31 Aralık 2015 Perşembe

İmam Sarığı Pastası

İmam Sarığı Pastası Malzemeleri
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Süslemek İçin
1 paket krem şanti
1.5 cay bardağı süt
1 kase hindistancevizi
Damla çikolata
Marmelat(kızılcık)
Çikolata


Hazırlanışı
Derin cam kasede yumurta ve şeker mikser yardımıyla beş dakika çırpılır.
Diğer malzemeler eklenerek çırpma işlemi devam eder.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine pandispanya hamuru dökülür.
180 dercede pişen pandispanya soğutulur.
Bu arada şanti sütle çırpılarak hazırlanır.
Çikolata benmari usulü eritilir.
Bir kaseye hindistancevizi konulur.
Bir kaseye su konulur.(çay bardağının ağzını ıslamak için)
Pandispanya dan çay bardağıyla bastırarak yuvarlak parçalar çıkarılır.( her defasında bardak suya batılırsa daha kolay kesim olur. )
Kesilen pastacıklar aralarına kremşanti sürülür ,damla çikolata arasına serpilir iki parça birbirine yapiştırılır ve etrafı şantıyle kaplanır.Üzerine şanti sürülmez..(Bu ölçüden 16 adet imam sarığı pastası çıkıyor.)
Pastacığın etrafı hindistacevizine bulanır.
Boşta kalan üst kısmı isteye bağlı çikolata veya marmelatta süslenerek imam sarığı pastası servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

28 Aralık 2015 Pazartesi

Makarnalı Zeytinyağlı Semizotu Salatası

Makarnalı Zeytinyağlı Semizotu Salatası Malzemeleri
1 su bardağı haşlanmış makarna(kuskus)
1 demet semizotu(yaprakları ayıklanmış)
Közlenmiş kırmızı biber(küp doğranmış)
Kornişon turşu(küp doğranmış)
Garnitür(hazır konserve)
Mısır(konserve)
Tazesoğan iki dal(ince doğranmış)
Dereotu yarım demet(ince doğranmış)
Ceviz
Sosu İçin
1 çay bardağızeytinyağ
1 limonun suyu
1 diş sarımsak
1 cay kaşığı dolusu tuz


Hazırlanışı
Derin cam kaseye tüm malzemeler konularak zeytinyağlı sosla harmanlanır.
Malzeme ölçüleri misafire göre azaltılıp çoğaltılır.
İç malzemeler göz kararı ayarlanır.
Bol malzemeli sağlıklı diyet yapanlar içinde tercih edilesi alternatif salata tarifi.
Afiyet Olsun


Devamını Oku »

GÜN MENÜSÜ

Devamını Oku »

26 Aralık 2015 Cumartesi

Kahve Çekırdeği Kurabiye

Kahve Çekirdeği Kurabiye Malzemeleri
150 gr tereyağ(oda sıcaklıgında)
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2.5 su bardağı un
4 yemek kasığı kakao
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı kabartmatozu

Hazırlanışı
Cam kasenin içinde yumuşak tereyağ ,bir buçuk su bardağı unla yoğurulur.
Sonra yumurta ,pudra şekeri ,nişasta ,sıvıyağ ,kakao ,vanilya ,kabartıcı ,kahve ,un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamur şekillendirilerek  yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.
Son olarak kürdanla kurabiyelerin tam ortasına hafif bastırılarak kahve çekirdeği  şekli verilir.
180 derecede  pişirilir.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

29 Ekim 2015 Perşembe

Tahinli Cevizli Kek

Tahinli Cevizli Kek Malzemeleri
3 yumurta
1.5 su bardağı seker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı ceviz içi
1 kabartma tozu
1 vanilya
Un

Hazırlanışı
Derin cam kase içinde yumurta ve şeker mikser yardımıyla beş dakika cırpılır.
Sıvıyağ ,su ,tahin ,pirinç unu vanilya eklenerek düşük devirde mikserle çırpmaya devam edilir.
Son olarak un ve kabartıcı ,ceviz içi eklenerek boza kıvamında kek hamuru elde edilir.
Yağlı kagıt serdigimiz baton kek kalıbına harç dökülerek 180 derecede pişirilir.(29cm/15cm kalıbın ebatı)
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

25 Ekim 2015 Pazar

Yemek Tarifleri


Merhaba Arkadaşlar
Sitedeki tüm yemek tarifleri ni alfabetik olarak bir araya getirdim.Böylelikle hem sitedeki yemek tariflerini arşivlemiş olucaz hemde aradığınız yemek tariflerine ulaşılması daha kolay olcağını tahmin ediyorum. 

