23 Mayıs 2012 Çarşamba

Birbirinden Güzel Mutfak Modelleri

Birbirinden güzel mutfak modellerini bu sayfada bulabilirsiniz.Mutfak resimlerinin üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz.













Devamını Oku »

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Kırma Börek Tarifi

Kırma Börek Malzemeleri
1 kilo yufka
4 su bardağı yoğurt(süt kaymağı)
4yumurta
2çay bardağı sıvı yağ
500 gr. peynir
Tuz

Hazırlanışı
Peyniri rendeliyerek cam kaseye alalım.
Yufkayı düz tezgahta açalım ve rendelediğimiz peynirden 4 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirelim.
Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları fırın tepsisine dizelim.
Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım.
Yoğurt+1çay bardağı süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını cam kasede çırpalım.
Tepsiye dizdiğimiz kırmanın  heryerine gelicek şekilde dökelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan böreğin üzerine yağlı kağıtla örtüp temiz mutfak örtüsüne saralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Limonlu Patates Salatası

Patates Salatası Malzemeleri
Patates
Taze soğan
Soğan
Nane
Maydanoz
Kıvırcık
Domates
Sarımsak taze
Havuç
Morlahana
Tuz
Kırmızıpulbiber
Zeytinyağı
Limon
Hazırlanışı
Patatesler Haşlanır.
Kabukları temizlenip küp küp doğranır.
Yeşillikler ince ince doğranır.
Soğan piyaz şeklinde doğranır.
Sarımsaklar ve havuçlar rendelenir.
Morlahana bıçakla incecik çintilir.
Tüm malzemeler cam kaseye alınıp baharatlar eklenir,zeytinyağ,limonsuyu katılarak karıştırılır.
Domatesle süslediğimizPatates salatası servise hazırdır.
İstediğiniz miktarda yapıp sevdiklerinizle paylaşacağınız yaz salatası.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması Malzemeleri
5 tane Çanak Enginar
1 su bardağı pirinç
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı zeytinyağ
3 küp şeker
Karabiber
Tuz
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Taze soğan yeşil saplarıyla birlikte,nane ve maydanoz ince ince doğranır.
Pirinç yıkanır,süzülür.
Cam kasenin içerisinde doğranan yeşillikler,pirinç,zeytinyağ ve baharatlar ilave edilerek elle ovularak karıştırılır.
Tenceye çanak enginarları yerleştirelim.
Pirinçli iç malzeme eşit miktarda çanakların göbeklerine paylaştırılır.
Tencereye iki bardak su ilave edelim.
 Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir..
Pişen ve ılınan zeytinyağlı enginarların üzerine zeytinyağ gezdirerek servise sunulur..

Afiyet Olsun

Etli Çanak Enginar tarifimizede bakabilirsiniz
Devamını Oku »

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği

Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği Malzemeleri
5 tane yufka
1 su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
İç Malzemeleri
5 tane patates
1 soğan
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
 Kaşar peyniri(parmak şeklinde kesilmiş)
 Hazırlanışı
Bir su bardağı sıvıyağ ile dört yemek kaşığı un,tavada unun kokusu çıkana kadar kavurulur.
.Bu arada patatesler kabuklarından soyulup rendeyle rendelenir.
Soğan  küp küp doğranır.
Soğan ve patatesler sıvıyağla birlikte tavada kavurulur.
Baharatlandırılan patatesli harcımız kullanıma hazır.
Yufka tezgahta açılır.
Üç yemek kaşığı kavurulmuş unlu yağ karışımı yufkaya gezdirilir .
Fırça yardımıyla yufkanın heryerine yaydırılır.
Yufka ikiye katlanır.
Altı eşit üçgen parça elde edilir.
Üçgenlerin geniş kısmına harç ve kaşar peynir konularak parmak şeklinde sarılır.
Yağladığımız fırn tepsisine dizilir.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar uygulayalım.
170 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.
Patatesli Kaşarlı Parmak Börekler sıcak sıcak servise hazır.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Mayıs 2012 Pazar

Nazlı Tarifi (Mısır Unlu Kek)

Nazlı Malzemeleri
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 vanilya
1 kabartmatozu
2 su bardağı mısırunu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurtalarla şeker mikser yardımıyla köpürene kadar çırpılır.
Sıvıyağ,yoğurt,vanilya,mısır unu eklenerek tekrar çırpılır.
Son olarak kabartıcı ve un eklenerek çırpılır.
Kıvamı normal kekten biraz daha yoğun oluyor.
Nazlının kıvamına göre unu konturollü şekilde ekleyelim.
Yuvarlak kek kalıbını önce yağlayalım sonra un ile tepsinin heryerini mantolayalım.
Harcımızı boşalttığımız kalıbı fırına koyalım. 
150 derecede yarım saat sonra 175 dereceye  yükseltip kızarana kadar pişirelim.
Baklava gibi kestiğimiz nazlı servise hazırdır.
Afiyet Olsun  
Devamını Oku »

4 Mayıs 2012 Cuma

Cacık

Cacık Malzemeleri
2 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 diş sarımsak
1 salatalık
1 tatlı kaşığı  kuru nane
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz.kırmızıpulbiber,nane yaprağı
Hazırlanışı
Yoğurt cam kaseye alınır.
Yoğurt suyu veya su,ezilmiş sarımsak,tuz,nane,zeytinyağı eklenerek çırpıcıyla çırpılır.
Salatalıklar incecik ve küp küp doğranılır veya rendeyle rendelenerek yoğurda eklenir.
 Servis kabına alınan cacık nane yaprağı,pulbiber,zeytinyağla süslenerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...