Güveçte Kebap Malzemeleri
1 kilo kuşbaşı et
İki tane kuru soğan
İki Yemek kaşığı Zeytin Yağı
Bir Yemek kaşığı biber Salçası
İki Tane Patates
Üç Tane Sivri Biber
Üç Tane Domates
kekik,tuz
İki tane kuru soğan
İki Yemek kaşığı Zeytin Yağı
Bir Yemek kaşığı biber Salçası
İki Tane Patates
Üç Tane Sivri Biber
Üç Tane Domates
kekik,tuz
Hazırlanışı
Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayalım.
Tencereye iki çorba
kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra soğanları da üzerine koyalım.
Ardından kuşbaşı etimizi tencereye atalım.
Etimiz suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
Üzerine bir çorba kaşığı salça,tuz ilave edelim.
Üzerine kaynar su ilave edip karıştıralım.
Patateslerimizi küp küp doğrayıp kızartalım.
Etlerimizi,patatesleri ve biberleri domatesleri bir taşım pişirip güveç kaplara bölelim.
20 dakika fırında pişirelim
Afiyet Olsun
Tencereye iki çorba
kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra soğanları da üzerine koyalım.
Ardından kuşbaşı etimizi tencereye atalım.
Etimiz suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.
Üzerine bir çorba kaşığı salça,tuz ilave edelim.
Üzerine kaynar su ilave edip karıştıralım.
Patateslerimizi küp küp doğrayıp kızartalım.
Etlerimizi,patatesleri ve biberleri domatesleri bir taşım pişirip güveç kaplara bölelim.
20 dakika fırında pişirelim
Afiyet Olsun
yemek çok güzel canım.sabah sabha görünce nasılda canım çekti.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilyarın bende yapıcammm:) çok güzel oluyo
YanıtlaSilHarika görünüyor .
YanıtlaSilÇok severim.
Ellerine sağlık.
yorumlar için teşekkürler
YanıtlaSil