A

Ali Nazik Tarifi

B

Bakla Yemeği Tarifi
C-Ç
CoCo Popslu Çikolatalı Kurabiye
  D

Düğün Çorbası Tarifi
Domates Çorbası
D Poğaça Tarifi
Düğüm Poğaça
Dolmalık Tarifi
Domates Soslu Fellah Köftesi
Dondurmalı İrmik Helvası
Domatesli Pilav
 E
Etli Lahana Dolması Tarif
Etli Biber Dolması Tarifi
Ekmeksiz Köfte Tarifi
Etli Kapuska Tarifi
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Turt
H
Haşlama Tarifi
Havuçlu Patates Çanağında Mayonezli Salata 
Hintpare Tarifi 
K L

Devamını Oku »

11 Aralık 2014 Perşembe

Gül Tatlısı

Hazır Baklava Yufkasından Gül Tatlısı Malzemeleri
1 Paket hazır baklava yufkası
İçi İçin
Ceviz(iri dövülmüş)
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon



Hazırlanışı
Yufka tezgaha serilir.
Serilen yufkaya iki yemek kaşığı yağ karışımı sürülür.
Yufkanın tam ortasına bir yemek kaşığı dolusu ceviz konulur.
Ceviz koynulan noktanan başlayarak  büzülen yufka fiyonk şeklini alır ve fiyonk yufka kendi etrafında çevrilerek gül şekli verilir.
Gül tatlıların üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içi konulur.
Yufka çabuk kuruduğu için biraz hızlı şekillendirmek gerekiyor.
Gül şeklini verdiğimiz tatlılar fırın tepsisine dizilir.
Tatlıların üzerine kalan yağ dükülüp 180 derecede hafif kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet kaynatılıp soğumaya alınır.
Gül tatlısı soğuk,şerbet soğuk olarak tatlı şerbetlenir.
Afiyet Olsun
 .
Devamını Oku »

8 Aralık 2014 Pazartesi

Nohutlu Salata


Nohutlu Salata Malzemeler
1 kase nohut(haşlanmış)
5 közlenmiş kırmızı biber
5 közlenmiş patlıcan
5 dal taze soğan
1 demet tereotu
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı haşlanmış süt mısır
Salatanın Sosu İçin
Zeytinyağ
Limon suyu veya sirke
Tuz
1 diş sarımsak


Hazırlanışı
Haşlanmış nohut,küp küp kesilen patlıcan,biber,ince kesilmiş taze soğan,maydanoz,tereotu,mısır derin cam kasenin içine alınıp harmanlanır.
Harmanlanan salata sosuyla tekrar karıştırılarak servis kabına alınır .
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

2 Ekim 2014 Perşembe

İrmikli Baklava


İrmikli Baklava Malzemeleri
1 paket hazır baklava yufkası(hepsi kullanılmıyor)
İrmikli Kek Malzemesi
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı +2yemek kaşığı irmik
1 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
2 paket kabartma tozu
1 vanilya
Sıvıyağ(cam tepsi ve baklavanın üzerine sürmek için)
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su


Hazırlanışı
Önce şekerle su kaynatılarak şerbet hazırlanır,soğumaya bırakılır.
Kek malzemeleri yumurta,süt,sıvıyağ mikserle çırpılır sonra katı malzemeler irmik,fındık,vanilya,kabartıcı eklenerek boza kıvamında irmikli kek hazırlanır.
Cam dikdörtgen tepsinin tabanı sıvıyağ ile sıvanır.
İki tane hazır baklava yufkası en alt kısma serilir.
Üzerine irmikli kek harcından bir kepçe kadar dökülüp yufkanın her yerine sürülür.
Bu işlem kek harcı bitene kadar iki yufka kek harcı diye tekrarlanır.
Son olarak yufkanın üzerine sıvıyağ sürülür ve isteye göre kesilir.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişen irmikli baklava soğumaya bırakılır.
Soğuyan baklava ve şerbet buluşturulur.
Hazır baklava yufkasından irmikli pratik baklava ikrama hazır.
Fazla emek harcamadan bayrama alternatif baklava tarifi.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

