21 Ekim 2012 Pazar

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
    Hazırlanışı
    Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
     Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
    Elmalı iç soğumaya bırakılır.
    Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
    Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
    Hamur iki parçaya bölünür.
    Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
    Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
     Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
    Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
     Son olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
    170 derecede pişirilir.
    Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur. 
    Afiyet Olsun
Devamını Oku »

8 Ekim 2012 Pazartesi

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
Tuz
Unİç malzemeleri
1/2 kilo ıspanak
tuz
karabiber
300 gr beyaz peynir
Açılan yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Hazırlanışı 
Su,maya,sıvıyağ,tuz,un  ile yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumruğumuz büyüklüğünde bezeler yapılır.
Beze merdane veya oklava yardımıyla büyütülüp yufka elde edilir.
Elde edilen yufkanın her yeri bolca sıvıyağ ile bulanır.
Yakanıp süzülen ıspanaklar enli enli doğranır ve tuz.kırmızıbiber,karabiber eklenerek hazırlaır.
Yağlanan bütün yufkanın çevresine, iki parmak genişliğindeki kısmına,eşit şekilde harç serpiştirilir.
Serpilen Ispanakların üzerine beyaz peynir ufalanır.
Yufkanın kanerlarından ıspanakları örtecek şekilde yufkanın iç kısmına doğru eşit şekilde yufka rulo yapılarak sarılır.
Yufkanın Ortası bıçakla artı şeklinde kesilir.
Uzun ince sardığımız börek yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.
Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanarak tepsi doldurulur.
Ispanaklı kol böreğinin üzerine elimizle sıvıyağ sürelim fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Ekim 2012 Pazar

Gün Menüsü

 Gün Menüsü
Patates Çorbası
Yaş Pasta
Yalancı Profiterol
Elmalı Turta
Un kurabiyesi
Kek
Domates Soslu Fellah Köftesi
Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi
Ekşimikli Kırmızı Biber Kızartması
Ispanaklı Kol Böreği
Patatesli Kaşarlı Ay Çöreği

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

2 Ekim 2012 Salı

Patatesli Gül Poğaça

Patatesli Gül Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı su
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
kaşar
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğümde parçalar koparıp ortasına patatesli harç ekleyerek gül şeklini verelim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim
 10 dk tepside bekletelim.
Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Gül poğaça sıcak,sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Eylül 2012 Cuma

Kestane Şekerli Su Muhallebisi

Su Muhallebisi Malzemeleri
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta(2 parmak eksik)
Şerbeti için 
1su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1/2 çay bardağı gülsuyu
Süslemek İçin
Kestane şekeri
Pudra şekeri
Hazırlanışı 

Süt,su,nişasta tencerede karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Orta boy dikdörtgen borcama boşaltılır.
Şekerle su kaynatılarak şerbet hazırlanır.
İçine gülsuyu ilave edilen şerbet ılımaya bırakılır.
 Soğuyup kare kare kesilen su muhallebisinin üzerine şerbet dökülür.
Buzdolabında bekletilen su muhallebisi  kestane şekeri ve pudra şekeri eşliğinde servise sunulur.
 Farklı ikram şekliyle.
Küp kesilen su muhallebisini kaselere alalım.
 Kızılcık marmelatını su  muhallebisinin şerbetiyle açıp kaselererin üzerine gezdirelim.
Kızılcık taneleriyle süslediğimiz su muhallebisi soğuk soğuk servise hazır.
Hafif tatlı sevenlere tavsiye ederim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kulaklı Tatlı

Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
Un
Üzeri için
Fındık içi
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı

Yumurta,süt,tuz,tereyağ  cam kabta karıştırılır.
Un ekleyerek hamur elde edilir.
Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.
Hamur dört eşit bezeye ayrılır.
İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.
İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.
Her parça büzülen yerden kesilir.
Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.
Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. 
Sıcak şerbetin içine atılır.
Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. 
Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.
Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Eylül 2012 Pazartesi

Kuru Büzme Tatlısı

Kuru Büzme Tatlısı Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
İç Malzemesi
1/2 kilo ceviz içi veya fındık için
5 yemek kaşığı Şeker
Açmak İçin 
 Nişasta
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
Malzemelerle çok yumuşak hamur elde edelim.(püf noktası hamurun çok yumuşak olması)
Hamurdan cevizden büyük 25 tane beze yapalım.
.Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında üst üste gelecek şekilde açalım.
Merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim.
 Sonra tek tek  hamurları birbirinden ayıralım.
 Çok kolay şekilde ayrılacaktır.
Tek yufkalara bol cevizli şeker serperek kalın oklava ile rulo yapıp hafif şekilde büzerek fırın tepsisine alalım.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek kızarana kadar fırında  pişirelim.
 İç cevizi şekerli olduğu için şerbetlemedende ikram edilir.
 Kuru tatlı olarakta tüketilir.
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .

Afiyet olsun
Devamını Oku »

17 Eylül 2012 Pazartesi

Pizza Aromalı Kurabiye

Pizza Aromalı Kurabiye Malzemeleri
100 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı  tuz
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Pizza baharatı
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
Un
Üzeri için 
1 yumurta akı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Pizza Baharatı

Hazırlanışı
Yumuşak tereyağ,sıvıyağ,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta sarısı cam kasede karıştırılır.
Un ekleyerek yumuşak hamur elde edilir.
Hamur ikiye eşit parçaya bölünür.
Bir parça hamura pizza baharatı,salça eklenerek tekrar hamur yoğurulur.
Merdane yardımıyla açılan hamur istediğimiz şekillelerde kesilip tepsiye döşenir.
Sade olan diğer hamur parçasıda merdane yardımıyla açılıp şekillendirilir.
Fırın tepsisine alınan kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülür ve sade olan kurabiyelere susam ,çörekotu,haşhaş tohumu serpilir.
Pizza aromalı olan kurabiyelere pizza baharatı serpilerek kızarana kadar pişirilir.
Nefis pizza tadında kurabiyeler servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Eylül 2012 Perşembe

Gün Menüsü

Gün Menüsü
Mantı
Mayalı Poğaça
Kokteyl Yemişli Kurabiye
Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Devamını Oku »

12 Eylül 2012 Çarşamba

Altın Günü Menüsü

Asma Altında Altın Günü Menüsü
Ev Ekmeği
Acıka
321 poğaça
Sebzeli Makarna Salatası
Damla Sakızlı Kurabiye
Mozaik Topları
Cevizli Oturtma Tatlısı
Devamını Oku »

10 Eylül 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek Malzemeleri
Kek İçin
 4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartmatozu1 vanilya
Un
Sosu İçin
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Mantolamak İçin
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ,süt,kabartıcı,vanilya ve un eklenerek kek çırpılır.
Bozadan biraz daha kıvamlı olan kek yağladığımız düz kek tepsisine aktarılır.
160 derecede pişirilir.
Sos malzemeleri tencerede beş dakika pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Pişen kek kare dilimlere şeklinde kesilir.
Önce dilimlenen kekin her tarafı sosa bulanır.
Sonra kekin her tarafı hindistan ceviziyle mantolanır.
Servis kabına alınan kekler buzdolabında dinlendirilir.
Soğuk olarak ikram edilir.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

7 Eylül 2012 Cuma

Baklava Yufkasından Peynirli Börek

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri
Hazır baklava yufkası
Sıvıyağ veya tereyağ
İç İçin
Peynir
Maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Tek kat yufka tezgaha serilir.
Arasına fırça yardımıyla yağ sürülür.
Bu işlem yufka beş kat olana kadar tekrarlanır.
Peynirli harçtan yufkanın ortasına serpilir.
Yufkanın uzun kenarından rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Tepsi dolana kadar işlem tekrarlanır.
Baklava yufkasından peynirli böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
 Susam ekleyerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Çıtır çıtır sıcacık  börekler servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Eylül 2012 Çarşamba

Sebzeli Makarna Salatası

Sebzeli Makarna Salatası Malzemeleri
Sebzeli Makarna
Közlenmiş kırmızı biber(küp doğranmış)
Kornişon turşu(küp doğranmış)
Maydanoz(ince doğranmış)Zeytinyağ
Limon
Tuz
Hazırlanışı

Makarna bol suda hoşlanır.
Süzülen makarna ılınınca derin kaseye alınır.
Kırmızıbiber,turşu,maydanoz,zeytinyağ,limon,tuz,makarnayla harmanlanarak servis kabına alınır.
Ekşi ,iç açıcı salata sevenler için.

Afiyet Olsun

Kremalı ton balıklı makarna tarifinede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

3 Eylül 2012 Pazartesi

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı
1/2 paket baklava yufkası
250 gr Tereyağ
Antep Fıstığı
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.
Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.
Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.
İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit  gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.
Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır.
 Dört yemek kaşığı  çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.
Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.
Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)
Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.
Üzerine kalan tereyağı dökülür.
Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.
Bende üç avuç suyla ısladım.
Fırnda kızarana kadar pişirlir.
Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.
Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.
Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.
Kalan yufkayı tekrar kullanmak için  buzlukta sakladım.
Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Ağustos 2012 Perşembe

Kıymalı Semizotu Yemeği

Kıymalı Semizotu Yemeği Malzemeleri
3 yemek kaşığı kıyma
2 soğan
2 domates
1 fincan sıvıyağ
1 demet semizotuTuz
Karabiber
2 kesme şeker
1/2 fincan pirinç
Hazırlanışı
Semizotlarını temizlenip biraz sirkeli suda bekletilir.
Süzülmesi için süzgeçe alınır.
Süzülen otlar enli enli saplarıyla birlikte kesilir.
Tencerede ince doğranan soğan sıvıyağla kavrulur.
Kıyma soğana eklenip kavurma işlemi devam eder.
İnce doğranan domates kıymalı içe ilave edilir.
Domatesler kavrulunca tuz,şeker,karabiber ve semizotları kavurulan içe katılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte kıymalı semizotu yemeği pişmeye bırakılır.
Semizotları suyunu bırakınca yıkanan pirinç ilave edilerek pirinçler yumuşayana kadar yemek pişirilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Nohutlu Sütlü Bulgur Çorbası

Nohutlu  Sütlü Bulgur Çorbası Malzemeleri
2 küçük boy su bardağı bulgur
3 su bardağı su
1/2 fincan sıvıyağ
50 gr tereyağ1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt
4-5 su bardağı su
Üzeri İçin
50 gr tereyağ
Pulbiber
Hazırlanışı
Bulgur bol suyla yıkanır.
Tencerede üç su bardağı su.tuz,karabiber,sıvıyağ tereyağ ile bulgur yumuşayana kadar orta ateşte haşlanır.
Haşlanan bulgur blender yardımıyla parçalanır.
Parçalanan bulgur süzgeçten geçirilir.
Bulgurun posası kuşlara verilir.
Tencerede bi miktar tereyağ eritilir.
Süzgeçten geçen bulgurun koyu kısmı tencereye katılır ve su eklenir .
Kıvamı su ekledikce anlaşılır.
Kaynamaya başlayan çorbaya haşlanmış nohut ,tuz ,karabiber eklenerek bi taşım daha kaynatılır.
Nohutlu bulgur çorbasına son olarak süt eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Tavada pulbiber eklenerek kızdırılan tereyağ çorbanın üzerine gezdirilerek servise sunulur.
Hazır yağmurlu hava geri gelmişken çorba yapmakta fayda var.
Devamını Oku »

