11 Mart 2013 Pazartesi

Gün Menüsü

 Gün Menüsü
Milföy Hamurundan Ay Çöreği
Kavala Kurabiye


Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Mart 2013 Cumartesi

Kahvaltı Sofrası

Kahvaltı Menüsü
Sigara Böreği
Çökelekli Poğaça
Sucuklu Patates Kızartma
Kahvaltılık(zeytin,peynir,tereyağ,reçel,pekmez)
Salatalık Domates Maydanoz
Çay Çavdar Ekmeği
Devamını Oku »

7 Mart 2013 Perşembe

Közlenmiş Biber Patlıcan Salata Tarifi

Közlenmiş Biber Patlıcan Salatası malzemeleri
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
1 kovanoz közlenmiş patlıcan
1 kuru soğan
1/2 fincan zeytinyağ
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Sosu İçin
Zeytinyağ
Limonsuyu
Tuz
Hazırlanışı
Kuru soğan küp şeklinde doğranır.
Teflon tavada sıvıyağla soğanlar kavrulur.
Kavrulan soğanlara  kare kare doğranan közlenmiş biber ve patlıcan eklenerek kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan harç soğumaya bırakılır.
Soğanla kavrulan köz malzemeler,ince doğranan yeşillikler cam kaseye alınır.
Hazırlanan sosla karıştırılan köz salata servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Mart 2013 Çarşamba

Patates Çöreği Tarifi

Patates Çöreği Malzemeleri
1.5 kilo Patates
İç Malzemesi
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 kabartmataozu
Tuz
Üzeri İçin 
Rendelenmiş Kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur,yıkanır.
Patatesler halka şeklinde doğranır. 
Cam tepsi margarinle yağlanııp unla mantolanır.
Hazırlanan dikdörtgen cam tepsiye patatesler iki kat dizilir.
Cam kasede iç malzemeler çırpılarak patateslerin üzerine dökülür.
  Orta ısıdaki fırnda pişmeye bırakılır.
Patatesler yumuşayınca kaşar ilave edilerek yüksek ısıda fırınlanan patates çöreği sıcak sıcak servise sunulur.
Et yemeklerinin yanın da şık bi sunum olur.
Bende bu lezzeti arkadaşımın sayesinde tatdım çok beğendim gün menüleriniz için  tavsiye  ederim.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

Cevizli Zeytinli Tuzlu Kurabiye Tarifi

Cevizli Zeytinli Kurabiye Malzemeleri
125 gr tereyağ(margarin)
2 yumurta(1sarı üzeri için ayır)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı  sirke
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı pul biber
1 kase zeytin(çekirdekleri ayıklanmış)
1 kase dövülmüş ceviz
1 kabartmatozu
Tuz
Un
Hazırlanışı
Tüm malzemeyle yumuşak hamur elde edilir.
Şekillendirilen cevizli zeytinli tuzlu kurabiyeler yağlı kağıt serilen  fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülen tuzlu kurabiyeler fırında kızarana kadar pişirilir.
Tadını merak edenler için ağızda eriyen tatlı kurabiyenin tuzlu versiyonu. 
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

4 Mart 2013 Pazartesi

Milföylü Tatlı Çörek

Tarçınlı Meyvalı Milföylü Çörek Malzemeleri
6 tane milföy hamuru
İç Malzemeleri
3 elma(küp doğranmış)
1 çay bardağı kuru meyva karışımı
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
İç malzemeler tarçın hariç teflon tavada sotelenir.
Milföy hamuru uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde üç üç yanyanan yağlı kağıdın üzerine dizilir.
Hafif unlayarak merdane yardımıyla uçlar birbiriyle kaynaşması için açılır.
Bütünleşen milföy hamuruna soğuyan iç malzeme tam orta kısmına yerleştirilir.
İç harçın üzerine tarçın serpilir.
Resimde görültüğü gibi saç örgüsü yapılan hamur üzerine yumurta sarısı sürülür.
Kürdanlanan hamura şeker serpilerek frında kızarmaya bırakılır.
Akşam çayının yanınna nefis tarçın kokulu hafif tatlı servis edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

