26 Temmuz 2013 Cuma

Etli Silor(Ziron)

Etli Silor Malzemeleri
1 paket silor
2 su bardağı sıcak su
400 gr  yoğurt(yarım fincan su ,tuz eklenip kıvamı açılır)
Etli Malzeme İçin
300 gr  dana et
50 gr tereyağ
tuz,karabiber,kekik
Üzeri için
50 gr tereyağ 
Kırmızı biber




Hazırlanışı
Silor orta boy cam servis kabına dizilir.
Üzerine iki su bardağı sıcak su gezdirilir.
On dakika silorun yumuşaması beklenir.
Yoğurt,su,tuz karıştırılarak yoğurt akıcı kıvamını alır. 
Bu arada donuk et keskin bıçakla incecik  döner gibi kesilir.
Tavada tereyağ eritilir etler tereyağda hızlı ateşte beş dakika karıştırılarak kavrulur.
Kısık ateşe alınan et tavası kapağı kapatılarak kavrulmaya bırakılır.
Yarım saatte böyle kavrulan etler baharatlanarak ocaktan alınır.
Yumuşayan silorun üzerine hazırlanan yoğurt her yerine gelicek şekilde dökülür.
Yoğurdun üzerinede kavrulan etler dökülür.
Son olarak lezzetini arttırmak için tavada eritilen tereyağlı kırmızıbiber sosu etlerin üzerine dökülür.
İftarı bekleyen misafirlere servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Temmuz 2013 Pazar

Kıtır Ekmek

Kıtır Ekmek Malzemeleri
Bayat Ekmek veya Pide
Hazırlanışı
Sofradan artan ekmeklerimizi küp küp doğrayarak fırın tepsisine yerleştirelim.
170 derecede ekmeklerin rengi pembeleşene kadar fırınlayalım.
Bayat pide veya ekmeklerimizi çıtır çıtır çorbaların yanında tüketebiliriz.
Yada kıtır ekmekçikleri  robottan geçirerek galeta unu olarak köfte veya böreklerde kullanmak için buzdolabında saklayabilir.Ekmeklerimizi küflendirmeden değerlendirelim arkadaşlar.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Etimekli Muhallebili Tatlı

Etimekli Muhallebili Tatlı Malzemeleri
1 paket+2 dilim Tuzsuz etimek
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı dolusu şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Şerbeti İçin
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çilekli sosu İçin
1/2 kilo çilek(blenderden geçirilmiş)
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için
1 paket hindistancevizi
Çilek

Hazırlanışı
Etimekler dikdörtgen cam tepsiye dizilir.
İki su bardağı su,iki buçuk su bardağı şeker kaynatılarak hafif şerbet elde edilir.
Etimekler şerbetlenerek kenara alınır.
Muhallebisi için tüm malzeme tencereye alınarak çırpılır(blenderle).
Orta ateşte kıvamlıca pişen muhallebi şerbetli etimeğin üzerine dökülür.
Çilekli sosu için çilekler blenderden geçirilir.
Tencereye alınan çilek püresine su,şeker,nişasta ilave edilerek pişirilir.
Kıvamlı pişen çilekli sos muhallebinin üzerine dökülür.
Soğuyan tatlının üzeri hindistan cevizi ile kaplanır.
Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Çilekle süslenen etimekli muhallebili tatlı soğuk olarak servise sunulur.
İftar sonrası misafirlerimiz için alternatif tatlı tarifi.
Afiyet Olsun
  
Devamını Oku »

