25 Aralık 2012 Salı

Keçi Boynuzu Kurabiyesi

Keçi Boynuzu Kurabiyesi Malzemeleri
125gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı keçi boynuzu unu1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kabartmatozu
Un
Üzeri İçin
Susam
Yumurta akı
Hazırlanışı

Margarin tavada eritilir ve ılınınca tüm malzemelerle birlikte özlü yumuşak bir hamur elde edilir.
Keçi boynuzu kurabiyesi hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlaklar yapılır.
Bu kurabiyeler önce yumurta akına bulanır sonra hafif bastırarak susama bulanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir(45 tane çıkıyor).
170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Rengi kakaolu gibi oluyor  dikkatli pişirmekte fayda var.
Nefis aroması olan ağızda dağılan keçi boynuzu kurabiyeleri servise hazır.
Tadı pastane kurabiyeleri gibi denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

12 Aralık 2012 Çarşamba

Kazandibi Tarifi

Kazandibi Malzemeleri
1 kilo süt
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yumurta2 vanilya
Karemelize yapmak için
Toz şeker
Hazırlanışı

Bir kilo sütten,  bir su bardağı kadar sütü ayıralım.
Kalan sütle şekeri tencereye alıp şeker eriyine kadar orta ateşte bırakalım.
Ayırdığımız sütü derin kaseye alalım ve nişasta,un,yumurta,vanilya ekleyerek çırpalım.
Bu arada şekeri eriyen sütten soğuk süt kasesine bir kepçe alıp hızlıca çırpalım .
Hafif ılınan unlu süt karışımını şekerli süte hızlı hızlı çırparak ilave edelim.
Kaynama noktasında olan süt kısa sürede koyulaşacaktır.
Sürekli çırparak kazandibinin muhallebisini pişirelim.
Pişen muhallebiyi  çırparak ılıtalım.
(Çok koyulursa Bir su bardağı su ile kıvamı ayarlanır.)
Bu malzeme fırın tepsisi için.
Fırın tepsisine 6 yemek kaşığı toz şekeri döküp ocağın dört gözünüde ateşliyip şekeri karemelize edelim .Muhallebiyi incecik karemelize olan şekerin üzerine dökelim.
Soğuması ve rahat sarılması için  tepsinin dibini su ile soğutalım.
Rulo şeklini verdiğimiz kazandibi tatlısı servise hazırdır.
 Ben orta boy teflon tavada dört kişilik yaptım.
Teflon tavayı kısık ateşte ısıttım.
 İki yemek kaşığı toz şekeri biraz havadan ısınan tavanın her yerine gelicek şekilde döktüm.
Hızlı ateşte şeker karemelize olunca iki kepçe dolusu muhallebiyi üzerine gezdirdim.
Hemen ocaktan alıp soğuk su dolu büyük tepsinin içine sıcak tavayı koydum.
Su ılınınca soğuk suyla değiştirdim .
 Ilınınca resimde görüldüğü gibi rulo şeklini verdiğim kazandibi tadlımız servise hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

27 Kasım 2012 Salı

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurtanın sarısı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 kabartmatozu
1çay bardağı dolusu nişasta
2 çay bardağı kavurulmuş ceviz(iri dövülmüş)
1 çay bardağı kuru üzüm
Un
Hazırlanışı

Tüm malzemeler cam kaseye alınıp yoğurulur.
Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
Tezgahta hamura elimizle rulo şekli verip çay bardağı yardımıyla kesilen cevizli kuebiyeler,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir .
150derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Ağızda eriyen nefis cevizli kurabiye gün ikramlıkları için denemek isteyene tavsiye edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

22 Kasım 2012 Perşembe

Fıstıklı,Cevizli,Çikolatalı Kek

Fıstıklı,Cevizli,Çikolatalı Kek Malzemeleri
5 yumurta
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı ılık su
1 fıske tuz2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Un
İç malzemeler
1 çay bardağı  ince dövülmüş fıstık
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
10 tane yaprak çikolata(kırılmış)
Hazırlanışı

Cam kasede beş yumurta şekerle birlikte mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Tuz,sıvıyağ,su köpüren içe katılarak düşük devirde mikserle çırpma işlemine devam edilir.
Konturollü şekilde un eklenerek boza kıvamından biraz yoğun harç elde edilir.
Kabartmatozunu,vanilyayı  ekleyerek hızlı ayarda son olarak kek harcı çırpılır.
Sıvıyağla yağladığımız kek kalıbını unla mantolayalım.
Sonra kek harcından bir miktar kalıba dökelim ve fıstık,ceviz,çikolatadan göz kararı arasına serpiştirilir.
Kalan kek harcı tekrar bir miktar kalıba dökülür.
İç malzemeler araya serpiştirilerek kalan kek harcını tamamen kalıba aktararak 150 derecede fırında kabarıp kızarana kadar kek pişirilir.
Kek malzemeleri 20 dilimlik büyük boy kalıp için geçerli.
Fıstıklı,cevizli,çikolatalı kek servise hazırdır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Kasım 2012 Cuma

