6 Mart 2012 Salı

İlginç Yemek Resimleri



Merhaba Arkadaşlar
Bu sayfaya ilginç yemek resimlerini ekledim.Yeni resimler buldukça sayfaya ekleyerek güncel tutcam.Belki sizler de bazı resimlerden esinlenerek kendinize farklı çalışmalar yaparsınız :)

















































Devamını Oku »

Kavurma

Kavurma Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
1 soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Reyhan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
İnce ince doğradığımız soğanı tencerede erittiğimiz tereyağ ile kavuralım.
Yıkadığımız etleri,sıvıyağla birlikte soğanlara ilave edelim.
Hızlı ateşte etler suyunu salıp ,tekrar çekene kadar karıştırarak kavuralım.
Yarı pişen etleri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. 
Yumuşayan etlere karabiber,tuz,kekik,reyhan ilave ederek lezzetlendirelim.
Pişen kavurmayı kızarmış patates ve salatayla ikram edelim.
Afiyet olsun

Devamını Oku »

5 Mart 2012 Pazartesi

Güllaç Tarifi

Güllaç Malzemeleri
1 paket güllaç
2.5 kilo süt
5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
Vanilya
Nar
Muz
Ceviz
Hazırlanışı
Süt şekerle kaynatılarak şerbet hazırlanır.
Gülsuyu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Tepsiye bir kepçe sütlü şerbet dökülür.
Sonra güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye alınır ve üzeri sütle ıslatılır.
Bu işlem yapraklar bitene kadar uygulanır.
İstenirse aralarına dövülmüş ceviz,muz ilave edilir.(sütünü biraz karartıyor).
Kalan sütlü şerbetide üzerine boşaltıp iki saat buzdolabında bekletelim.
Servise yakın güllaç nar,muz dilimleri ve cevizle süslenerek servise sunulur.
Genelde ramazanda yapılır ama ben diyette olan misafirlerim için şekerini biraz daha azaltarak yapıyorum tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

1 Mart 2012 Perşembe

Kahvaltı Keyfi

Karlı bir gün de yapılıcak en güzel şey,dostlarla uzun uzun sohbet etmek ve güler yüz eşliğinde kahvaltı yapmak.
Kahvaltıdan sonra  çikolata eşliğinde kahve keyfi
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...