23 Mayıs 2012 Çarşamba

Birbirinden Güzel Mutfak Modelleri

Birbirinden güzel mutfak modellerini bu sayfada bulabilirsiniz.Mutfak resimlerinin üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz.













Devamını Oku »

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Kırma Börek Tarifi

Kırma Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
4 su bardağı yoğurt(süt kaymağı)
4yumurta
2çay bardağı sıvı yağ
500 gr. peynir
Tuz

Hazırlanışı
Peyniri rendeliyerek cam kaseye alalım.
Yufkayı düz tezgahta açalım ve rendelediğimiz peynirden 4 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirelim.
Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları fırın tepsisine dizelim.
Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım.
Yoğurt+1çay bardağı süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını cam kasede çırpalım.
Tepsiye dizdiğimiz kırmanın  heryerine gelicek şekilde dökelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan böreğin üzerine yağlı kağıtla örtüp temiz mutfak örtüsüne saralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Limonlu Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
Patates
Taze soğan
Soğan
Nane
Maydanoz
Kıvırcık
Domates
Sarımsak taze
Havuç
Morlahana
Tuz
Kırmızıpulbiber
Zeytinyağı
Limon
Hazırlanışı
Patatesler Haşlanır.
Kabukları temizlenip küp küp doğranır.
Yeşillikler ince ince doğranır.
Soğan piyaz şeklinde doğranır.
Sarımsaklar ve havuçlar rendelenir.
Morlahana bıçakla incecik çintilir.
Tüm malzemeler cam kaseye alınıp baharatlar eklenir,zeytinyağ,limonsuyu katılarak karıştırılır.
Domatesle süslediğimizPatates salatası servise hazırdır.
İstediğiniz miktarda yapıp sevdiklerinizle paylaşacağınız yaz salatası.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması Malzemeleri
5 tane Çanak Enginar
1 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı zeytinyağ
3 küp şeker
Karabiber
Tuz
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Taze soğan yeşil saplarıyla birlikte,nane ve maydanoz ince ince doğranır.
Pirinç yıkanır,süzülür.
Cam kasenin içerisinde doğranan yeşillikler,pirinç,zeytinyağ ve baharatlar ilave edilerek elle ovularak karıştırılır.
Tenceye çanak enginarları yerleştirelim.
Pirinçli iç malzeme eşit miktarda çanakların göbeklerine paylaştırılır.
Tencereye iki bardak su ilave edelim.
 Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir..
Pişen ve ılınan zeytinyağlı enginarların üzerine zeytinyağ gezdirerek servise sunulur..

Afiyet Olsun

Etli Çanak Enginar tarifimizede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği Malzemeleri
5 tane yufka
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
İç Malzemeleri
5 tane patates
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
 Kaşar peyniri(parmak şeklinde kesilmiş)
 Hazırlanışı
Bir su bardağı sıvıyağ ile dört yemek kaşığı un,tavada unun kokusu çıkana kadar kavurulur.
.Bu arada patatesler kabuklarından soyulup rendeyle rendelenir.
Soğan  küp küp doğranır.
Soğan ve patatesler sıvıyağla birlikte tavada kavurulur.
Baharatlandırılan patatesli harcımız kullanıma hazır.
Yufka tezgahta açılır.
Üç yemek kaşığı kavurulmuş unlu yağ karışımı yufkaya gezdirilir .
Fırça yardımıyla yufkanın heryerine yaydırılır.
Yufka ikiye katlanır.
Altı eşit üçgen parça elde edilir.
Üçgenlerin geniş kısmına harç ve kaşar peynir konularak parmak şeklinde sarılır.
Yağladığımız fırn tepsisine dizilir.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar uygulayalım.
170 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Kaşarlı Parmak Börekler sıcak sıcak servise hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Mayıs 2012 Pazar

Nazlı Tarifi (Mısır Unlu Kek)

Nazlı Malzemeleri
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 vanilya
1 kabartmatozu
2 su bardağı mısırunu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sıvıyağ,yoğurt,vanilya,mısır unu eklenerek tekrar çırpılır.
Son olarak kabartıcı ve un eklenerek çırpılır.
Kıvamı normal kekten biraz daha yoğun oluyor.
Nazlının kıvamına göre unu konturollü şekilde ekleyelim.
Yuvarlak kek kalıbını önce yağlayalım sonra un ile tepsinin heryerini mantolayalım.
Harcımızı boşalttığımız kalıbı fırına koyalım. 
150 derecede yarım saat sonra 175 dereceye  yükseltip kızarana kadar pişirelim.
Baklava gibi kestiğimiz nazlı servise hazırdır.
Afiyet Olsun  
Devamını Oku »

4 Mayıs 2012 Cuma

Cacık

Cacık Malzemeleri
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 diş sarımsak
1 salatalık
1 tatlı kaşığı  kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz.kırmızıpulbiber,nane yaprağı
Hazırlanışı
Yoğurt cam kaseye alınır.
Yoğurt suyu veya su,ezilmiş sarımsak,tuz,nane,zeytinyağı eklenerek çırpıcıyla çırpılır.
Salatalıklar incecik ve küp küp doğranılır veya rendeyle rendelenerek yoğurda eklenir.
 Servis kabına alınan cacık nane yaprağı,pulbiber,zeytinyağla süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Nisan 2012 Pazar

Çilekli Parfe

Çilekli Parfe Malzemeleri
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 paket kremalı bisküvi
5 tane kuru incir
5 tane kuru kayısı
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 ananas
1/2 kilo çilek
2 yemek kaşığı damla çikolata
1/2 çay kaşığı tarçın
Sosu İçin
10 tane çilek
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su(kıvamına göre eklenir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
İki su bardağı sütle iki paket şantiyi çırpalım, buzdolabına kaldıralım.
Yaş ve kuru meyvaları küp küp doğrayalım.
Kremalı bisküvileri irili ufaklı parçalayalım.
Kremşanti kasesini bozdolabından alalım.
Önce bisküvilerle şantiyi karıştırlım.
Küp küp doğranmış kuru meyveleri ,damla çikolata,tarçını ekleyerek karıştıralım.
Parfenin yarısını silikonlu pasta kalıbına dökelim .
  Küp küp doğradığımız ananas ve çilekleri arasına eşit miktarda koyalım.
Parfenin kalan yarısınıda kalıba dökelim.
Kalıbın kapağını kapatıp buzlukta saklayalım.
 Üzeri için yarım kilo çilekten on tane ayıralım.
Rendeyle rendelediğimiz çileklere su, şeker,nişasta  ekleyerek tavada pişirelim kıvamına göre su ekleyelim.
Soğuduktan sonra koyulaşırsa biraz suyla açalım.
Sosumuza bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpalım.
Çilekli sosumuz kullanıma hazırdır.
Çilekli parfeyi ikramdan iki saat önce buzluktan alıp buzdolabında bekletelim.
Servis kabına aldığımız parfeyi çilek sosuyla süsleyerek ikram edelim. 

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

21 Nisan 2012 Cumartesi

Limonlu Haşhaşlı Kek


Limonlu Haşhaşlı Kek Malzemeleri
5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 kabartma tozu
2 vanilya
1 fincan haşhaş tohumu
1 fiske tuz
Un

Hazırlanışı
Yumurtalar ve şeker cam kaseye alınır.
Beş dakika mikserle çırpılır.
Sıvıyağ,limonsuyu,limon kabuğu
rendesi,haşhaş tohumu,vanilya,kabartıcı,tuz,su ve biraz un eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Sonra kekin kıvamı boza gibi olana kadar un eklenir.
Kek kalıbını önce yağlayalım sonrada heryerine gelicek şekilde unla mantolayalım.
Kek harcını kalıba boşaltalım.
Yarım saat 100 derecede sonra fırının ısısını 160 dereceye yükselterek kızarana kadar pişirelim.
Mis kokulu limonlu haşhaşlı kekimiz servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Nisan 2012 Perşembe

