Gül Böreği Malzemeleri
1kilo böreklik yufka
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı su,
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı su,
Tuz
Üstü İçin
1 yumurta sarısı
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
İç harcı için
250 gr kıyma
2 soğan
Tuz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hazırlanışı
Kıyma ve soğan sıvıyağda kavurulup baharatlanarak iç harç hazırlanır.
Kıyma ve soğan sıvıyağda kavurulup baharatlanarak iç harç hazırlanır.
Cam kapta suyla yağ karıştırılır.Açtığımız yufkalar artı şeklinde kesilir.Dört parçaya bölünen yufkaya su yağ karışımı serpilir,geniş kısımlara iç harç konulur rulo yapılan yufka sarılarak gül şekli verilir.Yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta ve yağ çırpılıp sürülerek 175 derece fırında pişirilir
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
çok lezzetli görünüyor canım.sahurda harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Kıymalı börek çok güzel olur.Hele de böyle güzel yapılmışsa.Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık,hem kıymalı,hem de gül böreği:)
YanıtlaSil