12 Ekim 2013 Cumartesi

Çikolatalı Kek Pasta

Çikolatalı Kek Pasta Malzemeleri
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
1/2 limonun suyu+kabuğunun rendesi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Un
Kreması için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı dolusu un
1 çay bardağı şeker
1 vanilya
 50 gr margarin(kremaya sonradan eklenir)
Arası için
Muz dilimleri
Üzeri İçin
1 küçük krema
1 kase yaprak çikolata


Hazırlanışı
Kek için şekerle yumurta çırpılır.
Diğer malzemeler eklenerek bozadan biraz koyu kıvamdaki kek harcı, yağlanıp unlanan kek kalıbına dökülür.
Pişmesi için fırına verilir.
Bu arada krema pişirilerek soğumaya bırakılır.
Hafif ılınan kremaya yağ eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.
Krema ve çikolata cezveye alınarak kısık ateşte eritilir.
Eriyen çikolata karıştırılarak ılıtılır.
Pişen kek ortadan ikiye ayrılır.
Kekin alt kısmının her yanı krema ile kaplanır.
Muzdilimleri kremanın üzerine dizilir.
Diğer kek parçası üzerine konularak erittiğimiz kremalı çokalata sosu üzerine gezdirilerek dökülür.
Süslenen çikolatalı kek pasta servise hazırdır.
Arkadaşımın emek vererek bizler için hazırladığı pastanın görüntüsü kadar tadıda nefisti.
Alternatif pasta arayanlara tavsiye edilir.
 Afiyet olsun

Devamını Oku »

1 Ekim 2013 Salı

Pratik Profiterol

 Pratik Profiterol Malzemeleri
Kreması İçin
3.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket şanti(krema piştikten sonra ilave edilir)
 Hamuru için
2 paskalya(pastaneden alınmış küçük boy)
Sosu için
1 paket çikolata sosu


Hazırlanışı
Kreması için süt, şeker tencereye alınıp ısıtılır.
Bir kase içinde yumurta,un,nişasta,bir çay bardağı sütle çırpılarak ılınıp şekeri eriyen süte yavaş yavaş çırpılarak ilave edilir.
Kaynayıp muhallebi kıvamını alan profiterol kreması ılımaya bırakılır.
Hafif ılıyan kremaya bir paket şanti katılarak beş dakika mikserle çırpılır.
Küp küp doğranan paskalyalar krema ile karıştırılarak dikdörtgen orta boy cam tepsiye dökülür.(paskalya yoksa bir paket tussuz etimek işimizi görür)
Üzeri için Hazır çikolata sosu hazırlanarak soğuyunca pratik profiterolün üzerine dökülür.
Nar,yeşil fıstıkla süslenen pratik profiterol servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

11 Eylül 2013 Çarşamba

Soğanlı Hamsi Tava

Soğanlı Hamsi Tava Malzemeleri
2 kilo hamsi
3 soğan(piyaz doğranmış)
1.5 su bardağı mısır unu
Tuz
Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı
Hamsiler ayıklanarak bol suda temizlenir süzgeçe alınır.
Soğanlar piyaz şeklinde doğranarak tuzla ovulur.
Bir buçuk su bardağı mısır unu ile ovulan soğanlar derin cam kasede harmanlanır.
Son olarak süzülen hamsiler mısır unlu soğanlı harcın içine atılarak harmanlanır.
Hafif yağlanan tavaya hamsiler dizilir.
Üzerine soğanlar gelişi güzel ilave edilir.
Balık tavasının kapağı kapatılarak her iki tarafıda kızartılır.
Salata eşliğinde servise sunulur.