Gün İçin Alternatif Menü

Gün İçin Alternatif Menü 
Muzlu Çikolatalı Yaş Pasta
Kıymalı Su Böreği
Patlıcan Dolma Turşu


Afiyet Olsun
Devamını Oku »

8 Kasım 2012 Perşembe

Cıbılık(çıplak dolma),Şekerli Cevizli Katlama

Cıbılık (çıplak dolma)Malzemeleri
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırık buğday(göce)
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
 4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Un
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Kızdırılmış tereyağ,pulbiber
 Hazırlanışı
Kırık buğday,ince bulgur tuzlu tereyağlı suda haşlanır.
Suyunu çeken iç malzeme demlenmeye bırakılır.
Ilıyan harç yoğurulmaya başlanır ve un,tuz,karabiber ilave edilerek kıvamı tutturulur.
Fındıktan az büyük parçalar koparılarak elde oval şekil verilir.
Küçük küçük hazırlanan cıbılık kaynayan suda beş dakika haşlanır.
Ilınan cıbılık servis kaselerine alınıp sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ eşliğinde servise sunulur.
Gümüşhaneli komşumuzun ikramı çıplak dolma ismi ilginç, tadı leziz olduğu için paylaşmak istedim.

Afiyet Olsun

 Şekerli Cevizli Katlama
5 tane katlama
Dövülmüş Ceviz
Şeker
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Yazın kışlık yufka yapılırken yufkalar zarf şeklinde katlanarak katlama adını alır.
Katlamalar su ile ıslatılarak sofra bezine sarılır,yumuşaması beklenir. 
 Teflon tavada az sıvıyağ ile katlamalar her iki tarafı kızartılır.
Kızaran katlamaların arasına şekerli ceviz serperek beş katı tamamlayalım.
İkiye kestiğimiz katlamaları sıcak sıcak servise sunalım.
Bu tarifte Gümüşhaneli komşumuzun  lezzet ötesi ikramı.
 Afiyet Olsun
Devamını Oku »

21 Ekim 2012 Pazar

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Malzemeleri
250 gr margarin veya tereyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Un
İç malzeme
3 elma
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
    Hazırlanışı
    Üç elma rendelenip şekerle pişirilir.
     Bir tatlı kaşığı tarçın ve kavrulmuş iri dövülmüş ceviz içi elmalı harca katılır.
    Elmalı iç soğumaya bırakılır.
    Oda sıcaklığında margarin pudra şekeri ile yoğurulur.
    Yumurta,sıvıyağ,süt,kabartıcı ve unla hamur elde edilir.
    Hamur iki parçaya bölünür.
    Alt tabanı için olan hamur parçası biraz büyük tutulur.
    Büyük olan parça yağlıdığımız tepsiye el yardımıyla yarım parmak kalınlığında yaydırılır.
     Elmalı içi üzerine eşit şekilde döşenir.
    Kalan hamur parçası alt taban işlemini uygulayana kadar biraz buzdolabında bekletilir.
     Son olarak buzdolabında bekleyen parçadan ince uzun rulo şeritler yapılarak tartın üzerine yerleştirilir.
    170 derecede pişirilir.
    Ilınan elmalı turtanın üstüne pudra şekeri serperek servise sunulur. 
    Afiyet Olsun
Devamını Oku »

8 Ekim 2012 Pazartesi

Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği Malzemeleri
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
Tuz
Unİç malzemeleri
1/2 kilo ıspanak
tuz
karabiber
300 gr beyaz peynir
Açılan yufkaları yağlamak için sıvıyağ
Hazırlanışı 
Su,maya,sıvıyağ,tuz,un  ile yumuşak bir hamur elde edilip yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumruğumuz büyüklüğünde bezeler yapılır.
Beze merdane veya oklava yardımıyla büyütülüp yufka elde edilir.
Elde edilen yufkanın her yeri bolca sıvıyağ ile bulanır.
Yakanıp süzülen ıspanaklar enli enli doğranır ve tuz.kırmızıbiber,karabiber eklenerek hazırlaır.
Yağlanan bütün yufkanın çevresine, iki parmak genişliğindeki kısmına,eşit şekilde harç serpiştirilir.
Serpilen Ispanakların üzerine beyaz peynir ufalanır.
Yufkanın kanerlarından ıspanakları örtecek şekilde yufkanın iç kısmına doğru eşit şekilde yufka rulo yapılarak sarılır.
Yufkanın Ortası bıçakla artı şeklinde kesilir.
Uzun ince sardığımız börek yağladığımız fırın tepsisine ortadan başlayarak kendi etrafında saralım.
Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanarak tepsi doldurulur.
Ispanaklı kol böreğinin üzerine elimizle sıvıyağ sürelim fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Ekim 2012 Pazar

