Etli Lahana Dolması Malzemeleri
Orta boy Lahana
8-9 su bardağı sıcak su
2 adet domates
Yarım kg kıyma
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı prinç
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya 2 çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı prinç
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya 2 çay bardağı sıvıyağ
1 Çay kaşıgı kimyon
Tuz, karabibera
Tuz, karabibera
Hazırlanışı
Tencereye lahanayı haşlayacak kadar su koyun.
Orta boy lahananın yapraklarını tek tek ayırın.
Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.
Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden soğuk suya alın.
İç harcı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın.
Büyük bir kabın içine koyun.
Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, bir su bardağı princi baharatları 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun.ince ince kıyılmış maydanozu harca ekleyin.
Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve harcı iyice karıştırın.
Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin.
Daha sonra hazırladığınız harçdan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve lahanaları sarın.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin.
Sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz bir çay bardağı sıvı yağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşde 30 dakika pişirin.
Orta boy lahananın yapraklarını tek tek ayırın.
Lahanalar haşlanırken bolca tuz ilave edebilirsiniz.
Lahanaları, 5 dakika haşladıktan sonra tencereden soğuk suya alın.
İç harcı: 2 adet soğanı çok ince ve küçük bir biçimde doğrayın.
Büyük bir kabın içine koyun.
Soğanların üzerine yarım kg kıymayı, bir su bardağı princi baharatları 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
2 adet domatesi küçük bir biçimde doğrayın ve kaba koyun.ince ince kıyılmış maydanozu harca ekleyin.
Harca yarım su bardağı ılık suyu dökün ve harcı iyice karıştırın.
Bir süre soğuk suda bekleyen lahanaları bir kesme tahtası üzerine alarak lahananın damarlarını ezin.
Daha sonra hazırladığınız harçdan yeterli miktarda lahanaların içine koyun ve lahanaları sarın.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı salçayı bir bardak suyun içinde eritin.
Sonra tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine her yerine yayılacak şekilde dökün.
Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ya da dilerseniz bir çay bardağı sıvı yağı koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşde 30 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder