28 Mart 2014 Cuma

Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı Malzemeleri
İncirli kek malzemesi
3 yumurta
1 su  bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
12 kuru incir(küp doğranmış)
Şerbeti için
1/2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nescafe
Kreması İçin
1 litre süt
2 çorba kaşığı dolusu un
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1 paket kremşanti



Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Un, kabartıcı, küp doğranmış incirler ilave edilerek çırpma işlemi tekrarlanır.
Yağlanıp unlanan cam dikdörtgen tepsiye incirli kek harcı dökülür.
160 decede pişen kek soğumaya bırakılır.
Bu arada şerbet hazırlanır.
Derin tavada hafif yakılan yarım su bardağı şekere bir buçuk su bardağı su ilave edilerek şeker eriyene kadar ateşte tutulur.
Şeker eriyence kahve katılıp ocaktan alınır.
Hafif ılınan şerbetle incirli kek ıslatılır.
Muhallebi malzemeleri tencereye alınıp mikserle çırpılır.
Orta ateşte pişirilir.
Ilnınan muhallebiye bir paket şanti ilave edilerek mikserle beş dakika çırpılır.
Şerbetli kekin üzeri kremayla döşenir .
Hindistan ceviziyle süslenerek sevise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Mart 2014 Salı

Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Malzemeler
2su bardağı süt
2 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
çörekotu




Hazırlanışı
Cam kasede 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker karıştırılarak 10 dk mayanın erimesi beklenir.
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt, un ekleyerek  yumuşak bir hamur elde edelir.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletilir.

Mayalanan hamurla resimdeki gibi şekiller yapıp yağlanan tepsiye dizilir.
Poğaçalar istenilen iç harç kullanılarak şekillendirilir.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı,susam sürerek 20 dk tepside bekletilir.
Tepsi mayasını alan poğaçalar 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Sıcak,sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Tart

Elmalı Tart Malzemeleri
125 gr margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendsi
1/2 paket kabartma tozu
Un
Üzeri İçin
3 elma
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı şeker
Tarçın


Hazırlanışı
Yumuşak margarin, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi,kabartıcı, un karıştırılarak kurabiye hamurudn biraz yumuşak hamur elde edilir.
Yuvarlak orta boy cam tepsinin dibi yağlanıp, unla mantolanır. 
Tart hamuru el yardımıyla tepsiye bastırılarak döşenir.
Çok kabarmasın diye hamur gelişi güzel çatallanarak delinir.(kabarmasını isteyen bu işlemi uygulamasın)
Elmaların kabukları soyularak üç eşit parçaya bölünür.
Bölünen elma parçaların üzerleri bıçakla koparılmadan şeritler çizilir.
Derin kasenin içinde limon suyu, şeker, bir çay kaşığı tarçın karıştırılarak elmalar bulanır.
Tart hamurunun üzerine dizilir.
Son olarak üzerlerine bir yemek kaşığı şeker ve göz kararı tarçın gezdirerek 160 derecelik fırına verilir.
Pişen nefis elmalı tart ikram için hazırdır.
Afiyet Olsun



Devamını Oku »

10 Mart 2014 Pazartesi

Şerbetli Deniz Kestanesi

Deniz Kestanesi  Malzemeleri
250gr margarin veya terayağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta(1yumurtanın akını üzeri için ayır)
1 vanilya
2 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar UN
Üzeri İçin
Mavi haşhaş tohumu
1 yumurtanın akı
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker



Hazırlanışı
Yumuşak margarin, sıvıyağ,yumurta çırpılır.
Un,kabartıcı, vanilya,pudra şekeri, kakao elenerek sıvı harçla karıştırılır.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamurda küçük bezeler elde edilip yuvarlanır.
Yuvarlak hamurun üst kısmı önce yumurta akına batırılır.
Sonra haşhaşa bulanır.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilen deniz kestaneleri 170 derecede pişirilir.
Bu arada şerbet bir taşım kaynatılarak soğumaya bırakılır.(arzu edenler portakal kabuğu rendeleyebilir)
Pişen deniz kestanelerinin iki dakika sıcağı çıkınca soğuk şerbetle buluşturulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