3 Mart 2013 Pazar

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy lahana
2 soğan
1.5 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı Karabiber
2 küp şeker
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 fincan zeytinyağ
1 çay bardağı domates suyu
Hazırlanışı
Lahana yaprakları ayrılır.
Kaynayan suda beş dakika haşlanarak sarmaya hazırlanır.
Soğanlar küp küp doğranır.
Teflon tencerede sıvıyağda soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Pirinçler soğanlarla kavrulur.
İnce doğranan yeşillikler ve baharatlar eklenerek kavurma işlemi sonlanır.
Bir buçuk su bardağı su katılan pirinçler pilav gibi suyu çekmesi beklenir.
Suyunu çeken iç harç ılımaya bırakılır.
Dolmalar sarılarak tencereye yerleştirilir.
Dolmaya bir su bardağu su,domates suyu,zeytinyağı eklenir.
 Kısık eteşte bir saat pişen dolmalar ılınınca servis yapılır.
Afiyet Olsun
Etli Lahana Dolması Tarifimizede Bakabirlisiniz
Devamını Oku »

2 Mart 2013 Cumartesi

Peynirli Milföy Böreği Tarifi

Peynirli Milföy Böreği Malzemeleri

10 tane milföy hamuru
1 kase peynir
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Milföy hamuru buzluktan çıkarılıp yarım saat ılık ortamda bekletilir.
Hafif unlanan hamur merdane yardımyla kare şekli bozulmadan ebatı biraz genişletilir.
Resimde görültüğü gibi şekillendirilerek  milföy böreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otuyla süslenir.
Yağlı kagıt serilen fının tepsisine dizilir.
Kızgın fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

26 Şubat 2013 Salı

Kuru Meyvalı Kek

Kuru Meyvalı Kek Malzemeleri
5yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 kabartma tozu
2 vanilya
2 çay bardağı kuru meyva tanecikleri
Un
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker beş dakika mikserle çırpılır.
Sırasıyla yağ,su,vanilya,kabartıcı ve un eklenerek koyu kıvamlı kek hamuru elde edilir. 
Yağlanan kek kalıbına bir miktar kek harcı dökülür.
Kuru meyva tanecikleri arasına serpilir.
Tekrar kek harcı dökülür son olarak meyvacıklar üzerine serpilerek fırında kabarıp pembeleşene kadar pişirilir.
Dinlenen kuru meyvalı kek çay eşliğinde servise hazır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

19 Şubat 2013 Salı

17 Şubat 2013 Pazar

Üç Renkli Börek

Üç Renkli Börek Malzemeleri
3 tane yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
Sıvıyağ 

Ispanaklı iç malzemeler
1/2 kilo ıspanak
 1 soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Hazırlanışı
Ispanaklar bol suyla temizlenir.
Temizlenen ıspanaklar bıçakla kesilir.
Soğan ince doğaranır.
Tavaya alınan tereyağda soğanlarla ıspanak sotelenir.
Baharatlanan ıspanaklı iç ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Havuçlu iç mazemeler
5 tane havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz 
Hazırlanışı 
Rendelenen havuçlar teflon tavada sıvıyağ ile sotelenir.
Soğumaya bırakılır. 
Kıymalı iç malzemeler
300 gr kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Küp küp doğranan soğanlar teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Kıyma eklenerek kavurma işlemi devam eder.
Baharatları eklenen kıymalı iç ocaktan alınır. 
Hazırlanışı 
İlk yufka tezgaha serilir.
Yufkanın üzerine sıvıyağ ,yoğurt,süt karışımından iki üç kaşık yufkanın üzerine gezdirilir.
Üç yufkayada aynı işlem yapılır.
Sırasıyla ilk yufkaya ıspanaklı iç her yerine gelicek şekilde yufkaya döşenir.
İkinci yufka ıspanağın üzerine serilerek,havuç eklenir. 
Son yufkada havuçun üzerine gelicek şekilde serilir ve kıymalı iç döşenerek üç katlı yufka rulo olarak sarılır.
Bir parmak kalınlığında kesilen üç renk börek çörek otu serpilere fırın tepsisine dizilir.
 Fırnda pişmeye bırakılır.
Pişen börek yumuşaması için üzeri örtülerek ılık fırnda bekletilir.
Sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

