Çiçekli Mancar Kavurması
Malzemeler
1 kilo çiçekli
1 soğan
150 gr tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
5 yumurta
Hazırlanışı
Çiçekli mancarları güzelce temizleyip,yıkıyalım.İnce ince doğradığımız çiçeklileri bol suda haşlayalım.İnce doğradığımız soğanları tereyağda sarartalım.Haşlayıp süzdüğümüz çiçekli mancarları sararan soğanlarla kavuralım,baharatlarını,1 çay bardağı suyu ekleyıp 30 dakika kısık ateşte pişirelim.Yumurtalarını kırıp biraz tutulduktan sonra karıştırıp ocaktan alalım.yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun
mancar nasıl bişey ben hiç bilmiyorum ama çokda güzel görünüyor yemeğiniz ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilçok farklı bir tarif canım.çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilçiçekliyi ilk defa duydum ellerine sağlık
YanıtlaSilbu mevsim pazarlarda çok rahatlıkla bulunuyor. ballıbaba bitkisine benziyor ama çok daha büyümüş hali diye bilirim.gerçekten çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.yapanlara afiyet olsun arkadaşlar iyi günler diliyorum.sevgiler
YanıtlaSilAy ben ilkdefa duydum, da bzim buralarda da zaten yoktur.
YanıtlaSilBende ilk kez duydum ve gördüm.
YanıtlaSilMerak ettim lezzetini bundan sonra gözüm tazgahlarda olucak.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ilk kez gördüm farklı bir tarif,ellerine sağlık...
YanıtlaSilMancar nedir bilmiyorum ama çok değişik bir tarif.ellerine sağlık..
YanıtlaSil