9 Temmuz 2013 Salı

İzmir Köfte

İzmir Köfte Malzemeleri
Köfte İçin Malzeme
1/2 kilo orta yağlı kıyma( kuzu.dana karışık) 
1 soğan
2 dilim bayat ekmek 
1/2 demet maydanoz
1 Yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
Sosu İçin Malzeme
 3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çay kaşığı kekik
tuz
Kızartmalık malzeme
4 patates
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine dizmek için
Domates ,Biber
Hazırlanışı
Kıyma  derin kaseye alınır.
Soğan kıymanın üzerine rendelenir.
Maydanoz incecik bıçakla kesilip kıymaya katılır.
Ekmek ıslatılıp suyu sıkılarak ufalanmış olarak ilave edilir.
Yumurta ve baharatlar eklenerek köfte elle yoğurulur.
Parmak şekli verilen köfteler kızgın yağda hafif kızartılır.
Kızaran köfteler cam tepsiye dizilir.
Elma dilimi soyulan patatesler aynı yağda kızartılır.
Kızaran patatesler köftelerin yanınna dizilir.
Soso için tereyağı tavada eritilir.
Domates salçası tereyağla kavrulur.
iki domates ve sarımsak rendelenerek kavrulmakta olan salçaya ilave edilir.
Tuz.şeker,kekik iki su bardağı su ekleyerek iki taşım kaynatılan sos ocaktan alınır.
 Sos izmir köftenin üzerine gezdirilir.
Soslu izmir köftenin üzeri domates,biber dilimleriyle süslenir.
Önceden kızdırılan 180 derecelik  fırnda 15 dk izmir köfte fırınlanır.
Üzerindeki domates ,biberler kızarana kadar fırınlanmısı yeterli olucak.

Devamını Oku »

7 Temmuz 2013 Pazar

Sahurluk Tarifler

HOŞGELDİN Ramazanı Şerif 
Sitemizde bulunan sahurluk tarifleri paylaşmak istiyorum.Sahurda ne yapsam ne sorusuna cevap olur inşallah.

Dolmalık Tarifi
Dolmalık Malzemeleri
  • 1 dolmalık (pide)
  • 1 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • 50 gr tereyağ
Hazırlanışı
Dolmalıklar enli enli doğranır.
İçleri bıçakla kesilir ve dolmalıkların boyları ebatınca kestiğimiz kaşar peynirleri içlerine doldurulur.
Teflon tavada tereyağ eritilir
Derin kaseye süt alınır,dolmalıklar önce süte bulanır sonra teflon tavaya dizilir kapağı kapatılır.
Dolmalıklar yumuşayana kadar teflon tavada tutulur.
Bu tarif daha hafif diğer  pideyle yayınladığım yumurtalı tarife( tık tık )göre ama onun yeride başka.
Yorumlardan anlaşıldığı gibi dolmalık Kocaeline has bir pideymiş arkadaşlar.
Ramazan aylarında fırınlarda satılıyor.
Sahurda hafif ve lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun  
İftardan Kalan Bayat Ekmekleri Değerlendirelim
Kahvaltılık Ekmekçik Malzemeleri
1 bayat ekmek

1 kase yoğurt

1 fincan sıvıyağ

3 yumurta

100 gr beyaz peynir

100 gr zeytin

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı tuz

1 domates

1 biber
Hazırlanışı
Ekmekler dilimlenip tepsiye dizilir.

Yoğurt, sıvıyağ, yumurta bir kapta çırpılır.

İçine peynir ufalanır, çekirdekleri alınmış zeytinler ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.

Karışım ekmeklerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır.

180 derecede fazla kurutmadan pişirilir.

Pişen ekmekçikler sıcak sıcak servise sunurlur.
Afiyet Olsun
Yine bayat ekmekten başka bir sahurluk tarif
Yoğurtlu Ekmek Aşı
Yoğurtlu Ekmek Aşı Malzemeleri
  • 1 Bayat Ekmek (pide)
  • 150gr Kıyma
  • 2 Domates
  • 2 Biber 
  • 2 Soğan
  • 1 Fincan Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Yoğurt(Üzeri için)
Üzeri için sos
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası


Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları yağda kavuralım.Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.(Kıyma kullanmadanda domatesi biberi bol kullanılarakta uygulanır)Sırasıyla biber,domates,salça ve baharatlarını ekliyerek kavuralım.Üzerine 1 bardak su ilave edip altını kapıyalım.Sonra küp şeklinde doğradığımız ekmekleri tencerenin içine atıp harcla harmanlıyalım.Kapağını kapatıp 15 dk demlendirelim.
Servis tabağına aldığımız aşın üzerine bol yoğurt dökelim.Bir tavada tereyağ,nane,salçayla sos yapıp üzerine gezdirelim.
Bu yemekle evdeki bayat ekmeklerimizi, pidelerimizi değerlendirmiş oluruz
Afiyet Olsun
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Fırında Beşamel Soslu Makarna Malzemeleri
1 paket fırın makarna
1 su bardağı süt
3 yumurta
200 gr yağlı peynir
½ demet maydanoz
Tuz

