
50 gr tereyağ
1 fincan sıvıyağ
5 domates
50 gr tereyağ
2.5 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri tuzlu suda iki saat bekletelim.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri teflon tencerede tereyağ,sıvıyağ karışımında beş dakika kavuralım.
 Bu arada domatesleri rendeleyelim teflon tavada tereyağ ile kavuralım.
Kavrulan pirinçlere domates,tuz ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar ocakta tutalım.
 Suyunu çeken domatesli pilavı temiz beze sarıp demlendirelim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Temmuz 2012 Cumartesi

İftar Menüsü

İftar Menüsü
Tel Şehriyeli Pilav
Patates Kızartması
Yoğurt
Devamını Oku »

27 Temmuz 2012 Cuma

İftar Sofrası

Devamını Oku »

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası Malzemeleri
7 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
1 fincan dolusu un
1 yumurta
1 limonsuyu
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk suyu ve eti tencereye alınır.
Kaynamaya bırakılır.
Cam kasede yumurta,un,limon suyu çırpılarak terbiye hazırlanır.
Kaynayan tavuksuyundan bir miktar terbiyenin içine alıp hızlıca çırpılır.
 Sonra terbiye  yavaş yavaş çorbaya akıtılır.
Bir yandanda çorba hızlı hızlı karıştırılır.
Tuz ilave edilir.
Kısık ateşte çorba hafif koyulaşana kadar pişirilir.
Servise yakın üzerine tereyağ eritip gezdirelim ve tavuk çorbası servise hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Temmuz 2012 Perşembe

Börek Tarifleri

Devamını Oku »

İftar Menüleri

Devamını Oku »

25 Temmuz 2012 Çarşamba

İftar Menüleri

İftar Menüleri
Daha kolay ulaşılması için İftar Menülerini biraraya getirdim.11 ayın sultanı ramazan-ı şerif yaklaşıyor.Şimdiden ramazan menüleri hazır olsun isteyenlere kaynak olabilir sayfamız.
Cümlemize Hayırlı Ramazanlar (2013)

Devamını Oku »

Sahur İçin Börekler


 Sahur için Tarifler
Sahurda ne yapsam diye düşünenler için bir kaç börek tarifi buyrun
.Börek tarifleri için isimlerin üstüne tıklayınız.

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği 

Buzluk Böreği 

Mercimekli Börek Tarifi 

Kıymalı Börek 

Peynirli Puf Böreği 

Kırma Börek Tarifi

Makarnalı Börek Tarifi 

Peynirli Rulo Tarifi

Dolmalık Tarifi

Devamını Oku »

Yeni İftar Menüleri

Devamını Oku »

24 Temmuz 2012 Salı

İftar Menüleri

İftar Menüleri
Kıtır ekmek
Salatalık
Domates
Ayran
Devamını Oku »

21 Temmuz 2012 Cumartesi

20 Temmuz 2012 Cuma

İftar Menüsü


Ramazan Ayının Bereketi Sofralarınıza,
Huzuru Kalbinize Yansısın, Ramazan Ayı Mübarek Olsun.
İftar Menüsü
Morlahana Salatası
Devamını Oku »

17 Temmuz 2012 Salı

3-2-2-1 Şekerli Kurabiye

3-2-2-1 Şekerli Kurabiye Malzemeleri
3 kabartmatozu
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Un
Üzüm
1yumurta sarısı üstü için


Hazırlanışı
Tüm malzeme geniş kaba alınır.
Yumuşak hamur elde edilir.
Hamurdan bir parça  alınıp rulo yapılır.
Sonra ruloyu kendi etrafında sarıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Hamur bitene kadar işleme devam edelim.
Bu malzemeden bir tepsi çıkıyor.(Kurabiyeleri sıkışık dizelim)
Üzerine yumurta sarısı sürüp şeker serpelediğimiz şekerli kurabiyeleri 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Hamurun yarısını  değişik olsun diye önce yumurta akına sonra hindistan cevizine buladım.
Ağızda eriyen bir kurabiye değil, daha poğçamsı ,çaya batırarak veya karpuzla yemesi güzel oluyor.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Temmuz 2012 Pazar

Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek Malzemeleri
5 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
2 kabartmatozu
Tuz
Karabiber
Acıpulbiber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1 soğan
1 su bardağı mısırunu
2 su bardağı un
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur.
Küçük küpler halinde doğranır.
Soğan ince ince çintilir.
Maydanoz ve nane yıkanıp incecik doğranır.
Geniş cam kasede yumurta,sıvıyağ,yoğurt,kabartıcı,tuz,nane,karabiber,acıbiber çırpıcıyla çırpılır.
Patates,maydanoz,nane,soğan,mısır unu ve un eklenerek kıvamlı bir patesli tuzlu kek elde edilir.
Yağlanan fırın tepsisine dökülür.(özelliği ince kek olması)
Üzerine susam sepilerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Patatesli tuzlu kek sıcak veya soğuk ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Temmuz 2012 Salı

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Malzemeleri
1 paket irmik
250 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Üzüm
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su

 Hazırlanışı

Çelik tencereye tereyağ,sıvıyağ karışımı alınır kısık ateşte yağ eritilir.
Eriyen yağ karışımına irmik ilave edilip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kavrulur. 
Bu arada ayrı tencerede şeker,su karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Şerbet ölçüsü kaç bardak irmikle yapıcaksak o kadarda şeker ve su ile hazırlıyalım .
İrmiğin rengi karamelize olana kadar kavrulur.
(Açık renkli olsması için 10 dakika kısık ateşte kavrulur).
Helva tenceresine üzüm ekleyip ateşten alınır.
 Harareti gitmesi için iki dakika beklenir.
Şerbetle buluşturularak karıştırılır.(şerbet irmikle buluşunca dışarı zıplıyor dikkat etmek gerek).
 Helva tenceresi tekrar ocağa alınır ve beş dakika kısık ateşte pilav gibi çektirilir.
ocaktan alınıp demlenmesi için beklenir.
Ilınan helva karıştırılır.
Camkasenin dibi ve yanları irmik helvasıyla kaplanır .
Boş kalan ortasına dondurma konulur.
Üstü tekrar helva ile kaplanıp servis kabına ters çıkarılır .
Çikolata ile süslenen dondurmalı irmik helvası servise hazır.

Afiyet Olsun

Devamını Oku »

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Tavuk Sote

Tavuk Sote Malzemeleri
1 tavuk göğsü
2 domates
2 yeşilbiber
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz Karabiber kekik kırmızıpulbiber
Hazırlanışı
Tavuk eti ,domates ve biberler küp küp doğranır.
Tereyağ tavada eritilir.
Önce etler hızlı ateşte beyaz suyunu çekene kadar yağla kavrulur.
 Domates ve biberler de etlerle kavrulur.
Baharatladığımız tavuk sote servise hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Temmuz 2012 Cuma

Kabaklı Börek

Kabaklı Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
İç malzemesi
5 tane orta boy kabak
3 yumurta
1 tatlı kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
3 küp şeker
Ara malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı
Kabaklar rendelenip suyu sıkılır.
Kabakların içine üç yumurta,tuz,karabiber,şeker karıştırılarak iç malzeme çiğden hazırlanır.
Bir kasede ara malzemeler sıvıyağ,yoğurt,yumurta ,tuz  çırpılır.
Yuvarlak fırın tepsisi yağlanır.
İlk yufka bütün olarak kenarları dışarda kalıcak şekilde tepsiye döşenir.
Diğer yufkalar ikiye bölünerek üst üste dizilir.
Her yufka aralarına hazırladığımız ara malzemeden kaşıkla göz kararı gezdirilir.
İki kat arayla İç malzeme eşit olarak  yufkaların arasına yayılır.
Tüm malzemeler bitene kadar döşeme işlemi devam eder.
Kenarda kalan yufkaları üstüne kapatalım.
Kalan ara malzemenin içine yumurta kırıp kabaklı böreğin  üzerine sürülür.
 Dilimleyerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Kabaklı Börek hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Temmuz 2012 Perşembe

3-2-1 Poğaça

3-2-1 Poğaça Malzemeleri
3 kabartmatozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Un
İç malzemesi
Peynir
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Çörekotu

Hazırlanışı
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamurdan bir parça alıp elimizin içinde bastırarak büyütelim.
 İç malzemesini koyarak uçlarından birleştirelim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekleyelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Mayalı hamur lezzetinde yumuşacık 3-2-1 poğaçası.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...