15 Şubat 2013 Cuma

Kumpir Tarifi

Kumpir Malzemeleri
Kumpirlik 8 tane Patates
150gr tereyağ(yumuşak kıvamda)
300gr kaşar peyniri(rendelenmiş)
Tuz
3 su bardağı Garnitür(bezelye,havuç,kornişon turşu)
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Patatesler sert fırça yardımıyla fırçalnarak yıkanır.
Bol suda patatesler haşlanır( kabuklarının çatlamaması için haşlama süresine dikkat edelim fırınlanırken tam pişiyor)
Orta haşlanan patatesler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıralanır.
Kızgın fırnda kabukları kavrulana kadar patatesler pişirilir.
Önce patateslerin üst kısmı kapak gibi tam koparmadan kesilir.
Çatal yardımıyla patateslerin içinleri püre haline getirilir.

Bir kaşık tereyağ,tuz eklenerek çatalla ezilmeye devam edilir.
Rendelenmiş kaşardan bir miktar eklenerek çatalla karıştırılır
Bu işlemler patatesler sıcakken yapılması önemli iç malzemeler eriyerek patatesle karışması için.
Son olarak mayonezle karıştırılmış garnitür bir miktar kumpirin üzerine konulur.
Ketçapla süslenen kumpir dumanı üzerinde ikram edilir.
Arzuya ve olanaklara bağlı iç malzeme zenginleşebilir(kısır,mantar,zeytin,ezme çeşitleriyle,et ürünleriyle)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

10 Şubat 2013 Pazar

Çay Saati Menüsü

Çay Saati Menüsü
Turşu Kavurması
Turşu
Resimlerini çekmeyi unuttuğum tatlılar;
Elmalı Kurabiye
Büzme Tatlısı 
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

9 Şubat 2013 Cumartesi

Mantarlı Patates Püresi Tarifi

Mantarlı Patates Püresi Malzemeleri
Patates Püresi İçin
1 kilo patates
100 gr tereyağ
Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 çay kaşığı KuruNane
Mantarlı Sos İçin
Yarım kilo mantar
Yarım fincan sıvıyağ
3 yeşil biber
2 domates
1 soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
150 gr rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları suyulur ve bol suda yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlanan patatesler püre aparatı ile ezilir .
Tereyağ,tuz,baharatlar püreye eklenerek püre servis kabına döşenir.
Mantar,yeşil biber temizlenerek incecik bıçak yardımıyla doğranır.
Soğan,domates küp küp  doğranır.
Teflon tavaya yarım fincan sıvıyağ alınır.
Orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domates,biber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Son olarak mantar eklenir.
Mantar suyunu çekene kadar kavurma işlemi devam eder.
Baharatlar eklenerek mantarlı sos ocaktan alınır.
Hazırlanan patates püresinin üzerine mantarlı sos eşit olarak yayılır.
Servise yakın rendelenen kaşar mantarın üzerine döşenir ve kaşar eriyene kadar fırnlanır. 
Kaşar eriyince mantarlı patates püresi sıcak sıcak ikram edilir.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

6 Şubat 2013 Çarşamba

Künefe Tarifi (Ev Usulü)

Künefe Malzemeleri
300 gr yaş kadayıf
200 gr tereyağ
250 gr tuzsuz künefe peyniri
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Yaş kadayıf fırın tepsisinin içinde elle küçük küçük parçalanır.
Tereyağı tavada eritilir.
Parçalanan kadayıfların üzerine dökülür.
El yardımıyla tereyağ kadayıfın heryerine ulaşıcak şekilde bulanır.
Kızartılacak teflon tavaya  tereyağ sürülür.
Kadayıfın yarısı incecik tabaka halinde teflon tavanın tabanına döşenir.
Künefe peyniri ince dilimlenerek kadayıfın arasına dizilir.
Kalan kadayıf peynirin üzerine incecik döşenir.
Hazırlanan künefenin üzerine bir ebat küçük boş tepsi ile bastırılarak biraz daha sıkışması sağlanır.
Ocak üstüne alınan künefe orta ateşte her iki tarafı kızartılır.
Bu arada şerbeti fazla ağdalaşmadan kaynatılır.
Pişen Künefenin üzerine sıcak sıcak dökülür.
Şerbetini çeken künefe kaymak veya antepfıstığı ile servise sunulur.
Bu malzemelerle orta boy tavada altı kişilik künefe çıkıyor.

