Kunta Kinte Malzemeleri
4 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr tereyağ
1 paket kakao
3.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Un
2 su bardağı şeker
125 gr tereyağ
1 paket kakao
3.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Un
Hazırlanışı
Sütün içine tereyağını koyup yağ erimesi için ılıtın.Yumurtalarla şekeri,kakaoyu çırpıp süt karışımını yavaş,yavaş katalım.Bir su bardağı karışımdan ayıralım.Daha sonra kalan harca un,dövülmüş fındıkve kabartma tozu ekleyerek çırpalım.yağlanmış cam kalıba dökelim.170 derecede içi çekene kadar pişirelim. Kek pişince ayırdığımız içi üzerine dökelim.ılınınca servise hazırdır.
Afiyet Olsun
ne kadar un konuluyor acaba??? yazmamisssiniz???
YanıtlaSil1,5 su bardağı un konulur. bardağın boyutuna göre değişebilir tabiyki boza kıvamını yakalayana kadar kontrollü şekilde un konulur.inş yardımcı olabilmişimdir duysevi hanım
Sil