Sultaniye Yemeği Malzemeleri
½ kilo sultaniye
1 soğan
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı salça
1 fincan sıvıyağ
Tuz
1 soğan
200 gr kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı salça
1 fincan sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Sebzemizin kılçıkları taze fasulye gibi ayıklanır.Önce etler sıvıyağla tencerede yumuşayıncaya kadar kavrulur.İnce doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulmaya devam eder.Kavrulan içe salça ve sultaniyeler katılıp karıştırılır.Tuz,bir kesme şeker,bir su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.Pişen yemek taze sarımsakla servise sunulur
Afiyet Olsun
harika bir görüntü canım.lezzeti resime bile yansımış.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilmerhaba canım çok değişik bir tarif hiç duymadım sultaniye sebzesini ama görüntüsü çok güzel eline sağlık
YanıtlaSilbizim burda sultaniye hiç bilinmez
YanıtlaSililk kez sultaniye diye bir sebze duyuyorum. way beee çok merak ettim.
YanıtlaSilhayatın tatları,küçük mucizem,ahsen hanım sultaniye bezelyenin tazesi taze fasulye gibi çok lezzetli teşekkürler:S
YanıtlaSilsevda hanım teşekkürler:S
Bende ilk defa duydum bu sebzeyi hangi yöreye ait bu isim ...Ellerinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSil