Krem Şantili Kurabiye Malzemeleri
1 paket kremşanti
1 su bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
Üzeri İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
Üzeri İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeler kaba alınarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur biraz yumuşak ve yağlı olduğundan şekillenmesi zor oldu yada ben şekillendiremedim. Hamuru tezgahta merdane yardımıyla 3cm kalınlığında açıp una buladığım çay bardağıyla keserek fırın tepsisine sıraladım ve 180 derecede pişirdim(bu ölçülerle 20 adet kurabiye çıktı)Üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.
Bu tarifi hayatcafe blogundan alarak uyguladım. Tarif için teşekkürler Meliha hanım
Afiyet olsun
ellerinize sağlık hilal hanım ben 3 bardak koyuyorum 5 bardak fazla geldi bana.daha yumuşak oluyor 3 bardak un ile.sevgiler
YanıtlaSilCANIM BENDE YENİ MİSAFİRLERİME YAPTIM AYNI TARİFLE BAYILDILAR BİZDE ÇOK SEVDİK TABİKİ, ELLERİNE SAĞLIK HARİKALAR
YanıtlaSilçok merak ediyorum bu kurabiyelerin tadını,bendemi yapsam acabaa.görüntü çok güzel,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhem de sıvıyağla yapılmış , kıremşanti kıvamlandırıyor o zaman tarif süper ellerine sağlık
YanıtlaSilçok duydum ,gördüm,yedim ama krem şantili hiç denemedim yapmayı. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık....
YanıtlaSilhım hım nefis olmuş,ellerine sağlık canımcım...
YanıtlaSildenedikten sonra favori kurabiyelerimden biri oldu.senın kurabiyelerde harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbahar hanım çay bardağı ile ölçülerim sizinki su bardağı aynı ölçüye geliyor zaten ama tarifte yazdığım gibi ben elimde şekillendiremedim teşekkürler:S
YanıtlaSilsevda hanım,fatma hanım katılıyorum yadanlar memnun kalıyor teşekkürler:S
mine hanım haklısınız şanti margarin görevini görmüş teşekkürler:S
esra hanım,suzan hanım,yedirenk tavsiye ederim mutlaka deneyin teşekürler:S
Canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilBenim çok beğendiğim bir kurabiye oldu.
Un ölçüleride birbirene yakın zaten.Ben sadece birazcık daha yumuşak yaptım ama zor şekil verebildim.Bu yüzden elimle sıkarak tepsiye bıraktım.Diğer adıda sıkma kurabiyeymiş zaten.
Sonuçta lezzet aynı :)))
Afiyet olsun canım.
Sevgiler.
çok pratik tam benlik
YanıtlaSilteşekkürler