28 Haziran 2013 Cuma

Renkli Börek

Renkli Börek Malzemeler
4 yufka
Yufka arası için
1 su bardağı su,sıvıyağ karışımı
İç malzemesi
1 demet pazı
3 havuç rendesi( sıvıyağ ile kavrulmuş)
Pastırma 
Kaşar dilimi
Üzei için
Yumurta sarısı
Çörek otu

Hazırlanışı
Birinci yufka tezgaha serilir sıvıyağ,su karışımı üzerine dört yemek kaşığı kadar (yada göz kararı)gezdirilir.
İkinci yufka tekrar üzerine serilir.
Pazı yufkanın her yerini kaplıyacak şekilde serilir.(pazılar yıkanıp süzülür,teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz,karabiber ile sotelenir veya çiğ olarakta baharatlanarak kullanılır)
 Üçüncü yufka pazılı yufkanın üzerine serilir.
Tekrar sıvıyağ,su karışımı üzerine gezdirilir.
Kavrulan havuçlu harç ile yufka kaplanır.
Dördüncü yufka havuçlu yufkanın üzerine serilir.
Sıvyağ,su karışımı gezdirlir.
Pastırma ile yufka kaplanır.
Pastırmanın üzerine dilim kaşar veya rende kaşar ilave edilir.
Hazırlanan dört katlı renkli börek kenarları iki parmak içe alınıp rulo şeklinde sarılır.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu serpilip,dilimlenen börek 170 derecede pişirilir.(dilimleme işlemi piştikten sonrada yapılabilir)
Dilimlenen Renkli Börek sıcak sıcak servise sunulur.
Ramazanda iftarda veya sahurda alternatif doyurucu bir börek tarifi.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Haziran 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salata Malzemeleri
1 paket arpa şehriye(Haşlanmış)
3 salatalık (rendelenip suyu sıkılmış)
1 havuç(rendelenmiş)
1 demet dereotu(ince doğranmış)
Sosu İçin
Sarımsaklı yoğurt
Mayonez 
Tuz
Zeytinyağ
Devamını Oku »

25 Haziran 2013 Salı

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyecikler

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyecikler
150gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağıdan 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartmatozu
Un (4 su bardağı kadar)

Devamını Oku »

23 Haziran 2013 Pazar

Kıymalı Ağzı Açık Poğaça

Kıymalı Ağzı Açık Poğaça Malzemeleri
250gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 küçük yaş maya
Un
İç malzeme
250 gr kıyma
1 soğan
2 kaşık sıvıyağ
tuz
karabiber

Devamını Oku »

19 Haziran 2013 Çarşamba

Tulum Peynirli Semizotu Salatası

Tulum Peynirli Semizotu Salatası
1 demet semizotu
1 kase kornişon turşu(küçük doğranmış)
1 kase ceviz(iri dövülmüş)
1 kase tulum peyniri(küp doğranmış)
3 domates(sulu kısmı alınarak etli kısmı küp doğranmış)
Sosu İçin
 limon suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Devamını Oku »

18 Haziran 2013 Salı

Talaş Böreği

Talaş Böreği Malzemeleri
1/2 lt süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur arası için
Sıvıyağ
Üzeri İçin 
Yumurta sarısı
Haşhaş Tohumu
Devamını Oku »

16 Haziran 2013 Pazar

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası Malzemeleri
1 kilo işkembe 
1 soğan
Bolca su
Terbiyesi İçin 
5 yemek kaşığı  un
1 yumurta
tuz
1 fincan sirke
1 baş sarımsak rendesi
Üzeri İçin 
100gr tereyağ
1 çay kaşığı tozbiber

Devamını Oku »

14 Haziran 2013 Cuma

Mercimekli Şehriye Salatası

Mercimekli Şehriye Salatası Malzemeleri
1 kase haşlanmış mercimek
1/2 paket şehriye
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1/2 demet maydanoz,nane
1 soğan
Sosu İçin
1 fincan zeytinyağ
1 limon suyu
Tuz,Kırmızı pulbiber
1 diş sarımsak rendesi
Devamını Oku »