Gün Menüsü

 Gün Menüsü
Patates Çorbası
Yaş Pasta
Yalancı Profiterol
Elmalı Turta
Un kurabiyesi
Kek
Domates Soslu Fellah Köftesi
Yoğurtlu Salça Soslu Fellah Köftesi
Ekşimikli Kırmızı Biber Kızartması
Ispanaklı Kol Böreği
Patatesli Kaşarlı Ay Çöreği

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

2 Ekim 2012 Salı

Patatesli Gül Poğaça

Patatesli Gül Poğaça Malzemeleri
2 su bardağı su
2.5 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
Un
İç Malzemesi
Haşlanmış Patates
kaşar
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Cam kabımıza 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesini bekleyelim
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt ekleyerek karıştıralam ve azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletelim.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğümde parçalar koparıp ortasına patatesli harç ekleyerek gül şeklini verelim.
Yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim
 10 dk tepside bekletelim.
Tepsi mayasını alan poğaçalarımızı 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Gül poğaça sıcak,sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Eylül 2012 Cuma

Kestane Şekerli Su Muhallebisi

Su Muhallebisi Malzemeleri
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı nişasta(2 parmak eksik)
Şerbeti için 
1su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1/2 çay bardağı gülsuyu
Süslemek İçin
Kestane şekeri
Pudra şekeri
Hazırlanışı 

Süt,su,nişasta tencerede karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Orta boy dikdörtgen borcama boşaltılır.
Şekerle su kaynatılarak şerbet hazırlanır.
İçine gülsuyu ilave edilen şerbet ılımaya bırakılır.
 Soğuyup kare kare kesilen su muhallebisinin üzerine şerbet dökülür.
Buzdolabında bekletilen su muhallebisi  kestane şekeri ve pudra şekeri eşliğinde servise sunulur.
 Farklı ikram şekliyle.
Küp kesilen su muhallebisini kaselere alalım.
 Kızılcık marmelatını su  muhallebisinin şerbetiyle açıp kaselererin üzerine gezdirelim.
Kızılcık taneleriyle süslediğimiz su muhallebisi soğuk soğuk servise hazır.
Hafif tatlı sevenlere tavsiye ederim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Eylül 2012 Çarşamba

Kulaklı Tatlı

Kulaklı Tatlısı Malzemeleri
2 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı süt
Un
Üzeri için
Fındık içi
Şerbet İçin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı

Yumurta,süt,tuz,tereyağ  cam kabta karıştırılır.
Un ekleyerek hamur elde edilir.
Şekerle su kaynatılarak şerbet elde edilir.
Hamur dört eşit bezeye ayrılır.
İlk iki beze merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Üst üste konularak büyük tek yufka açılır.
İkiye kesilir,dört parmak genişliğinde parçalar elde edilecek şekilde büzülür.
Her parça büzülen yerden kesilir.
Kalan hamurada aynı işlem uygulanır.
Kesilen parçalar kızgınyağda kızartılır. 
Sıcak şerbetin içine atılır.
Şerbetten alınan kulaklı tatlı dövülmüş fındık serperek servise sunulur. 
Çıtır çıtır çok lezzetli tatlı .(Duran tatlı çıtırlığını kaybetmiyor)Tulumba tadında.
Televizyon programında görüp uyguladım ve çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Eylül 2012 Pazartesi

Kuru Büzme Tatlısı

Kuru Büzme Tatlısı Malzemeleri
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı süt
1çay bardağı tereyağ erimiş
1yumurta
1paket kabartmatozu.
1çay kaşığı karbonat
1çimdik tuz
Un
İç Malzemesi
1/2 kilo ceviz içi veya fındık için
5 yemek kaşığı Şeker
Açmak İçin 
 Nişasta
Üstü İçin
1 paket margarin veya tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
Malzemelerle çok yumuşak hamur elde edelim.(püf noktası hamurun çok yumuşak olması)
Hamurdan cevizden büyük 25 tane beze yapalım.
.Beşer beşer aralarını nişastaladığımız bezeleri tatlı tabağı ebatında üst üste gelecek şekilde açalım.
Merdane ile beş mezeyi açarak büyütelim.
 Sonra tek tek  hamurları birbirinden ayıralım.
 Çok kolay şekilde ayrılacaktır.
Tek yufkalara bol cevizli şeker serperek kalın oklava ile rulo yapıp hafif şekilde büzerek fırın tepsisine alalım.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Üzerine erittiğimiz tereyağve sıvıyağ karışımını dökerek kızarana kadar fırında  pişirelim.
 İç cevizi şekerli olduğu için şerbetlemedende ikram edilir.
 Kuru tatlı olarakta tüketilir.
Şerbetli sevenler dört bardak şeker,üç bardak su ile şerbet hazırlayıp, tatlı soğuk şerbet ılık olarak tatlı şerbetlenir .