28 Ağustos 2012 Salı

Mozaik Topları

Mozaik Topları

Daha farklı sunmak için  avucumuzun içine ceviz büyüklüğünde mozaik pastadan alıp yuvarlaklar yapıp buzdolabında donmasını bekleyelim
Servise yakın istediğimiz içe mozaik toplarını bulayarak ikram edelim. (Hindistancevizi,Antepfıstığı,Kahve,kakao,renkli pasta süsü,inci,fıstık,fındık,ceviz)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Mozaik Pasta

Mozaik Pasta Malzemeleri
2 paket petibör bisküvi
1 paket margarin veya tereyağ
2 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 
25 tane küçük kare bitter çikolata

Hazırlanışı 

Bisküvileri elimizle ufaklıyalım.
Tavada margarini eritelim.
Çikolatalarıda eriyen yağın içine atıp çikolatalar eriyip yağa karışması için biraz ocakta tutalım.
Cam kasenin içine yumurtaları kıralım,şekeri,kakao ekleyerek çırpalım.
Eriyen yağlı çikolatayı yumurta,şeker,kakao karışımına katalım hızlı hızlı çırpıcıyla çırpalım.
 Portakal şekerlemesi,iri dövülmüş ceviz harça ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
Son olarak bisküvilerle harcı harmanlıyalım.
Slikonlu kalıba döküp dondurucada saklayalım.
Ben buzdolabı poşetinde dondurarak şekillendirdim.
Bu malzemeyi üç poşete böldüm.
Poşetlerin ağızlarını sıkıca kapattığım mozaik pastalarını buzlukta yarım saat bekletip üçgen şeklini verip tekrar buzluğa kaldırdım.
Buzlukta her an misafirlere ikram etmek için hazır mozaik pasta.
Kimse hayır demez sanırım .Bayram çikolatalarını değerlendirmek için alternatif pasta.



Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Ağustos 2012 Cuma

Çikolata Kremalı Pasta

Çikolata Kremalı Pasta Malzemeleri
Hazır Pasta Tabanı
Pastayı Islamak İçin
1 su bardağı çikolatalı süt
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
50 tane küçük kare  çikolata(bayram çikolatası)
1 paket kremşanti
 Hazırlanışı
Kremasını yapmak için tencereye süt,şeker,un,kakao karışımını alıp karıştırarak pişirelim.
 Çikolatayı ilave ederek çikolatalar eriyene kadar bir taşım kaynatıp ocaktan alarak kremayı soğutalım.
 Soğuyan kremaya toz kremşanti ilave ederek mikserle çırpalım.
Çırptıkca kıvamı açılacak.(kıvamı koyu olursa sütle açalım)
Pastaya sürülecek kıvamlı olmasına dikkat edelim.
Hazır pasta tabanının iki parçasının içe gelen kısımlarını çikolatalı sütle ıslayalım.
Kremadan bi miktar alıp her iki parçanın  arasına sürelim .
Çikolatadan parça çikolatalar hazırlayıp arasına serpiştirelim.
Pastayı üst üste birleştirip kalan kremayla kaplayalım.
Üzerini çikolata parçacıklarıyla süsleyelim.
Bayram sonrası kalan çikolataları değerlendirmek amaçlı bu kremayı uyguladım .
Baton pastanın kreması  bu lezzeti tadan kremanın tarifini istiyor,Tavsiye ederim .
Devamını Oku »

23 Ağustos 2012 Perşembe

Kırmızı Biber Sosu

Kırmızı Biber Sosu Malzemeleri
4 kırmızı biber
1/2 fincan zeytinyağ
2 diş sarımsak
Kekik
Biberiye otu
Kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Biberleri bol suda hafif haşlayalım.
Haşlanan biberlerin kabuklarını soyup robota alalım.
İçine sarımsak ,tuz,zeytinyağını ilave edip aleti çalıştıralım.
Sonra kekik,biberiye ekleyip kaşıkla karıştıralım servis kabına alalım.
Ev ekmeği veya kızarmış ekmekle servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...