Afiyet Olsun

Devamını Oku »

5 Eylül 2013 Perşembe

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
Yarım kilo yaş kadayıf
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
300gr Ceviz içi
100 gr antepfıstığı
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı
Yaş kadayıf derin cam kasenin içine alınır.
Tereyağ eritilir,sıvıyağla birlikte kadayıfın üzerine dökülür.
Kadayıf elle ovalayarak yağın her yerine bulaşması sağlanır.
Fırın tepsisinin tabanı tereyağla yağlanır.
Yağlanan tepsinin her yeri cevizle döşenir.(cevizin sırt kısmı alta gelicek şekilde dizilmesi gerekiyor.Ters çevrilince düzgün görünmesi için.)
Yağlanan kadayıf cevizlerin üzerine incecik döşenir.
Elimizle hafif hafif bastırdığımız kadayıf 170 dercede üzeri kızarana kadar pişirilir .
Kadayıf pişerken hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır.
Pişen kadayıf aynı ebatta olan diğer tepsiye ters çevirilerek geçirilir.
Ilınan kadayıf şerbetlenir,antepfıstığı serpilir..
Cevizini bu sefer dışında kullandık.
Lezzetinde fark olmadı fakat görüntüyle şık bir sunum yakalamış olduk.
Dondurma ve karamel sosla süsleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Pileli Börek

Pileli Börek Malzemeleri
5 yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
 İç malzemeleri
300 gr beyaz peynir(rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
Yumurtanın akı

Hazırlanışı
Her yufka dört eşit üçgen parçaya bölünür.
Yağlı su karışımı yufka parçalarına fırça ile sürülür.
Üçgenin tam ortasından tuturak ucu birleştirilir,.
Kenardaki uclar üst tarafta birleştirilir.
Birleşen uca peynirli harc ekleynip içe doğru kıvırarak tepsiye ters konulur.
 Biraz karışık gibi anlaşılıyor ama uygulanınca pratik şekilde ilerliyor
 Yufka bitene kadar bu işlemi uyguluyarak fırın tepsisine dolduralım. 
Üzerine çırptığımız yumurta sarısı ve çöreotu ekleyerek kızarana kadar pişirilir.
 Sıcak olarak ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Börülce Salatası

Börülce Salatası Malzemeleri
1 kilo taze börülce
Sosu İçin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
6 diş sarımsak(1 çay kaşığı tuzla ezilmiş)
1 talı kaşığı tuz
Domates
Hazırlanışı
Börülcelerin kılcıkları ayıklanır.İki ucu bıçakla kesilir.
Bol suyla yıkanır.Börülce derin tencereye alınır.
Üzerine iki parmak su geçecek şekilde su ilave edilir.
Börülceler hafif diri kalacak şekilde kontrollü haşlanır.
Ilınan börülcelere ezilmiş sarımsak,sirke,zeytinyağ,tuz,eklenerek harmanlanır.
Zeytinyağlı sos isteye göre çoğaltılabilir.
Damak zevkimize göre hazırladığımız taze börülce salatası domates eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Ağustos 2013 Pazar

Otlu Peynirli Mayalı Poğaça

Otlu Peynirli Mayalı Poğaça Malzemeleri

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

İç Malzemeleri
300 gr otlu peynir
1/2 demet maydanoz
Üzeri için
 1 yumurta sarısı
100gr susam

Hazırlanışı
Cam kaba 2 su bardağı ılık su,maya,şeker,ilave ederek 10 dk mayanın erimesi beklenir.Eriyen mayaya sıvıyağ,tuz,mahlep,un ekleyerek yumuşak hamur elde edilir.Hamurun üzeri ıslak bezle örtülüp 1 saat ılık ortamda bekletilir.Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparılır.Elde şekillendirilen bezelerin otasına penirli harç konularak kapatılır.Yağlanan fırın tepsisine dizilir.Otlu peynirli mayalı poğaçaların üzerine yumurta sarısı,susam sürülür.10 dk tepsi mayasını alan poğaçalar 170 derecede pişirilir.Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı Lokum Malzemeleri

