Ali Nazik Malzemeleri
5-6 patlıcan
5-6 patlıcan
1 bardak rendelenmiş kaşar
2 y.k tereyağ
yarım kilo kuşbaşı kuzu eti(tercihen)
1 adet soğan
tuz
kekik
acı pul biber
üstü için
100gr tereyağ
kırmızı toz biber
maydanoz
Hazırlanışı
Teflon tavada közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıyoruz ve iç haline gelmiş olan patlıcanları tereyağ ile 5dk soteliyoruz ardından rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.
Ayrı bir tavada kuşbası etlerimizle 1 adet soğanı kavuruyoruz.1 saat sonra tuz,kekik,acı pulbiber ekleyip 10 dk sonra tavamızı ocaktan alıyoruz.
Yine ayrı bir tavada tereyağ ve toz pul biber ile üstüne sos hazırlıyoruz.
Son olarak servise geçiyoruz önce patlıcanları tabağımıza koyuyoruz üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun da üstüne etlerimizi koyuyoruz ve son olarak tereyağlı sosumuzu gezdiriyoruz ince ince kıydığımız maydanozla süsleyip servise sunuyoruz.Umarım beğenirsiniz ben kesinlikle tavsiye ediyorum
Teflon tavada közlenen patlıcanları kabuğundan ayırıyoruz ve iç haline gelmiş olan patlıcanları tereyağ ile 5dk soteliyoruz ardından rendelenmiş kaşarımızı ilave ediyoruz.
Ayrı bir tavada kuşbası etlerimizle 1 adet soğanı kavuruyoruz.1 saat sonra tuz,kekik,acı pulbiber ekleyip 10 dk sonra tavamızı ocaktan alıyoruz.
Yine ayrı bir tavada tereyağ ve toz pul biber ile üstüne sos hazırlıyoruz.
Son olarak servise geçiyoruz önce patlıcanları tabağımıza koyuyoruz üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu onun da üstüne etlerimizi koyuyoruz ve son olarak tereyağlı sosumuzu gezdiriyoruz ince ince kıydığımız maydanozla süsleyip servise sunuyoruz.Umarım beğenirsiniz ben kesinlikle tavsiye ediyorum
Afiyet Olsun
tesekkurler
YanıtlaSilevdekı herkez çok beğendi