Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri
Yarım kilo barbunya
1 havuç
2 soğan
1çay bardağı zeytinyağı
3adet domates veya iki yemek kaşığı salça
10 diş kabuklu sarımsak
Maydanoz
1çay kaşığı şeker
Tuz
Hazırlanışı
Barbunyalar bol suda  haşlanıp kara suyu süzülür.Tencerede zeytinyağı kızdıktan sonra doğranmış soğan,  kabuklu sarımsaklar,doğranmış havuçlar ilave edilip kavrulur.Domatesler de konulur  şeker ve tuz haşlanmış barbunyalarla karıştırılır.kısık ateşte sıcak su takviyesiyle barbunyalar yumuşayınca kadar kaynatılır.suyunu çekince üstüne ince kıyılmış maydanoz serpilip ocaktan alınır
Bu leziz yemekleri  Ayşegül hanıma misafir olunca tatmak nasip oldu .Ellerine sağlık canım hele yemeğin üstüne demlediğin çay  hala tadı damağımda…
Afiyet olsun

Yorumlar

  1. bayıldım zeytinyalı barbunyaya cok güzel olmus yedim. elinize sağlık hilal

    YanıtlaSil

Yorum Gönder