2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İçi İçin
1 su bardağı ceviz
1.5 su bardağı şeker
Açmak için sıvıyağ 
Hazırlanışı
Maya,şeker ılık suda eritilir.Tuz,sıvıyağ ve un eklenerek yumuşak hamur elde edelim.Yarım saat sıcak ortamda mayalayalım.
Resimdeki şekli vermek için.
Hamurdan avuç içimizi dolduracak büyüklükte parça koparalım .
Tezgaha bir avuç sıvıyağ dökelim hamuru üzerine koyup elimizle bastıra bastıra hamuru büyütelim.
Her hamur parçası için bir avuç sıvıyağ kullanalım( yağ gözümüze çok gelmesin bol yağ pişince yumuşak olmasını sağlıyor)
Hamur inceldiğinde haşhaşlı iç malzemeden her yerine sürüp rulo şeklinde saralım.
Elimizle ortadan dışa doğru hafif sıkarak büyütelim .
Uzun rulolardan ,üç parmak genişliğinde kesip yağladığımız fırın tepsisine diklemesine yanyana dizelim.
Bu işlemi tepsi dolana kadar yapalım.
170 derecede pişirelim
Pişen haşhaşlı lokumların üzerini bezle örtüp yumuşaması için dinlendirelim
Aynı malzemeleri kullanarak farklı lezzet yakalamak isteyenler için .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Ekmek Kadayıfı Tatlısı

Ekmek Kadayıfı Tatlısı Malzemeleri
1 tane hazır ekmek kadayıfı
Şerbeti İçin
2 kilo şeker 
1.5 lt su
Arası İçin 
Kaymak


Hazırlanışı
Önce kuru olan ekmek kadayıfı  ılık su ile ıslatılarak iki saat bekletilir.
Bu işlemle ekmek kadayıfının yumuşaması sağlanır.
Temiz bezle ekmek kadayıfı hafif hafif bastırılarak fazla suyu alınır.
Şerbeti için tencerede bir bardak toz şeker karamelize edilir.
Karemelize olan şekerin üzerine kalan şeker ve su eklenerek  kaynamaya bırakılır.
Karamelize olan kısmı erimesi için  ara sıra karıştırılır.
Kaynamaya başlayan şerbet ocaktan alınır.
Ekmek kadayıfı geniş fırın tepsisine yerleştirilir.
 Ocağın üç gözü yakılarak ekmek kadayıfı tepsisi yanan ocak gözlerinin  üzerine alınır. (ocak gözleri hızlı ateşte)
Kadayıfın tam ortası küçük artı şeklinde kesilir.
Kadayıfın heryerine gelişi güzel kürdanlar saplanır.
Sıcak şerbet kepçe kepçe kadayıfın üzerine dökülür.
 Dökülen şerbet kaynamaya başlayınca kenarlardan kaşık yardımıyla sürekli ekmek kadayıfın  üzerine gezdirilir.
Ara sıra tepsisinin yönü kendi etrafın da çevrilir.
Şerbet çekene kadar işlem devam eder. 
Yaklaşık 45 dakika süren işlem bitince ekmek kadayıfı demlenmeye alınır.
Soğuyan ekmek kadayıfı talısı kaymak eşliğnide servise sunulur.
Bayram için değişik tatlı yapmak isteyenler için alternatif olur diye düşündüm.
Kaymak yerine dondurma eşliğinde servis yapılır. 
Sıcak Bayram günlerinde misafirlerimizi serinleten tatlılar makbule geçer eminim ki.
Herkesin Ramazan Bayramı Mübarek Olsun İnşallah .
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

4 Ağustos 2013 Pazar

Kıymalı Peynirli Pide

Kıymalı Peynirli Pide Malzemeleri
Hamuru İçin
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 paket maya(2 yemek kaşığı)
Un
Kıymalı İç
250 gr kıyma
2 soğan
2 domates
2 biber
1/2 demet maydanoz
Tuz Karabiber
Peynirli İç
300 gr peynir
2 soğan
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
Acı Pulbiber
Karabiber
Tuz


Hazırlanışı
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak hamur elde edilir.
Üzeri örtülen hamur bir saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bu arada iç malzemeler hazırlanır.
Cam kaseye alınan kıymaya tuz,karabiber katılır.
Soğan,biber,domates,maydanoz incecik doğranak kıyma ile karıştırılır .
Peynirli İç için soğan ,maydanoz incecik doğranır.
Tuz,karabiber,acı eklenerek elle ovulur.
Baharatlanan soğan  peynirle karıştırılarak iç hazırlanır.
Mayalanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler ayrılır.  
Merdane yardımıyla uzun açılan hamur resimdeki gibi iç malzemesi eklenerek kapatılır.
 Tüm malzeme bitene kadar işlem uygulanır.
Yarım saatte fırında mayalandırılan pideler180 derecede pişirilir.
Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür .
Sıcacık kıymalı ,peynirli pideler servise hazır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

