Peynirli Lokum Malzemeleri
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 kase sıvı yağ (açmak için)
Peynir
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu maya
1 yemek kaşığı şeker
Un
1 kase sıvı yağ (açmak için)
Peynir
Hazırlanışı
Mayayı bir bardak şekerli ılık suda 5 dk bekletelim.Kabımıza tüm malzemeleri alıp yumuşak hamur elde edelim ve ılık yerde mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru eşit dört parçaya bölelim.Her parçayı yağlı tepsiye koyup elimizi yağa batırıp hamuru avucumuzla bastırarak tepsi kadar büyütelim,peyniri her tarafına eşit dağıtıp rulo haline getirelim ve ikişer parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz kenarlar yanlarda kalacak şekilde yan yana tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayalım. Üzerine yoğurt yağ karışımı sürüp 170-180 derecede pişirelim.Piştikten sonra üzerini örtüp yumuşatalım.
Afiyet Olsun
Mrb kuru yada yaş maya fark eder mi?
YanıtlaSilfark etmez hangi mayayı kullanıyorsanız onunla hamur tutarsınız kolay gelsin sevgiler
Sil