 Afiyet Olsun
Devamını Oku »

Yaş Pasta Tarifleri

Devamını Oku »

4 Şubat 2013 Pazartesi

Yaprak Döner(Ev Usulü)

Yaprak Döner Malzemeleri
1kilo et
1 soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz1 ekmek(fırnlanmış)
Salçalı Sos İçin
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça(domates+biber)
1 su bardağı su
tuz
Üzerine İçin
150 gr eritilmiş tereyağ
Yoğurt
Domates
Biber
Hazırlanışı

Bir bayat ekmek küp küp doğranır,kızgın fırında hafif pembeleşene kadar kızartılır.
Buzluktan çıkarılan et salınmadan keskin bıçak yardımıyla yaprak şeklinde kesilir.
Tavaya alınan yaprak etlere rendelenmiş soğan ,sıvıyağ,tereyağ,tuz eklenerek hızlı ateşte kavrulur.
Suyunu salıp tekrar çeken etlere karabiber,kimyon eklenerek sotelenir.
Hızlı pişen etler kurutulmadan ocaktan alınır.
Salçalı sos için tavaya tereyağ,salça karışımı alınarak kavrulur.
Kavrulan salçaya su,tuz,eklenerek kaynatılır.
Ayrıca tavada tereyağ eritilir.
Domates,biber közlenir.
Yoğurt hafif tuzla karıştırılır.
Son olarak tüm malzeme buluşur.
Önce fırınlanmış ekmekler servis tabağına bir miktar alınır.
Kıtır ekmekler salçalı sosla ıslatılır.
Üzerine yoğurt gezdirlir.
Yaprak döner yoğurdun üzerine serpilir.
Yaprak döner közlenmiş domates,biberle süslenir.
Son olarak kızdırılmış tereyağ ilave edilerek sıcak sıcak servise sunulur.

Afiyet Olsun
Devamını Oku »

29 Ocak 2013 Salı

Mısır Unlu Hamsi Tava

Mısır Unlu Hamsi Tava Malzemeleri 
Hamsi 
Mısır unu 
Tuz
Sıvıyağ 

Hazırlanışı
Temizlenen hamsiler mısır ununa bulanır.
Teflon tavada sıralanan hamsilere az sıvıyağ ekleyerek her iki yüzü kızartılır.
Salata eşliğinde hamsiler sıcak sıcak servise sunulur.


Afiyet Olsun
Devamını Oku »

24 Ocak 2013 Perşembe

Amonyaklı Pasta Tarifi 6 Katlı

Amonyaklı Pasta 6 Katlı Malzemeleri
3 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı amonyak(yarım fincan suda eritilir)
Un
Kreması İçin Malzemeler
2 kilo süt(1.5 su bardağı ayıralım)
4 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı dolusu un
2.5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
100 gr margarin
2 paket şanti
Süslemek için
Yarım fincan süt
160 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Cam kase içine aldığımız yumurta,yoğurt,sıvıyağ,eritilmiş tereyağ,amonyak(yarım kahve fincanı suda eritilmiş)   karıştırılır ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilir.
Elde edilen pasta hamuru altı eşit parçaya ayrılır.
Altı eşit parçaya ayrılan bezeler merdane yardımıyla hafif un serpilerek pasta tepsisi büyüklüğünde açılır.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında tek tek beşer dakika aralıklarla kontrollü şekilde pişirilir.
 