2 Ağustos 2013 Cuma

Yalancı Ekmek Tatlısı

Yalancı Ekmek Tatlısı
4 yumurta
1 su bardağışeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı galeta unu
 Şerbeti İçin
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 damla limon
Üzeri için 
2 paket Kremşanti
Hazırlanışı
Cam kasenin içinde yumurta şekerle mikser yardımıyla çırpılır.
Sırasıyla sıvıyağ,su,hindistancevizi eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Son olarak kabartıcı,vanilya,galeta unu ilave edilir ve karıştırılan tatlı yağlanan dikdörtgen cam tepsiye dökülür.
160 derecede pişen tatlı ılımaya bırakılır.
Bir su bardağı su,bir su bardağı şekerle hafif hazırlanan şerbet ılık olarak ılınan tatlıya dökülür.
Şerbeti çekmesi beklenir.
Sütle hazırlanan şanti  yalancı ekmek tatlısının üzerine her yeri kaplıyacak şekilde sürülür.
  Soğuk ikram için  buzdolabında bekletilir 
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

26 Temmuz 2013 Cuma

Etli Silor(Ziron)

Etli Silor Malzemeleri
1 paket silor
2 su bardağı sıcak su
400 gr  yoğurt(yarım fincan su ,tuz eklenip kıvamı açılır)
Etli Malzeme İçin
300 gr  dana et
50 gr tereyağ
tuz,karabiber,kekik
Üzeri için
50 gr tereyağ 
Kırmızı biber




Hazırlanışı
Silor orta boy cam servis kabına dizilir.
Üzerine iki su bardağı sıcak su gezdirilir.
On dakika silorun yumuşaması beklenir.
Yoğurt,su,tuz karıştırılarak yoğurt akıcı kıvamını alır. 
Bu arada donuk et keskin bıçakla incecik  döner gibi kesilir.
Tavada tereyağ eritilir etler tereyağda hızlı ateşte beş dakika karıştırılarak kavrulur.
Kısık ateşe alınan et tavası kapağı kapatılarak kavrulmaya bırakılır.
Yarım saatte böyle kavrulan etler baharatlanarak ocaktan alınır.
Yumuşayan silorun üzerine hazırlanan yoğurt her yerine gelicek şekilde dökülür.
Yoğurdun üzerinede kavrulan etler dökülür.
Son olarak lezzetini arttırmak için tavada eritilen tereyağlı kırmızıbiber sosu etlerin üzerine dökülür.
İftarı bekleyen misafirlere servis yapılır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

14 Temmuz 2013 Pazar

Kıtır Ekmek

Kıtır Ekmek Malzemeleri
Bayat Ekmek veya Pide
Hazırlanışı
Sofradan artan ekmeklerimizi küp küp doğrayarak fırın tepsisine yerleştirelim.
170 derecede ekmeklerin rengi pembeleşene kadar fırınlayalım.
Bayat pide veya ekmeklerimizi çıtır çıtır çorbaların yanında tüketebiliriz.
Yada kıtır ekmekçikleri  robottan geçirerek galeta unu olarak köfte veya böreklerde kullanmak için buzdolabında saklayabilir.Ekmeklerimizi küflendirmeden değerlendirelim arkadaşlar.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Etimekli Muhallebili Tatlı

Etimekli Muhallebili Tatlı Malzemeleri
1 paket+2 dilim Tuzsuz etimek
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı dolusu şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Şerbeti İçin
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Çilekli sosu İçin
1/2 kilo çilek(blenderden geçirilmiş)
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Üzeri için
1 paket hindistancevizi
Çilek

Hazırlanışı
Etimekler dikdörtgen cam tepsiye dizilir.
İki su bardağı su,iki buçuk su bardağı şeker kaynatılarak hafif şerbet elde edilir.
Etimekler şerbetlenerek kenara alınır.
Muhallebisi için tüm malzeme tencereye alınarak çırpılır(blenderle).
Orta ateşte kıvamlıca pişen muhallebi şerbetli etimeğin üzerine dökülür.
Çilekli sosu için çilekler blenderden geçirilir.
Tencereye alınan çilek püresine su,şeker,nişasta ilave edilerek pişirilir.
Kıvamlı pişen çilekli sos muhallebinin üzerine dökülür.
Soğuyan tatlının üzeri hindistan cevizi ile kaplanır.
Buzdolabında soğumaya bırakılır.
Çilekle süslenen etimekli muhallebili tatlı soğuk olarak servise sunulur.
İftar sonrası misafirlerimiz için alternatif tatlı tarifi.
Afiyet Olsun
  
Devamını Oku »

9 Temmuz 2013 Salı

İzmir Köfte

İzmir Köfte Malzemeleri
Köfte İçin Malzeme
1/2 kilo orta yağlı kıyma( kuzu.dana karışık) 
1 soğan
2 dilim bayat ekmek 
1/2 demet maydanoz
1 Yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
Sosu İçin Malzeme
 3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çay kaşığı kekik
tuz
Kızartmalık malzeme
4 patates
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine dizmek için
Domates ,Biber
Hazırlanışı
Kıyma  derin kaseye alınır.
Soğan kıymanın üzerine rendelenir.
Maydanoz incecik bıçakla kesilip kıymaya katılır.
Ekmek ıslatılıp suyu sıkılarak ufalanmış olarak ilave edilir.
Yumurta ve baharatlar eklenerek köfte elle yoğurulur.
Parmak şekli verilen köfteler kızgın yağda hafif kızartılır.
Kızaran köfteler cam tepsiye dizilir.
Elma dilimi soyulan patatesler aynı yağda kızartılır.
Kızaran patatesler köftelerin yanınna dizilir.
Soso için tereyağı tavada eritilir.
Domates salçası tereyağla kavrulur.
iki domates ve sarımsak rendelenerek kavrulmakta olan salçaya ilave edilir.
Tuz.şeker,kekik iki su bardağı su ekleyerek iki taşım kaynatılan sos ocaktan alınır.
 Sos izmir köftenin üzerine gezdirilir.
Soslu izmir köftenin üzeri domates,biber dilimleriyle süslenir.
Önceden kızdırılan 180 derecelik  fırnda 15 dk izmir köfte fırınlanır.
Üzerindeki domates ,biberler kızarana kadar fırınlanmısı yeterli olucak.

Devamını Oku »

7 Temmuz 2013 Pazar

Sahurluk Tarifler

HOŞGELDİN Ramazanı Şerif 
Sitemizde bulunan sahurluk tarifleri paylaşmak istiyorum.Sahurda ne yapsam ne sorusuna cevap olur inşallah.

Dolmalık Tarifi
Dolmalık Malzemeleri
  • 1 dolmalık (pide)
  • 1 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • 50 gr tereyağ
Hazırlanışı
Dolmalıklar enli enli doğranır.
İçleri bıçakla kesilir ve dolmalıkların boyları ebatınca kestiğimiz kaşar peynirleri içlerine doldurulur.
Teflon tavada tereyağ eritilir
Derin kaseye süt alınır,dolmalıklar önce süte bulanır sonra teflon tavaya dizilir kapağı kapatılır.
Dolmalıklar yumuşayana kadar teflon tavada tutulur.
Bu tarif daha hafif diğer  pideyle yayınladığım yumurtalı tarife( tık tık )göre ama onun yeride başka.
Yorumlardan anlaşıldığı gibi dolmalık Kocaeline has bir pideymiş arkadaşlar.
Ramazan aylarında fırınlarda satılıyor.
Sahurda hafif ve lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun  
İftardan Kalan Bayat Ekmekleri Değerlendirelim
Kahvaltılık Ekmekçik Malzemeleri
1 bayat ekmek

1 kase yoğurt

1 fincan sıvıyağ

3 yumurta

100 gr beyaz peynir

100 gr zeytin

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı tuz

1 domates

1 biber
Hazırlanışı
Ekmekler dilimlenip tepsiye dizilir.

