15 Haziran 2012 Cuma

Günün Menüsü "Bugün Ne Pişirsem"

GÜNÜN MENÜSÜ

Bugün Ne Pişirsem
Günün menüsü sayfasını açmaktaki amacım ev hanımlarının en büyük dertlerinden biri olan "bügün ne pişirsem" sorusuna bir nebze olsa çözüm olmak. Önümüz ramazan iftar menüsü olarakta kullanabilirsiniz.Yemek isimlerinin üzerine tıklarsanız ayrıntılı olarak yemek tariflerini bulabilirsiniz.İnşallah yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin afiyetler olsun


GÜNÜN MENÜSÜ (1)

    Tavuk Çorbası                   Tavuklu Pilav                     Cacık                        Sütlaç

 ------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (2)

  Ovmaç Çorbası                Taze Fasulye                     Fırında Makarna                 Revani                       


 ------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (3)

    Bolu Usulu Corba              Patates Oturtması              Pilav                          Muhallebi


------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (4)

   Yayla Çorbası                    Kabak Dolması                  Tava Böreği                       Hoşaf           

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (5)
   Domates Çorbası              Yahni                                 Pilav                             Şekerpare

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (6)

     Arpa Şehriye Çorbası        Güveçte Kebap                Bulgur pilavı               Etimekli Tavuk Göğsü
------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (7) 
   Ekşili Köfte Çorbası          Kıymalı Bezelye                 Pilav                                  Kadayıf       
------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (8) 
    Ezo Gelin Çorbası              Etli Enginar                        Soslu Makarna                   Erik Hoşafı

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (9) 



    Tel Şehriye Çorbası            Çiğ Börek                         Ayran                                Revani

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (10) 
    Üçgen kesme çorbası          Kıymalı bamye                    Soslu makarna                   Zerde

------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (11)


------------------------------------------------
GÜNÜN MENÜSÜ (12)
    Düğün Çorbası                 Et Sote                                Börülce Salatası                Hintpare











Devamını Oku »

9 Haziran 2012 Cumartesi

Yıldız Kurabiye

Yıldız Kurabiye Malzemeleri
125 gr margarin(yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı mahlepli kabartmatozu
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un
Süslemek için
Çörekotu
Susam
Haşhaş tanesi
Kırmızı pulbiber


Hazırlanışı
Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim
.Hamuru merdane yardımıyla unlayarak açalım.
Elimizdeki kalıpla şekiller çıkaralım.
Resimde görüldüğü gibi süsleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
 170 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Haziran 2012 Perşembe

Tel Şehriye Çorbası

Tel Şehriye Çorbası Malzemeleri
1 kase tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
½ kahve fincanı sıvıyağ
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı domates suyu
Maydanoz
Tuz
6 su bardağı su


Hazırlanışı
Tenceremize aldığımız yağ karışımıyla kıymayı kavuralım.
Salça ve domates suyu ilave edip kavurma işlemine devam edelim.
10 dakika sonra su,tuz katarak kaynatalım.
Kaynayan suya  tel şehriyeleri yavaşça dökelim.
Yarım saat kısık ateşte pişirelim.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Haziran 2012 Çarşamba

Pilav Tarifi

Pilav Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşaığı tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı
Pilavı yapmaya başlamadan önce pirinçleri 30dk tuzlu ılık suda bekletelim.
Daha sonra tencerede tereyağ  ve sıvıyağ karışımına tel şehriyeleri ekleyip, pembeleşene kadar kavuralıım.
Pirinçleri de kavrulan şehriyelere ekliyerek kavurmaya devam edelim.
Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su, tuz ekleyip kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirelim. 
20 dk dinlendirdiğimiz tel şehriyeli pilavımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Not:Ölçü bire bir buçuktur. Vermiş olduğumuz tarif 3-4  kişiliktir
Devamını Oku »

5 Haziran 2012 Salı

Soyalı Mantı

Soyalı Mantı Malzemeleri
1 paket soyalı mantı
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 fincan sıvıyağ
Kıymalı Sos
250 gr kıyma
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Salçalı sos
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
1 fincan sıvıyağ
3 yemek kaşığı mantı suyu
Üzeri İçin 
Sarımsaklı yoğurt
Nane
Pulbiber
 
Hazırlanışı
Tencerede mantı suyunu kaynatalım.
Kaynayan suya ince doğradığımız soğanı,tuz,karabiber ve soyalı mantıyı ilave edelim.
Mantılar yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatalım.
Kıymalı sos için soğanları incecik doğarayalım ve tereyağla birlikte tavada kavuralım.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Kavurulan içe baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Salçalı sos için tavaya sıvıyağ,salça karışımını alıp salçalar özleşene kadar kavuralım.
Sulu sos olması için mantı suyundan ekleyerek sosun kıvamını istediğimiz gibi ayarlayalım.
Süzgeçle süzdüğümüz soyalı mantımızı servis kabına alalım.
Kıymalı sosu mantının her yerine gelicek şekilde dökelim.
Sarımsaklı yoğurdu istediğimiz miktarda kıymalı sosun üzerine gezdirelim.
Son olarak salçalı sos ve naneyle süslediğimiz soyalı mantı servise hazırdır.
Kıyma sevmeyenlere sade sarımsaklı yoğurtla ikram yapılır.
Gün menüsü için pratik  yoğurtlu salata olarakta ikram edilir.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

4 Haziran 2012 Pazartesi

Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye Malzemeleri
2 adet yumurta
1 paket margarin
2 paket buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
Un

Hazırlanışı
Kakao hariç tüm malzemelerle hamur elde edlir.
Hamur iki parçaya bölünür.
Sade olucak parça kakaolu parçadan  göz kararı biraz daha büyük bırakılır.
Kalan parçaya kakao eklenerek yoğurulur.
Şekil verdiğimiz kurabiyeler yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde hafif kızarana kadar pişirilip fırın kapatılır.
 Beş dakika fırında bekleyen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
 Dağılma riski yüksek olan mantar kurabiyeler soğuduktan sonra servis kabına alarak ikram edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...