Beşamel Sos İçin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
200 gr kaşar peyniri
Tuz


Hazırlanışı


Makarna haşlanır ,süzülür.
Cam kapta bir su bardağı süt,üç yumurta,tuz,sıvıyağ çırpılır haşlanan makarnalarla karıştırılır.
Soslu makarnanın yarısı cam tepsiye döşenir,arasına peynir,ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Üzerine tekrar kalan makarna döşenir.


Tavada tereyağ,un ile kavrulur.
Süt yavaş,yavaş eklenerek karıştırılır kıvamı koyu olursa süt eklenir.
Rendelenmiş kaşar ve tuz eklenerek sos pişirilir.
Makarnanın üstü örtülecek şekilde beşamel sosla kaplanır.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise hazırdır.


Sahur sofrası içinde güzel bir alternatif.

Afiyet Olsun
Sahurluk Tarifler
Börekler
Sahurda ne yapsam diye düşünenler için bir kaç börek tarifi buyrun.

Börek tarifleri için isimlerin üstüne tıklayınız.


Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği 


Buzluk Böreği 


Mercimekli Börek Tarifi 


Kıymalı Börek 


Peynirli Puf Böreği 


Kırma Börek Tarifi


Makarnalı Börek Tarifi 


Peynirli Rulo Tarifi


Dolmalık Tarifi

Devamını Oku »

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Ev Usulü Limonata

Ev Usulü Limonata Malzemeleri 
8 limon
2 su bardağı dolusu şeker
2 litre su
Nane Yaprağı 
Küp buz parçaları
Devamını Oku »

1 Temmuz 2013 Pazartesi

CoCo Popslu Çikolatalı Kurabiye

Coco Popslu Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri
125 gr margarin(yumuşak kıvamlı)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 kabartmatozu
4 su bardağı nişasta 
Toparlamak için aldığı kadar un
Kurabiyeyi Bulamak İçin
250 gr çokokrem
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Coco pops(blenderden çekilmiş)
Devamını Oku »

28 Haziran 2013 Cuma

Renkli Börek

Renkli Börek Malzemeler
4 yufka
Yufka arası için
1 su bardağı su,sıvıyağ karışımı
İç malzemesi
1 demet pazı
3 havuç rendesi( sıvıyağ ile kavrulmuş)
Pastırma 
Kaşar dilimi
Üzei için
Yumurta sarısı
Çörek otu

Hazırlanışı
Birinci yufka tezgaha serilir sıvıyağ,su karışımı üzerine dört yemek kaşığı kadar (yada göz kararı)gezdirilir.
İkinci yufka tekrar üzerine serilir.
Pazı yufkanın her yerini kaplıyacak şekilde serilir.(pazılar yıkanıp süzülür,teflon tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz,karabiber ile sotelenir veya çiğ olarakta baharatlanarak kullanılır)
 Üçüncü yufka pazılı yufkanın üzerine serilir.
Tekrar sıvıyağ,su karışımı üzerine gezdirilir.
Kavrulan havuçlu harç ile yufka kaplanır.
Dördüncü yufka havuçlu yufkanın üzerine serilir.
Sıvyağ,su karışımı gezdirlir.
Pastırma ile yufka kaplanır.
Pastırmanın üzerine dilim kaşar veya rende kaşar ilave edilir.
Hazırlanan dört katlı renkli börek kenarları iki parmak içe alınıp rulo şeklinde sarılır.
Üzerine yumurta sarısı çörek otu serpilip,dilimlenen börek 170 derecede pişirilir.(dilimleme işlemi piştikten sonrada yapılabilir)
Dilimlenen Renkli Börek sıcak sıcak servise sunulur.
Ramazanda iftarda veya sahurda alternatif doyurucu bir börek tarifi.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Haziran 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salata Malzemeleri
1 paket arpa şehriye(Haşlanmış)
3 salatalık (rendelenip suyu sıkılmış)
1 havuç(rendelenmiş)
1 demet dereotu(ince doğranmış)
Sosu İçin
Sarımsaklı yoğurt
Mayonez 
Tuz
Zeytinyağ
Devamını Oku »

