Krem Şantili Kurabiye

Krem Şantili Kurabiye Malzemeleri
1 paket kremşanti
1 su bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 çay bardağı fındık (dövülmüş)
Üzeri İçin
1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Malzemeler  kaba alınarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur biraz yumuşak ve yağlı olduğundan şekillenmesi zor oldu yada ben şekillendiremedim. Hamuru tezgahta merdane yardımıyla 3cm kalınlığında açıp una buladığım çay bardağıyla keserek fırın tepsisine sıraladım ve 180 derecede pişirdim(bu ölçülerle 20 adet kurabiye çıktı)Üzerine pudra şekeri serperek servise sunalım.
Bu tarifi hayatcafe blogundan alarak uyguladım. Tarif için teşekkürler Meliha hanım
Afiyet olsun 

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık hilal hanım ben 3 bardak koyuyorum 5 bardak fazla geldi bana.daha yumuşak oluyor 3 bardak un ile.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. CANIM BENDE YENİ MİSAFİRLERİME YAPTIM AYNI TARİFLE BAYILDILAR BİZDE ÇOK SEVDİK TABİKİ, ELLERİNE SAĞLIK HARİKALAR

    YanıtlaSil
  3. çok merak ediyorum bu kurabiyelerin tadını,bendemi yapsam acabaa.görüntü çok güzel,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. hem de sıvıyağla yapılmış , kıremşanti kıvamlandırıyor o zaman tarif süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok duydum ,gördüm,yedim ama krem şantili hiç denemedim yapmayı. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  6. hım hım nefis olmuş,ellerine sağlık canımcım...

    YanıtlaSil
  7. denedikten sonra favori kurabiyelerimden biri oldu.senın kurabiyelerde harika olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. bahar hanım çay bardağı ile ölçülerim sizinki su bardağı aynı ölçüye geliyor zaten ama tarifte yazdığım gibi ben elimde şekillendiremedim teşekkürler:S
    sevda hanım,fatma hanım katılıyorum yadanlar memnun kalıyor teşekkürler:S
    mine hanım haklısınız şanti margarin görevini görmüş teşekkürler:S
    esra hanım,suzan hanım,yedirenk tavsiye ederim mutlaka deneyin teşekürler:S

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık.
    Benim çok beğendiğim bir kurabiye oldu.
    Un ölçüleride birbirene yakın zaten.Ben sadece birazcık daha yumuşak yaptım ama zor şekil verebildim.Bu yüzden elimle sıkarak tepsiye bıraktım.Diğer adıda sıkma kurabiyeymiş zaten.
    Sonuçta lezzet aynı :)))
    Afiyet olsun canım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. çok pratik tam benlik
    teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder