Soslu Tırnak Pide

Soslu Tırnak Pide Malzemeleri
4 (tırnak) pide
1 soğan
300 gr kıyma
100 gr tereyağ
tuz
karabiber
Pulbiber
kimyon
reyhan
kekik

Sosu İçin
50 gr tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
su(1çay bardağı)
tuz
Üzeri için 
Yoğurt(sarımsaklı)
Tereyağ
Hazırlanışı
Kıyma,soğan,tereyağ ile kavrulur,baharatları eklenerek ocaktan alınır.
Sos için bir tavada tereyağ,sıvıyağ ,salça ile kavrulur suyu ve tuzu eklenerek pişirilir.
Tırnak pideler ısıtılır küp,küp kesilir tabaklara alınır.sosla ıslatılan pidelerin üzerine kıymalı içten konur.Kıymaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. İşte buna dayanamıyorum..
    Ellerine sağlık canım,nefis olmuş..
    Afiyet şifa olsun..
    Hayırlı haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. mmmm harika görünüyor..nefis nefis..ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. normalde eti çok yemediğim halde bu yoğutlu kebapları çok seviyorum.senin pidede tek kelimeyle harika bir kebap olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Tereyağlı pideniz Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  5. bu tabak resmen gel beni ye diyor:)))
    çok iştah açıcı olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. çok leziz görünüyor

    bu arada kendi tasarladığınız hatta kendi fotoğrafınızı arka plan yaptığınız bir kol saatine sahip olmak isterseniz blogumdaki hediye çekilişine bir göz atabilirsiniz

    http://rebeltakipte.blogspot.com/2011/10/saatiniyaratcomdan-hediye-varkacrmayn.html

    YanıtlaSil
  7. offf iskender gibi olmuş arkadaşım bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. cok canım cektii:))ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    "Soslu Tırnak Pide"niz çok leziz görünüyor. Türk mutfağını böylesine zenginleştiren ve böyle lezzetleri kazandıran zeki ve hamarat yürekleri kutlarım.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder