2 demet lahana
İç malzemeler
2 bardak pirinç
4 soğan
½ demet maydanoz
½ demet nane
Karabiber
Tuz
Şeker
1 çay bardağı zeytinyağ
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Sıcak suda haşladığımız lahanaları soğumaya bırakalım.Bu arada tencerede ince doğranan soğanları sıvıyağda sarartalım.Pirinçlerlede kavuralım ve ince kıyılmış yeşilliklerle baharatlarını ilave ederek yarım ölçü suyla demlendirelim.Yaprakları sararak tencereye alalım ve kalan suyu ekleyip birazda sıvıyağ gezdirdiğimiz sarmalarımızın üzerine tabak kapatarak pişirelim .
Öyle güzel görünüyor ki bütün tabağı yiyebilirm.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
sayfanda bir problem var galiba resimler inanılmaz büyük gözüküyor canım.
YanıtlaSilbir karadenizli olarak çok severim ama biz sarma deriz zira sararak yapılır her zaman olsa her zaman yerim çok güzel görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilüstüne sarımsaklı yoğurtla harika olur canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSiloh oh mis olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilkara lahana dolması;adını çok duydum ama yemek nasip olmadı galiba bizdeki yaprak sarması gibi,ellerinize sağlık yiyenlerede afiyet olsun sevgiler...
YanıtlaSilhayat cafe hepsini yiyibilirsin bizde yiyen yok canım
YanıtlaSileylem hanım bu aralar problem var evet bende sitelerdeki resimleri göremiyorum uyarı için teşekkürler
suzan hanım haklısınız sarma ama benim daldınlığıma gelmiş düzeltirim teşekkürler
sevda hanım,yedirenk katılıyorum teşekkürler hayırlı cumalar herkese teşekkürler
ferzan hanım bizim evdede pişmez ama misafirlikte yeme şansım oluyor yapanların eline sağlık teşekkürler
Ellerine saglik canim,En sevdigim yemeklerin basinda dolma gelir zahmetli ama lezzetli.Kara lahana yapraginin farkli bir aromasi ayri bir lezzeti var.
YanıtlaSilSevgilerimle...
bayılırım bu dolmaya nefis olur sizinde ellerinize sağlık harıka
YanıtlaSilmutlu hafta sonları