9 Mayıs 2014 Cuma

Kozalak Tatlısı

Kozalak Tatlısı Malzemeleri
250 gr mısır gevreği
4 metro çikolata
4 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase fındık içi


Hazırlanışı
Metro küçük parçalara bölünür, tereyağ, bal eklenerek benmari usulü erimeye bırakılır.
Derin bi cam kasede gevrekler parçalanarak küçültülür.
Eriyen metro, bal, yağ, fındık karışımı ile mısır gevreği kaşıkla karıştırılır.
Kozalak şeklini vermek için yumurtalık kullanılır.
Mika yumurtalığa bir miktar malzemeden konulup ters çevrilir.
Bu işlem malzeme bitene kadar devam eder.
Son olarak şekillendirilen Kozalak tatlısı servis kabına alınır.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

28 Mart 2014 Cuma

Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı Malzemeleri
İncirli kek malzemesi
3 yumurta
1 su  bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
12 kuru incir(küp doğranmış)
Şerbeti için
1/2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nescafe
Kreması İçin
1 litre süt
2 çorba kaşığı dolusu un
2 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
1 paket kremşanti



Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle beş dakika çırpılır.
Un, kabartıcı, küp doğranmış incirler ilave edilerek çırpma işlemi tekrarlanır.
Yağlanıp unlanan cam dikdörtgen tepsiye incirli kek harcı dökülür.
160 decede pişen kek soğumaya bırakılır.
Bu arada şerbet hazırlanır.
Derin tavada hafif yakılan yarım su bardağı şekere bir buçuk su bardağı su ilave edilerek şeker eriyene kadar ateşte tutulur.
Şeker eriyence kahve katılıp ocaktan alınır.
Hafif ılınan şerbetle incirli kek ıslatılır.
Muhallebi malzemeleri tencereye alınıp mikserle çırpılır.
Orta ateşte pişirilir.
Ilnınan muhallebiye bir paket şanti ilave edilerek mikserle beş dakika çırpılır.
Şerbetli kekin üzeri kremayla döşenir .
Hindistan ceviziyle süslenerek sevise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

18 Mart 2014 Salı

Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Malzemeler
2su bardağı süt
2 yemek kaşığı kurumaya
½ çay bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
çörekotu




Hazırlanışı
Cam kasede 1 su bardağı ılık süt,maya,şeker karıştırılarak 10 dk mayanın erimesi beklenir.
Sonra sıvıyağ,yumurta,tuz,mahlep,süt, un ekleyerek  yumuşak bir hamur elde edelir.
Hamurun üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat ılık ortamda bekletilir.

Mayalanan hamurla resimdeki gibi şekiller yapıp yağlanan tepsiye dizilir.
Poğaçalar istenilen iç harç kullanılarak şekillendirilir.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı,susam sürerek 20 dk tepside bekletilir.
Tepsi mayasını alan poğaçalar 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Sıcak,sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun
Devamını Oku »

17 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Tart

Elmalı Tart Malzemeleri
125 gr margarin
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendsi
1/2 paket kabartma tozu
Un
Üzeri İçin
3 elma
Yarım limon suyu
5 yemek kaşığı şeker
Tarçın


Hazırlanışı
Yumuşak margarin, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi,kabartıcı, un karıştırılarak kurabiye hamurudn biraz yumuşak hamur elde edilir.
Yuvarlak orta boy cam tepsinin dibi yağlanıp, unla mantolanır. 
Tart hamuru el yardımıyla tepsiye bastırılarak döşenir.
Çok kabarmasın diye hamur gelişi güzel çatallanarak delinir.(kabarmasını isteyen bu işlemi uygulamasın)
Elmaların kabukları soyularak üç eşit parçaya bölünür.
Bölünen elma parçaların üzerleri bıçakla koparılmadan şeritler çizilir.
Derin kasenin içinde limon suyu, şeker, bir çay kaşığı tarçın karıştırılarak elmalar bulanır.
Tart hamurunun üzerine dizilir.
Son olarak üzerlerine bir yemek kaşığı şeker ve göz kararı tarçın gezdirerek 160 derecelik fırına verilir.
Pişen nefis elmalı tart ikram için hazırdır.
Afiyet Olsun