7 Mart 2014 Cuma

Tahinli Rulo Kurabiye

Tahinli Rulo Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı şeker
1 kabartma tozu
İçi İçin
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
Bulamak için
Yumurta beyazı
Susam


Hazırlanışı
1. Margarini küçük bir tavada eritin ve hamuru hazırlayacağınız kaba dökün.
 Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Daha sonra yumurta sarısını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2. Bir taraftan bir kapta iri dövülmüş cevizi, şekeri ve tahini karıştırın.
3. Hazırladığınız hamuru 5 parçaya ayırın.
 Her parçayı merdaneyle açın, içine tahinli karışımdan sürün ve rulo yapın.
Daha sonra ruloyu 1 parmak kalınlığında kesin.
 Önce yumurtaya, sonra susama batırın, tepsiye dizin.
 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Tahinli rulo kurabiye tarifini YEMEK CİNi bloğunda görüp uyguladım ve memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim.
Sevgili Şeyma tarifini noktası virgülüne kadar aynı yazdım fakat şeklini biraz farklı yaptım umarım beğenirsin.
 Yemek Cini  tarifi için tıklayın
Devamını Oku »

4 Mart 2014 Salı

Elmalı İncirli Kurabiye

Elmalı İncirli Kurabiye
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı soğuk su
Un (3 su bardağı dolusu)
İç Harcı için
2 elma
10  kuru incir
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin
Bol pudra şekeri


Hazırlanışı
Hamur için önce sıvı malzemeler mikserle çırpılır.
Sıvı malzemelerin üzerine un, kabartmatozu, vanilya elekten elenerek  yoğurulur.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.(yarım saat buzdolabında dinlendirilir)
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
İncirler yıkanıp küp doğranır.
Tavada şekerle birlikte elma,incir kavurulur.
İç malzeme suyunu çekince tarçın eklenerek ocaktan alınır.
Hamur dört eşit parçaya bölünür.
Her beze merdane yardımıyla un serpilerek tatlı tabağı ebatında parmak kalınlığında açılır.
Bıçakla kesilerek kare parçalar elde edilir.
Her parçaya incirli harçtan konulur,  resimdeki gibi şekillendirilerek tepsiye dizilir.
170 derecede pişen elmalı incirli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

3 Mart 2014 Pazartesi

Çay Saati Menüsü

Çay Saati Menüsü
Patatesli Kek
Kabaklı Börek
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Elmalı Kek
Sandviç
Bisküvi
Acıka, Zeytin, Peynir, Tereyağ, Domates,Reçel
Dostlarınıza  hazırlamak için fikir olması amaçlı güzel bir  gün menüsü daha paylaşıyorum.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

25 Ocak 2014 Cumartesi

ŞÖBİYET TATLISI

Şöbiyet Tatlısı  Malzemeleri
Hamur Malzemeleri
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Un
Arası İçin
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ



Hazırlanışı
Süt, su, tereyağ, yumurta, kabartıcı, tuz karıştırılır.
Karıştırılan sulu harca un ekleyerek çok yumuşak hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur dört eşit parçaya bölünür.
Bölünen hamurlardan ayrı ayrı ceviz büyüklüğünde onikişer tane bezeler yapılır.
Oniki beze merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır.
Açılan her bezenin arasına az nişasta serpilir.
Üst üste dizilen on iki beze merdane yardımıyla çay tepsisi büyüklüğünde açılır.
Açılan çay tepsisi büyüklüğündeki kalın yufkanın ortasına ceviz serpilir,cevizli kısım yufkanın kenarı üzerine gelicek şekilde katlanır.
Katlanan kenarın üzerine tekrar ceviz serpilir ve diğer hamur kenarı ile katlanarak uzun dikdörtgen elde edilir.
Sonra dikdörtgen parça kare olarak katlanır.
Kare parça merdane yardımıyla tekrar az nişasta ileçay tepsisinden daha küçük serçe parmağı kalınlığında on altı kare elde dilecek ebatta açılır.
Her kare üçgen şekilde katlanır.

