Soslu Tırnak Pide Malzemeleri
4 (tırnak) pide
1 soğan
300 gr kıyma
100 gr tereyağ
tuz
karabiber
Pulbiber
kimyon
reyhan
kekik
1 soğan
300 gr kıyma
100 gr tereyağ
tuz
karabiber
Pulbiber
kimyon
reyhan
kekik
Sosu İçin
50 gr tereyağ
1/2 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
su(1çay bardağı)
tuz
Üzeri için
Yoğurt(sarımsaklı)
Tereyağ
Hazırlanışı
Kıyma,soğan,tereyağ ile kavrulur,baharatları eklenerek ocaktan alınır.
Sos için bir tavada tereyağ,sıvıyağ ,salça ile kavrulur suyu ve tuzu eklenerek pişirilir.
Tırnak pideler ısıtılır küp,küp kesilir tabaklara alınır.sosla ıslatılan pidelerin üzerine kıymalı içten konur.Kıymaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
İşte buna dayanamıyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis olmuş..
Afiyet şifa olsun..
Hayırlı haftalar diliyorum..
mmmm harika görünüyor..nefis nefis..ellerine sağlık:)
YanıtlaSilnormalde eti çok yemediğim halde bu yoğutlu kebapları çok seviyorum.senin pidede tek kelimeyle harika bir kebap olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Tereyağlı pideniz Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
bu tabak resmen gel beni ye diyor:)))
YanıtlaSilçok iştah açıcı olmuş ellerine sağlık canım
çok leziz görünüyor
YanıtlaSilbu arada kendi tasarladığınız hatta kendi fotoğrafınızı arka plan yaptığınız bir kol saatine sahip olmak isterseniz blogumdaki hediye çekilişine bir göz atabilirsiniz
http://rebeltakipte.blogspot.com/2011/10/saatiniyaratcomdan-hediye-varkacrmayn.html
offf iskender gibi olmuş arkadaşım bayıldım ellerine sağlık
YanıtlaSilcok canım cektii:))ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSil"Soslu Tırnak Pide"niz çok leziz görünüyor. Türk mutfağını böylesine zenginleştiren ve böyle lezzetleri kazandıran zeki ve hamarat yürekleri kutlarım.
Selam ve dualarımla.