Pasta tabanları soğumaya bırakılır.
Kreması için geniş tencereye süt,nişasta,un,şeker ilave edilip çırpılır.
Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Muhallebi kıvamındaki kremaya margarin ve vanilya eklenerek ocaktan alınır.
Mikser yardımıyla aralıklarla çırpılarak,soğutulur.
İki kilo sütten ayırdığımız bir buçuk su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
Soğuyan kremaya şanti eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.
Pasta tepsisine ilk pasta tabanını alıp üzerine bol krema sürelim.
Tüm katları bu şekilde bol kremalıyarak hazırlayalım .
Kalan kremayı pastanın etrafına sürerek kremalama işlemini bitirelim.
Son olarak geniş cezvede yarım fincan süt ısıtılıp içinde160 gr bitter çikolata eritlir.
Eritilmiş çikolata pastanın tam ortasıntan dökülerek süslenir.
 Bir gün dinlenen altı katlı amonyaklı nefis pasta servise hazırdır.
Hem lezzetli hem çok bereketli pastayı denemenizi tavsiye ederim.

Devamını Oku »

17 Ocak 2013 Perşembe

Pazılı Peynirli Gözleme

Pazılı Peynirli Gözleme Malzemeleri
2su bardağı ılık su
1yemek kaşığı kuru maya
1atlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Malzeme
1demet pazı
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
kırmızı biber
250gr peynir
Üzerine Sürmek İçin Tereyağ
 Hazırlanışı
Malzemelerle hazırlanan hamur ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
 Hamur mayalanırken iç malzeme hazırlanır.
Pazı yıkanıp ince doğranır.
Soğan ince doğaranıp sıvıyağda kavurulur.
Kavrulan soğanlara pazı eklenerek sotelenir.
Pazı suyunu çekene kadar kavurulur.
Kavurulan içe rendelenmiş peynir,tuz,kırmızıbiber,karabiber eklenerek karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açtığımız hamurların içine hazırladığımız harçtan koyup D şeklinde şekillendirip yağsız tavada iki yüzünüde kızartalım.
Kızaran gözlemelere tereyağ sürüp tepsiye dizelim .
Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

16 Ocak 2013 Çarşamba

Kahvaltı Sofrası(Pazılı Peynirli Gözleme)

Kahvaltı Sofrası
Pazılı Peynirli Gözleme
Patates,Biber Kızartması
Haşhaşlı Çörek,Çaylı kek,Nazlı
Kahvaltılık(zeytin,peynir,tereyağ,acılı sos,reçeller,salatalık,domates)

Pazılı Peynirli Gözleme Malzemeleri
2su bardağı ılık su
1yemek kaşığı kuru maya
1atlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç Malzeme
1demet pazı
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
kırmızı biber
250gr peynir
Üzerine Sürmek İçin Tereyağ
 Hazırlanışı
Malzemelerle hazırlanan hamur ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
 Hamur mayalanırken iç malzeme hazırlanır.
Pazı yıkanıp ince doğranır.
Soğan ince doğaranıp sıvıyağda kavurulur.
Kavrulan soğanlara pazı eklenerek sotelenir.
Pazı suyunu çekene kadar kavurulur.
Kavurulan içe rendelenmiş peynir,tuz,kırmızıbiber,karabiber eklenerek karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açtığımız hamurların içine hazırladığımız harçtan koyup D şeklinde şekillendirip yağsız tavada iki yüzünüde kızartalım.
Kızaran gözlemelere tereyağ sürüp tepsiye dizelim .
Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

7 Ocak 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Erişte Salatası

Yoğurtlu Erişte Salatası
Erişte
Yoğurt
Mayonez
Kırmızı Biber(közlenmiş,şerit doğranmış)
Kornişon turşu(küp doğranmış)
Ceviz(iri dövülmüş)
Maydanoz(ince kıyılmış)

Hazırlanışı
 Erişte makarna gibi haşlanıp,süzülür.
Sıvıyağ ve tuzla karıştırılıp ılımaya bırakılır.
Camkasede yoğurt,mayonez,kırmızı biber,kornişon turşu,ceviz,maydanoz karıştırlı.
Haşlanan erişte yoğurtlu harçla  harmanlanarak servis kabına alınır.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...