Tepsi Böreği Malzemeleri
1 kilo yufka
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı su
Tuz
İç İçin
250 gr kıyma
½ çay bardağı sıvıyağ
2 patates
2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvıyağ
2 patates
2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
2 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
Hazırlanışı
Kıyma ve soğanı sıvıyağda kavurup patatesleri rendeliyerek ilave edelim.
Baharatlarını katarak ateşten alalım.
Yufkaları iki eşit parçaya bölelim
.Erittiğimiz margarin ve su karışımından yufkalara gezdirip iç harcından koyarak rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak kendi etrafında sara,sara yufkalar bitene kadar işleme devan edelim.
Üzerine yumurta ve yoğurt çırparak sürelim.çörekotu serptiğimiz böreği 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca temiz bezle sarıp dinlendirelim.
Bu işlem böreğin yumuşamasını sağlar.
Baharatlarını katarak ateşten alalım.
Yufkaları iki eşit parçaya bölelim
.Erittiğimiz margarin ve su karışımından yufkalara gezdirip iç harcından koyarak rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak kendi etrafında sara,sara yufkalar bitene kadar işleme devan edelim.
Üzerine yumurta ve yoğurt çırparak sürelim.çörekotu serptiğimiz böreği 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca temiz bezle sarıp dinlendirelim.
Bu işlem böreğin yumuşamasını sağlar.
Afiyet Olsun
amanın amanın ne güzel gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler mine hanım:S
YanıtlaSilbörek çok lezzetli görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilböreğiniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSil