Yağlı Börek Malzemeleria
2 yumurta(bir sarı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
250 gr margarin(hamur araları için)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
250 gr margarin(hamur araları için)
İçi İçin
Kıyma
Soğan
Tuz
Karabiber
Soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Yoğurt,su,sıvıyağ,tuz ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.hamur 6 eşit parçaya bölünüp merdane yardımıyla tek tek açılarak aralarını erittiğimiz margarin sürülerek üst,üste konulur.Açarak büyüttüğümüz hamurumuzu kare olarak katlayıp buzdolabında 1 saat bekletip tekrar açıp buzdolabında tekrar 1 saat bekletelim.
Bu arada kıyma ile soğanı kavurup baharatlayarak soğumaya alalım.
Yuvarlak şeklinde açarak büyüttüğümüz hamurumuzu iç harcını ekleyerek istenilen şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 180 derecede pişirelim.
Afiyet Olsun
kıymalısına asla hayır diyemem çok güzel olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilellerine sağlık hilal hanım sıcak sıcak nasılda güzeldir...
YanıtlaSilBayılırım ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar:)
YanıtlaSilselam ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor,çok beğendim,sevgiler...
YanıtlaSilgüzel bir tarif canım.daha öncede gördüm ama deneme fırsatım olmadı.inşallah en kısa zamanda deneyecem.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilsuzan hanım,bahar hanım,emel hanım,sevda hanım ve ikizlerin annesi yorumlar için teşekkürler:S
YanıtlaSil