Afiyet olsun
Devamını Oku »

17 Eylül 2012 Pazartesi

Pizza Aromalı Kurabiye

Pizza Aromalı Kurabiye Malzemeleri
100 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı  tuz
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Pizza baharatı
1 tatlı kaşığı Biber Salçası
Un
Üzeri için 
1 yumurta akı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
Pizza Baharatı

Hazırlanışı
Yumuşak tereyağ,sıvıyağ,sirke,şeker,tuz,karbonat,yumurta sarısı cam kasede karıştırılır.
Un ekleyerek yumuşak hamur elde edilir.
Hamur ikiye eşit parçaya bölünür.
Bir parça hamura pizza baharatı,salça eklenerek tekrar hamur yoğurulur.
Merdane yardımıyla açılan hamur istediğimiz şekillelerde kesilip tepsiye döşenir.
Sade olan diğer hamur parçasıda merdane yardımıyla açılıp şekillendirilir.
Fırın tepsisine alınan kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülür ve sade olan kurabiyelere susam ,çörekotu,haşhaş tohumu serpilir.
Pizza aromalı olan kurabiyelere pizza baharatı serpilerek kızarana kadar pişirilir.
Nefis pizza tadında kurabiyeler servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

13 Eylül 2012 Perşembe

Gün Menüsü

Gün Menüsü
Mantı
Mayalı Poğaça
Kokteyl Yemişli Kurabiye
Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Devamını Oku »

12 Eylül 2012 Çarşamba

Altın Günü Menüsü

Asma Altında Altın Günü Menüsü
Ev Ekmeği
Acıka
321 poğaça
Sebzeli Makarna Salatası
Damla Sakızlı Kurabiye
Mozaik Topları
Cevizli Oturtma Tatlısı
Devamını Oku »

10 Eylül 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek

Hindistan Cevizi Mantolu Islak Kek Malzemeleri
Kek İçin
 4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartmatozu1 vanilya
Un
Sosu İçin
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Mantolamak İçin
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ,süt,kabartıcı,vanilya ve un eklenerek kek çırpılır.
Bozadan biraz daha kıvamlı olan kek yağladığımız düz kek tepsisine aktarılır.
160 derecede pişirilir.
Sos malzemeleri tencerede beş dakika pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Pişen kek kare dilimlere şeklinde kesilir.
Önce dilimlenen kekin her tarafı sosa bulanır.
Sonra kekin her tarafı hindistan ceviziyle mantolanır.
Servis kabına alınan kekler buzdolabında dinlendirilir.
Soğuk olarak ikram edilir.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

7 Eylül 2012 Cuma

Baklava Yufkasından Peynirli Börek

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri
Hazır baklava yufkası
Sıvıyağ veya tereyağ
İç İçin
Peynir
Maydanoz(ince kıyılmış)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı
Tek kat yufka tezgaha serilir.
Arasına fırça yardımıyla yağ sürülür.
Bu işlem yufka beş kat olana kadar tekrarlanır.
Peynirli harçtan yufkanın ortasına serpilir.
Yufkanın uzun kenarından rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Tepsi dolana kadar işlem tekrarlanır.
Baklava yufkasından peynirli böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
 Susam ekleyerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Çıtır çıtır sıcacık  börekler servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Eylül 2012 Çarşamba

Sebzeli Makarna Salatası

Sebzeli Makarna Salatası Malzemeleri
Sebzeli Makarna
Közlenmiş kırmızı biber(küp doğranmış)
Kornişon turşu(küp doğranmış)
Maydanoz(ince doğranmış)Zeytinyağ
Limon
Tuz
Hazırlanışı

Makarna bol suda hoşlanır.
Süzülen makarna ılınınca derin kaseye alınır.
Kırmızıbiber,turşu,maydanoz,zeytinyağ,limon,tuz,makarnayla harmanlanarak servis kabına alınır.
Ekşi ,iç açıcı salata sevenler için.

Afiyet Olsun

Kremalı ton balıklı makarna tarifinede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

3 Eylül 2012 Pazartesi

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı
1/2 paket baklava yufkası
250 gr Tereyağ
Antep Fıstığı
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.
Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.
Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.
İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit  gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.
Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır.
 Dört yemek kaşığı  çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.
Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.
Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)
Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.
Üzerine kalan tereyağı dökülür.
Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.
Bende üç avuç suyla ısladım.
Fırnda kızarana kadar pişirlir.
Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.
Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.
Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.
Kalan yufkayı tekrar kullanmak için  buzlukta sakladım.
Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...