Çiçek Kurabiye

  Çiçek Kurabiye Malzemeleri
1 su bardağı sıvıyağ
1 portakalın suyu
1/2 kabartmatozu
Un(2 su bardağı)
 İç Malzemeleri
1/2 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı hindistancevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 portakalın kabuğu(rendelenmiş)
Üzeri İçin
Punra şekeri
 Hazırlanışı
Cam kasede portakal suyu,sıvıyağ,kabartıcı ve azar azar un ilavesiyle hamuru yoğuralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla açalım.
Ağzı geniş olmayan su bardağıyla yuvarlaklar keselim.
 Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım.
 (Hamurdan 20 tane çiçek oluyor)
Bardakla kestiğimiz yuvarlak hamurları bıçakla dört yerinden yarım keselim.
Ortalarına iri dövülmüş ceviz,tarçın,portakal kabuğu rendesi,hindistancevizi karışımından bir çay kaşığı koyarak çiçek şekli verelim.(Elmalı kurabiyenin içide kullanılabilinir)
Fırın tepsisini yağlayarak dizdiğimiz tatlılarımızı kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Üzerlerine elekle pudra şekeri serperek servis kabına alalım.
Ağızda eriyen nefis çiçek kurabiyeler ikrama hazır.
 Daha öncede aynı malzemelerden portakal çiçeği tatlısı yapmıştım .
Afiyet olsun
Devamını Oku »

17 Nisan 2012 Salı

Yoğurtlu Garnitür Salatası

Yoğurtlu Garnitür Salatası Malzemeleri
500 gr Garnitür
1 su bardağı kornişon turşu(küp küp doğranmış)
500 gr yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıpulbiber
Hazırlanışı
Rendelediğimiz sarımsakları yoğurtla karıştıralım.
Garnitür,küp küp doğradığımız kornişon turşu,tuz ve sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.servis kabına alalım.
Üzeri için tavada aldığımız tereyağ,sıvıyağ,nane,pulbiber karışımını ateşte kızdırıp yaoğurtlu garnitür salatasının üzerine gezdirerek servise sunalım .Tam bi yaz salatası serin serin.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Nisan 2012 Pazartesi

Gün Menüsü

Devamını Oku »

15 Nisan 2012 Pazar

Baton Pasta ( Çikolatalı Yaş Pasta)

Baton Pasta Malzemeleri
Pandispanya 
6 yumurta
6 fincan şeker
6 fincan un
1 çay bardağı sıvıyağ
Bitter çikolata 80gr
3 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartmatozu
Kreması için
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kare bitter çikolata
1 paket kremşanti
Keki ıslamak İçin
2 su bardağı şekerli çikolatalı süt(nesguik veya kakaolu süt)
Üzeri için
80 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı krema

Hazırlanışı
Cam kasede yumurta,şeker 5 dk mikserle çırpılır.
 Kakao,kabartma tozu,vanilya,rendelenmiş çikolata ( pandispanyanın içinde çokolata parçacıkları kalsın istenirse çikolatayı küçük küçük bıçakla parçalayalım) ve sıvıyağ katılarak çırpma işlemi devam edilir.
Son olarak un eklenerek çırpılır.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırının kendi tepsisine kek harcı dökülür 160 derecede pişirilir.
Soğuttuğumuz keki çikolatalı sütle ıslatalım.
Bütün pandispanyayı tam ortadan keselim .
Kremasını yapmak için tencereye süt,şeker,un,kakao karışımını alıp karıştırarak pişirelim.
Rendelenmiş çikolatayı ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alarak kremayı soğutalım.
 Soğuyan kremaya toz kremşanti ilave ederek mikserle çırpalım.Akıcı kıvamlı olmasına dikkat edelim,
Alta gelecek olan parçaya krema sürelim ve öbür yarısını üzerine alalım kalan kremayı üstüne dökelim.
Kremanın  pastadan taşmaması gerekiyor.Dikkatli şekilde kremalayalım.
Buzdolabında bir gün beklettiğimiz pastamız servise hazırdır.
İsteğe göre farklı kesimlede servise sunulabilir.
Resimde görültüğü gibi kesilirse 16 dilim çıkıyor.
Devamını Oku »

14 Nisan 2012 Cumartesi

Cheesecake Tarifi

Limonlı Çikolatalı Cheesecake Malzemeleri
Keki İçin
 1 çorba kaşığı dolusu tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı Fındık Robottan geçirilmiş
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