9 Haziran 2013 Pazar

Patatesli Sigara Böreği Tarifi

Patatesli Sigara Böreği Malzemeleri
2 Yufka
İç İçin
2 Haşlanmış Patates
Tuz
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı
İki yufkadan yirmi tane üçgen parça elde edilir.
Bol suda haşlanan patatesler süzülerek püre haline getirilir,tuz eklenir.
Üçgenlerin geniş kısmına iki tatlı kaşığı patates püresi konularak sarılır.
Sarılan sigara böreğinin uçları açılmaması için suya batırılıp yapıştırılır 
Sarma işlemi bitince derin tencerede bol sıvıyağ kızdırılır.
Kızan yağda ister peynirli ,istenirse patatesli sarılan sigara börekleri kızartılır.
Servis tabağına alınan patatesli sigara börekleri ikram edilir.
Patatesli içle gerçekten farklı bir lezzet tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Haziran 2013 Cuma

Mısır Unlu İstavrit Kızartması

Mısır Unlu İstavrit Kızartması
2 kilo İstavrit balığı
2 kase Mısır Unu
Tuz
Kızartmak İçin 
1 su bardağı Sıvıyağ
Devamını Oku »

4 Haziran 2013 Salı

Ispanaklı Peynirli Gözleme

Ispanaklı Peynirli Gözleme Malzemeleri
5 adet yufka
İç harçı İçin
1/2 kilo ıspanak
yarım demet nane.maydanoz
250 gr beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı Tuz ,Karabiber,pulbiber
Üzerine sürmek İçin
Tereyağ
Devamını Oku »

3 Haziran 2013 Pazartesi

Çılbır Tarifi

Cılbır Malzemeleri
5 yumurta
2 subardağı su
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin
Sarımsaklı yoğurt
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tozkırmızıbiber
Devamını Oku »

2 Haziran 2013 Pazar

Fesleğen Soslu Makarna

Fesleğen Soslu Makarna Malzemeleri
1/2 paket makarna
Sosu İçin
3 domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
5 dal  taze fesleğen
5 dal nane
Peynir
Devamını Oku »

28 Mayıs 2013 Salı

Esmer Pasta

Esmer Pasta Malzemeleri
4 yumurta
4 fincan şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4 fincan un
1 kabartmatozu
1 vanilya
80 gr bitter çikolata
Kreması İçin
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
80gr sütlü çikolata
2 paket kremşanti
Pasta Islamak için
1 kupa şekerli süt




 Hazırlanışı
Yumurta,şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Yağ,un,kabartıcı,vanilya eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Son olarak bitter çikolata rendelenerek pandispanyanın içine katılarak kaşıkla karıştırılır.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine harç dökülür.
170 derecede pandispanya pişirilir.
Kreması için tencereye süt,un,şeker karışımı alınarak orta ateşte pişirilir.
pişen kremaya çikolata eklenerek erimesi beklenir.
pişen krema sütlü çikolata ile buluşunca esmer renkli pasta kreması elde edilir.
Krema soğutulur.
Soğuyan krema buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
dinlenen kremaya şanti eklenerek mikserle çırpılır.
Pastaya sürülecek kıvam yakalanınca çırpma işlemi sonlandırılır.
Dikdörtgen pişen pandispanya ikiye eşit parçaya kesilir.
Sütle her iki parça ıslatılır.
Alt kısmına gelececek parçaya krema sürülür.
Diğer yarım pasta üzerine alınır ve bolca esmer krema ile bulanır.
İstenirse kenarlara krema taşırmadan meyva ile süslenerek ikram edilir.
Yada heryerini kremalayarak ıspatulanın ucu ile batır çek yöntemiyle pasta şekillendirilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Mayıs 2013 Pazar

Patates Yuvası Böreği

Patates Yuvası Böreği Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 ttlı kaşığı tuz
Un
Devamını Oku »

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Elmalı Tarçınlı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Malzemeleri
125gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı tozşeker
Kabartmatozu
Vanilya
Un
Devamını Oku »

6 Mayıs 2013 Pazartesi

3 Mayıs 2013 Cuma

Soslu Makarna

Soslu Makarna Malzemeleri
1 paket makarna
Sosu İçin
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı domates sosu
1 tatlı kaşığı Acı kırmızıpulbiber
1 çay kaşığı Karabiber
1 küp şeker
Tuz
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...