Şekillenen şöbiyetler fırın tepsisine dizilir.
Bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.
Tepsiye dizilen şöbiyetlerin üzerine erimiş tereyağ, sıvıyağ karışımı dökülerek fırnda kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet hazırlanarak ılımaya bırakılır.
Fırından çıkan şöbiyet ılınınca ılık şerbetle buluşturulur.
Şerbetini çekip soğuyan şöbiyet tatlısı servise hazırdır.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

13 Ocak 2014 Pazartesi

Alman Pastası

Alman Pastası Malzemeleri
Hamur İçin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1.5 yemek kaşığı pakmaya
1 su bardağı  dolusu şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
100 gr tereyağ(yumuşak)
7 su bardağı un
Kreması İçin
4 yemek kaşığı dolusu un
1 subardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
50 gr tereyağ
50 gr margarin
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzeri İçin
Pudra Şekeri


Hazırlanışı
Cam kasenin içinde ılık süt,ılık su,şeker ve maya karıştırılarak 10 dakika mayanın erimesi beklenir.
yumurta, yoğurt, vanilya, yumuşak tereyağ ve un katılarak sert bir hamur elde edilir.
Elde edilen hamur yarım saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Bu arada kreması için su ile un orta ateşte karıştırılarak çok koyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir.
Pişen lapa mikserle çırpılarak ılıtılır.
Ilınan lapaya tereyağ,margarin ve pudra şekeri ilave edilerek krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
Bir su bardağı sütle iki paket şanti çırpılır.
Kremaya katılan şanti tekrar mikserle çırpılarak iki krema birbirine karıştırılır.
Soğuması için buzdolabında bekletilir.
İki misli olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır.
Yuvarlak şekil verilen alman pastası tabanları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
On dakika ılık fırında tepside mayalanması beklenir.
170 derede kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan alman pastası tabanları bıçakla tam koparmadan iki bölünür.
Arası krema ile doldurulan alman pastaların üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.
Servise hazır olan porsiyonluk Alman pastaları afiyetle yenir.
Afiyet Olsun

Diğer Yaş Pasta Tariflerine Bakmak İsterseniz Buyrun
Baton Yaş Pasta
Şantili Yaş Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Zebra Yaş Pasta
Ispanaklı Yaş Pasta
Rulo Yaş Pasta
Alman Yaş Pasta
Piramit Yaş Pasta
Çikolatalı Yaş Pasta
Çilekli Yaş Pasta
Amonyaklı Yaş Pasta
Devamını Oku »

11 Ocak 2014 Cumartesi

Soslu Palamut Izgara


Balık Sosu Malzemeleri
1 çay bardağı zeytinyağ
1 soğan,2diş sarımsak(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tüm malzeme derin kasede karıştırılarak sos hazırlanır.
Yıkanıp doğranan palamut balığı sosa bulanır.
Kapağı kapatılan soslu balık kasesi bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün ızgara dan anlayan kişiler ayarlanır.
Izgara zamanı gelen balıkların sosu süzülerek ızgaraya dizilir,kızaran balıklar afiyetle yenir.
Bu sosa bir çay bardağı süt ekleyerek kırmızı et ve tavuk içinde kullanılır.
Afiyet Olsun 

Güzel güneşli bir kış gününde yapılıcak en güzel etkinlik ızgara balık.

Tabiki balık severlerle...

Devamını Oku »

8 Ocak 2014 Çarşamba

Ispanaklı Köstebek Pastacıklar

Ispanaklı Köstebek Pastacık Malzemeleri
Ispanaklı Pandispanya İçin
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı dolusu ıspanak( ince doğranmış)
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Kreması
3 paket kremşanti
Muz
Ceviz


Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikserle köpürtülür.
Blenderin içine bir su bardağı ılık su,bir su bardağı ince doğranmış ıspanak,yarım su bardağı sıvıyağ çırpılır.
Püre kıvamında olan ıspanaklı karışımdan bir su bardağı yumurtalı şekere ilave edip mikserle çırpılır.
Un,kabartmatozu,vanılya eklenerek çırpılan ıspanaklı pandispanya yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dökülür.
170 derece önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar pişrilir.
Pişen pandispanya ılınınca küçük kase veya su bardağı ile bastırılarak yuvarlak tabanlar oluşturulur.
Kalan pandispanya blenderden geçirilir.
Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır .
Küp doğranan muz,ince kıyılmış ceviz şantiyle karıştırılır.
Pasta tabanları şantiyle doldurulur.
Şantilerin üzeri blenderden geçirilen pandispanya ile bulanır.
Pastacıklar servise hazır.
Afiyet Olsun
 



Devamını Oku »

6 Ocak 2014 Pazartesi

Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği

 Bulgurlu Kıymalı Çin Böreği Malzemeleri
3 adet yufka
İç Malzeme İçin
250 gr kıyma
1/2 fincan sıvıyağ
2 soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Tuz Karabiber
Bulamak İçin
2 yumurta
Galeta unu
Kızartmak İçin
 Sıvıyağ


Hazırlanışı
Yufkalar üst üste tezgaha serilip altı eşit üçgen parçaya kesilir.
Toplam onsekiz üçgen parça elde edilir.
Soğanlar ince doğranıp teflon tavada sıvıyağ ile kavrulur.
Kavrulan soğana kıyma ilave edilip kavurma işlemi devam eder.
Kavrulan soğanla kıymaya baharat ve yıkanıp süzülen bulgur katılır tüm malzeme karıştırılır.
Tavanın kapığı kapatılıp ocaktan alınan bulgurlu iç demlenmeye bırakılır.
Demlenip bulguru şişen kıymalı içe dövülmüş ceviz ilave edilir.
Üçgen yufkaların geniş kısmına bir miktar içten konulup kalın sigara böreği gibi sarılır.
Derin kasede yumurtalar çırpılır.
Hazırlanan börek önce yumurtaya bulanır.
Sonra galeta ununa bulanır.
Hazırlanan börek kızgın bol yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır.
Sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

30 Aralık 2013 Pazartesi

Bisküvili Pastacıklar

Bisküvili Pasta Malzemeleri
Damla çikolatalı hanımeller bisküvi
Krem Şanti
Çikolata sosu
Süs İçin İnci çikolata


Hazırlanışı
Krem şantiler bir kasede mikser yardımıyla çırpılır.
Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilir.
Sıra geldi pastaları şekillendirmeye.
Hanımeller bisküvisi alınır krem şantiye patırılarak her tarafı bulanır.
Bu işlem dört bisküviye uygulanarak üst üstte dizilir.
Ispatula yardımıyla pastacıkların şantisi düzeltilir.
Ölçü yazmadım misafir sayısına göre malzemeler tedarik edelir.
 Pastalar bir gece önceden hazırlanır dinlenmeye bırakılır.
Servis yapımına yakın pastanın üzerine iki yemek kaşığı soğuk çikolata sosu dökülür.
İnci çikolatalarla süslenen bisküvili pastacıklar özellikle çocuklar için ikrama hazır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

12 Aralık 2013 Perşembe

Kabak Reçeli

Kabak Reçeli Malzemeleri
1 kilo kabak (ince uzun dilimlenmiş)
5 su bardağı şeker
1 kahve fincanı sönmemiş kireç
3lt su


Hazırlanışı
Kabağın kabukları soyulur, ince uzun parmak ebatında doğranır.
Kireç derin cam kasede üç litre suda eritilir.
Suyun dibine çöken kireçin suyunu ayrı kaba alınır.
Kabaklar suyun içine koyularak bir gece bekletilir.
Kireçli sudan arındırmak için çesme suyuyla birkaç kez yıkanan kabaklar (hatta su dolu kasede bir iki saat bekletilir)süzgeçe alınır.
Derin tenceye alınan kabakların üzerine şeker ilave edilip bir gece bekletilir.
Sabah kısık ateşte iki saate yakın suyu koyulaşana kadar kaynatılır.
Soğuyan kabak reçeli sabah kahvaltılarında ikram için hazırdır.
Hatta balık üzerine tatlı niyetine nefis bir ikramlık tavsiye ederim.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

23 Kasım 2013 Cumartesi

Yalancı İskender Kebap

Yalancı İskender Kebap Malzemeleri
1 kilo yufka
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemeİçin
300gr donuk et
50 gr tereyağ
2 yeşil biber
2 domates
1 soğan
Tuz,karabiber
1/2 fincan zeytinyağ
Üzeri İçin 
Yoğurt
100 gr Tereyağ
1 tatlı kaşığı Salça veya pulbiber


Hazırlanışı
Döner yapmak için önce donuk et keskin bıçakla ince ince doğranır.
Teflon tavada hızlı ateşte karıştırarark kavrulur.
Et suyunu salıp çekince tereyağ.tuz.karabiber eklenerek tekrar kavurma işlemi devam eder.
Etin tadına bakarak pişip pişmediği kontrol edilir.
Domates, soğa , biber incecik doğranır.
Pişen dönerin içine ince doğranan iç malzemeler eklenir.
Zeytinyağ eklenerek dönerle iç malzeme sotelenir.
Yufka tezgahta açılır.
Yağ su karışımı yufkaya sürülür.
Yufka dört eşit parçaya kesilir.
Dört üçgen parçaya yeterince iç harçtan konularak gül böreği şekli verilir.
Tüm malzeme bitene kadar işlen devam eder.
Üzeri kızarana kadar pişen yalancı iskender kebapların üzerine iki yemek kaşığı yoğurt dökülür.
Tereyağ, salça veya pulbiberle kavrularak yoğurdun üzerine bir yemek kaşığı gezdirilir.
Sıcak sıcak servise sunulur .
Gerçeğini aratmayacak lezzet tavsiye edilir.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

19 Kasım 2013 Salı

Kahvaltılık Keşli Tarhana Çorbası

Keşli Tarhana Çorbası Tarifi
5 çorba kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı acı biber salçası
50 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Üzeri İçin
50 gr keş(Yoğurttan yapılmış peynir türü)
Tereyağ,nane,pulbiber karışımı

Hazırlanışı 
Bir su bardağı suda tarhana ıslatılır.Bir saat suda çözülmesi için bekletilir.
Tencerede tereyağ eritilir.
Salça tereyağda kavrulur, tuz, nane, karabiber dört su bardağı su, eriyen tarhana katılırak karıştılır.
Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak tarhana çorbası pişirilir.
Kaynadıktan sonra karıştırma işlemi sonlanır.
Beş dakika daha kaynayan tarhana çorbası servise hazırdır.
Küp doğranıp hafif fırınlanan ekmekler servis kasesine alınır.
Üzerine çorba eklenir.
Rendelenen keş ve tavada eritilen tereyağ,nane,pulbiber karışımı çorbaya katılarak servise sunulur.
Kış aylarında sabah kahvaltsını için sağlıklı, lezzetli çocuklar içinde besleyici tarhana çorba.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

15 Kasım 2013 Cuma

Çay Menüsü



ÇAY MENÜSÜ
Kremalı Muzlu Yaş Pasta
Makarna Salatası
Cacıklı Arap Köftesi
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek
Devamını Oku »

2 Kasım 2013 Cumartesi

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye Malzemeleri
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 vanilya
1 kabartmatozu
1 su bardağı nişasta
4 su bardağı un
3 yemek kaşı kakao


Hazırlanışı
Derin cam kasenin içinde margarin,sıvıyağ,yumurta,tozşeker,pudraşeker,sirke ,vanilya mikser yardımıyla çırpılır.
Krema kıvamını alan kurabiye harcına bir su bardağı nişasta eklenerek tekrar çırpılır.
Un ,kabartıcı eklenen kurabiye hamuru elle yoğurulur.
Yumuşacık hamur elde edilir.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp bir parçasına kakao eklenerek tekrar yoğurulur.
İki hamur parçasından da ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
Her iki bezeden elimize alıp avuç içimizde yuvarlayarak  şekil verilir.
170 dercede kızarana kadar pişirelim.
Ağızda eriyen kurabiye tarifi arayanlara tavsiye edilir.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...