  Kreması İçin
500 gr  labne peyniri 
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
200 gr. krema
200 gr. süzme yoğurt
1 çorba kaşığı nişastası
1 limon kabuğu rendesi
Çikolatalı Sos İçin
80 gr.  çikolata
100 ml. krema
1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Önce  kekini yapmakla başlayalım.
Cam kasede yumuşak tereyağ,şeker,yumurta,vanilya,kabartıcı, robottan geçirdiğimiz fındık ve un ekleyerek cıvık bir hamur elde edelim.
Yarım saat buzdolabında bekletelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba kek harcını alalım.
Elimize sıvıyağ sürerek , kek harcını incelicek şekilde bastırarak kalıba yaydıralım.
Kekin kabarmaması için çatalla heryerini delelim.
Kızgın fırında on dakika pişirelim.
Bu arada labne peynir,şeker,süzme yoğurt,krema,limonsuyu,limon kabuğunun rendesi,mikser yardımıyla çırpalım. Son olarak üç yumurta ve nişastasını ekleyerek çırpalım.
Fırından çıkardığımız ince kekin üzerine dökelim.
Yarım saat daha pişirmeye devam edelim.
Çikolataları tavaya alalım.
Bir kaşık tereyağ ekleyip benmari usulü eritelim
 Eriyen çikolataya krema ekleyerek karıştıralım.
Cheesecake soğuyunca üzerine çikolatalı sosu dökelim.
Bir gece buzdolabında dinlendirerek servise sunalım.
Bu malzemeler 22 cm kek kalıbı için.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Nisan 2012 Salı

Kadayıflı Damla SakızlıTavuk Göğsü

Kadayıflı Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Malzemeleri
1 kilo süt
2 su bardağı  şeker
1 su bardağı  dolusu un
100 gr tereyağ veya margarin
1 vanilya
1 yemek kaşığı damla sakızı
1 paket kremşanti
Kadayıflı Harç İçin
1/2 kilo yaş kadayıf
50 gr tereyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker 
Hazırlanışı
Süt,un,şeker tencereye alınıp güzelce çırpılır.
Orta ateşte devamlı karıştılarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.
Tereyağını,vanilyayı,damla sakızını eklediğimiz tavuk göğsü blenderle çırpılır ve ocaktan alınır.
Beş dakika blenderle çırpılır beş dakika dinlendirilir.
Bu işleme yarım saat devam edilir.
Göz göz olan tavuk göğsü soğuyunca bir paket şantiyi içine döküp mikserle çırpalım ve kare borcama boşaltalım üzerini streçle kaplayarak bir gece buzdolabında dinlendirelim. 
Kadayıfları bıçakla ince ice doğrayalım.
Teflon tavada tereyağını eritelim ,kadayıfı ve sıvı yağını ekleyerek kısık ateşte on dakika kavuralım.
Sonra ateşi biraz hızlandırıp şekeri ve cevizi ilave ederek kadayıfın rengi karemelize olana kadar kavuralım.
Soğuması için cam kaba alalım.
Servis zamanı tavuk göğsünün üzerini kadayıfla kaplayarak ikram edelim .
Tatlı tabaklarında servise sunarken kadayıfları hem altına ,hem üstüne kaplayarak servise sunalım.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

9 Nisan 2012 Pazartesi

Sosyete Mantısı

Sosyete Mantısı Malzemeleri
1 kilo yufka
İç Malzemeleri
1/2 kilo kıyma
2 soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Sarımsaklı Yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları tavada sıvıyağ ve tereyağ karışımıyla kavuralım.
Kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
Baharatını ekleyip kıymalı içimizi ılımaya bırakalım.
Yufkayı tezgahta açalım.
Artı şeklinde keselim.
Dört üçgen elde edelim.
Üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan iki yemek kaşığı ekleyip gül böreği gibi saralım,ve kürdanla uçunu kitleyelim(servis yaparken kürdanları çıkaralım)
Malzeme bitene kadar işlemi uygulayalım.
Gül şeklindeki sardığımız mantıları kızgınyağda kızartalım.
Kızaran mantılarımızı peçete serdiğimiz servis kabına alalım veyağını çekmesini bekleyelim.
Servis tabağına aldığımız mantıların üzerine iki yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt dökelim.
Yoğurdun üzerine tavada kızdırdığımız biberliyağ karışımından birer yemek kaşığı gezdirerek sosyete mantısını servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

2 Nisan 2012 Pazartesi

Kahvaltı Keyfi

Kahvaltı Sofrası
Şişman Kek
Kahvaltılık(Reçel,Peynir,Zeytin,Tereyağ,Acıka)
Güzel Bir Günü Yalnız geçirmemek,Mamaları Paylaşmak İçin Güler Yüzlü Dostlar
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...