Yoğurt, sıvıyağ, yumurta bir kapta çırpılır.

İçine peynir ufalanır, çekirdekleri alınmış zeytinler ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.

Karışım ekmeklerin üzerine eşit miktarda paylaştırılır.

180 derecede fazla kurutmadan pişirilir.

Pişen ekmekçikler sıcak sıcak servise sunurlur.
Afiyet Olsun
Yine bayat ekmekten başka bir sahurluk tarif
Yoğurtlu Ekmek Aşı
Yoğurtlu Ekmek Aşı Malzemeleri
  • 1 Bayat Ekmek (pide)
  • 150gr Kıyma
  • 2 Domates
  • 2 Biber 
  • 2 Soğan
  • 1 Fincan Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Yoğurt(Üzeri için)
Üzeri için sos
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası


Hazırlanışı
İnce doğradığımız soğanları yağda kavuralım.Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edelim.(Kıyma kullanmadanda domatesi biberi bol kullanılarakta uygulanır)Sırasıyla biber,domates,salça ve baharatlarını ekliyerek kavuralım.Üzerine 1 bardak su ilave edip altını kapıyalım.Sonra küp şeklinde doğradığımız ekmekleri tencerenin içine atıp harcla harmanlıyalım.Kapağını kapatıp 15 dk demlendirelim.
Servis tabağına aldığımız aşın üzerine bol yoğurt dökelim.Bir tavada tereyağ,nane,salçayla sos yapıp üzerine gezdirelim.
Bu yemekle evdeki bayat ekmeklerimizi, pidelerimizi değerlendirmiş oluruz
Afiyet Olsun
Fırında Beşamel Soslu Makarna
Fırında Beşamel Soslu Makarna Malzemeleri
1 paket fırın makarna
1 su bardağı süt
3 yumurta
200 gr yağlı peynir
½ demet maydanoz
Tuz

Beşamel Sos İçin
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
200 gr kaşar peyniri
Tuz


Hazırlanışı


Makarna haşlanır ,süzülür.
Cam kapta bir su bardağı süt,üç yumurta,tuz,sıvıyağ çırpılır haşlanan makarnalarla karıştırılır.
Soslu makarnanın yarısı cam tepsiye döşenir,arasına peynir,ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Üzerine tekrar kalan makarna döşenir.


Tavada tereyağ,un ile kavrulur.
Süt yavaş,yavaş eklenerek karıştırılır kıvamı koyu olursa süt eklenir.
Rendelenmiş kaşar ve tuz eklenerek sos pişirilir.
Makarnanın üstü örtülecek şekilde beşamel sosla kaplanır.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise hazırdır.


Sahur sofrası içinde güzel bir alternatif.

Afiyet Olsun
Sahurluk Tarifler
Börekler
Sahurda ne yapsam diye düşünenler için bir kaç börek tarifi buyrun.

Börek tarifleri için isimlerin üstüne tıklayınız.


Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği 


Buzluk Böreği 


Mercimekli Börek Tarifi 


Kıymalı Börek 


Peynirli Puf Böreği 


Kırma Börek Tarifi


Makarnalı Börek Tarifi 


Peynirli Rulo Tarifi


Dolmalık Tarifi

Devamını Oku »

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Ev Usulü Limonata

Ev Usulü Limonata Malzemeleri 
8 limon
2 su bardağı dolusu şeker
2 litre su
Nane Yaprağı 
Küp buz parçaları
Devamını Oku »

1 Temmuz 2013 Pazartesi

CoCo Popslu Çikolatalı Kurabiye

Coco Popslu Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri
125 gr margarin(yumuşak kıvamlı)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 kabartmatozu
4 su bardağı nişasta 
Toparlamak için aldığı kadar un
Kurabiyeyi Bulamak İçin
250 gr çokokrem
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Coco pops(blenderden çekilmiş)
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...