Portakal Reçeli Malzemeleri
5 portakal kabuğu
1 kilo şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu
1 kilo şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu
Hazırlanışı
Portakal kabukları ince,ince doğranır.Tencerede kabuklar bol suyla haşlanır.Su kaynayınca dökülür tekrar su eklenerek kaynatılır.bu işlem 4 defa tekrarlanır.2 su bardağı su ve şeker,limon suyu eklenerek kısık ateşte ağdalaşana kadar kaynatılır.Pasta süslemelerinde hazır bir alternatif olabilir.
Afiyet Olsun
hım görüntü harika ellerine sağlık....
YanıtlaSilHarika görünüyor.Rengine bayılıyorum portakal reçelinin..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
tam benlik bana hitap ediyor sanki ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilhilal hanimcim receliniz enfes görünüyor :) ellerine emegine saglik, afiyet sifalar olsun insallah :) sicacik sevgiler
YanıtlaSilyorumlar için teşekkürler arkadaşlar:S
YanıtlaSilhem görüntü hem lezzet enfes.daha ne olsun..ellerinize sağlık..harika lezzetler var bloğunuzda..
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR, ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor gerçekten..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler...