Ramazanda misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir tatlı tavsiye ederim
Osmanlı Hurması Malzemeleri
1 yumurta
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
Şerbet
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Un tereyağ ve sıvıyağ ile iyicene yoğurulur.Bu işlem bitince limon suyu,sirke,kabartma tozu konup iyice yoğurulur.Hamur cıvık olursa un ilave edilir.Hamurdan, cevizden büyük parçalar alınıp rendenin üstünde bastırıp sonra rulo haline getirilir.Yağlanmış tepsiye dizilip kızgın fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbet dökülür.
Afiyet Olsun
hayırlı Ramazan'lar diliyrum canım
YanıtlaSilellerine sağlık tam saraylara layık bir tatlı olmuş afiyet olsun
sevgiler:)
ellerine sağlıkk güzel görünüyor denenecektir en kısa sürede
YanıtlaSilsevgilerr
merhaba canım, tam bana göre bir tatlı ellerine sağlık hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSiloffff nasılda güzel.çok canım çekti ama olmadı canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize saglik, cok lezzetli görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar,tatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Tarifi alıyorum en kısa zamanda denemek üzere :)
YanıtlaSilellerine sağlık :))
YanıtlaSilgüzel bir tarifmiş...
Hayırlı ramazanlar :)