Devamını Oku »

10 Mart 2014 Pazartesi

Şerbetli Deniz Kestanesi

Deniz Kestanesi  Malzemeleri
250gr margarin veya terayağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta(1yumurtanın akını üzeri için ayır)
1 vanilya
2 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Aldığı kadar UN
Üzeri İçin
Mavi haşhaş tohumu
1 yumurtanın akı
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker



Hazırlanışı
Yumuşak margarin, sıvıyağ,yumurta çırpılır.
Un,kabartıcı, vanilya,pudra şekeri, kakao elenerek sıvı harçla karıştırılır.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Hamurda küçük bezeler elde edilip yuvarlanır.
Yuvarlak hamurun üst kısmı önce yumurta akına batırılır.
Sonra haşhaşa bulanır.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.
Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilen deniz kestaneleri 170 derecede pişirilir.
Bu arada şerbet bir taşım kaynatılarak soğumaya bırakılır.(arzu edenler portakal kabuğu rendeleyebilir)
Pişen deniz kestanelerinin iki dakika sıcağı çıkınca soğuk şerbetle buluşturulur.
Afiyet Olsun

Devamını Oku »

7 Mart 2014 Cuma

Tahinli Rulo Kurabiye

Tahinli Rulo Kurabiye Malzemeleri
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı şeker
1 kabartma tozu
İçi İçin
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
Bulamak için
Yumurta beyazı
Susam


Hazırlanışı
1. Margarini küçük bir tavada eritin ve hamuru hazırlayacağınız kaba dökün.
 Üzerine sıvı yağı, yoğurdu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Daha sonra yumurta sarısını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
2. Bir taraftan bir kapta iri dövülmüş cevizi, şekeri ve tahini karıştırın.
3. Hazırladığınız hamuru 5 parçaya ayırın.
 Her parçayı merdaneyle açın, içine tahinli karışımdan sürün ve rulo yapın.
Daha sonra ruloyu 1 parmak kalınlığında kesin.
 Önce yumurtaya, sonra susama batırın, tepsiye dizin.
 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
Tahinli rulo kurabiye tarifini YEMEK CİNi bloğunda görüp uyguladım ve memnun kaldım sizlerede tavsiye ederim.
Sevgili Şeyma tarifini noktası virgülüne kadar aynı yazdım fakat şeklini biraz farklı yaptım umarım beğenirsin.
 Yemek Cini  tarifi için tıklayın
Devamını Oku »

4 Mart 2014 Salı

Elmalı İncirli Kurabiye

Elmalı İncirli Kurabiye
125 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya, 1 kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı soğuk su
Un (3 su bardağı dolusu)
İç Harcı için
2 elma
10  kuru incir
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin
Bol pudra şekeri


Hazırlanışı
Hamur için önce sıvı malzemeler mikserle çırpılır.
Sıvı malzemelerin üzerine un, kabartmatozu, vanilya elekten elenerek  yoğurulur.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.(yarım saat buzdolabında dinlendirilir)
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
İncirler yıkanıp küp doğranır.
Tavada şekerle birlikte elma,incir kavurulur.
İç malzeme suyunu çekince tarçın eklenerek ocaktan alınır.
Hamur dört eşit parçaya bölünür.
Her beze merdane yardımıyla un serpilerek tatlı tabağı ebatında parmak kalınlığında açılır.
Bıçakla kesilerek kare parçalar elde edilir.
Her parçaya incirli harçtan konulur,  resimdeki gibi şekillendirilerek tepsiye dizilir.
170 derecede pişen elmalı incirli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyerek servise sunulur.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »

3 Mart 2014 Pazartesi

Çay Saati Menüsü

Çay Saati Menüsü
Patatesli Kek
Kabaklı Börek
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Elmalı Kek
Sandviç
Bisküvi
Acıka, Zeytin, Peynir, Tereyağ, Domates,Reçel
Dostlarınıza  hazırlamak için fikir olması amaçlı güzel bir  gün menüsü daha paylaşıyorum.
Afiyet Olsun 
Devamını Oku »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...