25 Haziran 2013 Salı

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyecikler

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyecikler
150gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağıdan 1 parmak eksik şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 kabartmatozu
Un (4 su bardağı kadar)

Devamını Oku »

23 Haziran 2013 Pazar

Kıymalı Ağzı Açık Poğaça

Kıymalı Ağzı Açık Poğaça Malzemeleri
250gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 küçük yaş maya
Un
İç malzeme
250 gr kıyma
1 soğan
2 kaşık sıvıyağ
tuz
karabiber

Devamını Oku »

19 Haziran 2013 Çarşamba

Tulum Peynirli Semizotu Salatası

Tulum Peynirli Semizotu Salatası
1 demet semizotu
1 kase kornişon turşu(küçük doğranmış)
1 kase ceviz(iri dövülmüş)
1 kase tulum peyniri(küp doğranmış)
3 domates(sulu kısmı alınarak etli kısmı küp doğranmış)
Sosu İçin
 limon suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Devamını Oku »

18 Haziran 2013 Salı

Talaş Böreği

Talaş Böreği Malzemeleri
1/2 lt süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Hamur arası için
Sıvıyağ
Üzeri İçin 
Yumurta sarısı
Haşhaş Tohumu
Devamını Oku »

16 Haziran 2013 Pazar

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası Malzemeleri
1 kilo işkembe 
1 soğan
Bolca su
Terbiyesi İçin 
5 yemek kaşığı  un
1 yumurta
tuz
1 fincan sirke
1 baş sarımsak rendesi
Üzeri İçin 
100gr tereyağ
1 çay kaşığı tozbiber

Devamını Oku »

14 Haziran 2013 Cuma

Mercimekli Şehriye Salatası

Mercimekli Şehriye Salatası Malzemeleri
1 kase haşlanmış mercimek
1/2 paket şehriye
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1/2 demet maydanoz,nane
1 soğan
Sosu İçin
1 fincan zeytinyağ
1 limon suyu
Tuz,Kırmızı pulbiber
1 diş sarımsak rendesi
Devamını Oku »

9 Haziran 2013 Pazar

Patatesli Sigara Böreği Tarifi

Patatesli Sigara Böreği Malzemeleri
2 Yufka
İç İçin
2 Haşlanmış Patates
Tuz
Kızartmak İçin 
Sıvıyağ
Hazırlanışı
İki yufkadan yirmi tane üçgen parça elde edilir.
Bol suda haşlanan patatesler süzülerek püre haline getirilir,tuz eklenir.
Üçgenlerin geniş kısmına iki tatlı kaşığı patates püresi konularak sarılır.
Sarılan sigara böreğinin uçları açılmaması için suya batırılıp yapıştırılır 
Sarma işlemi bitince derin tencerede bol sıvıyağ kızdırılır.
Kızan yağda ister peynirli ,istenirse patatesli sarılan sigara börekleri kızartılır.
Servis tabağına alınan patatesli sigara börekleri ikram edilir.
Patatesli içle gerçekten farklı bir lezzet tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Haziran 2013 Cuma

Mısır Unlu İstavrit Kızartması

Mısır Unlu İstavrit Kızartması
2 kilo İstavrit balığı
2 kase Mısır Unu
Tuz
Kızartmak İçin 
1 su bardağı Sıvıyağ
Devamını Oku »

4 Haziran 2013 Salı

Ispanaklı Peynirli Gözleme

Ispanaklı Peynirli Gözleme Malzemeleri
5 adet yufka
İç harçı İçin
1/2 kilo ıspanak
yarım demet nane.maydanoz
250 gr beyaz peynir
1 soğan
1 çay kaşığı Tuz ,Karabiber,pulbiber
Üzerine sürmek İçin
Tereyağ
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...